Novosti

Silba među 10 najljepših malih hrvatskih otoka po izboru novinara Guardiana

Na listi je i jedan otok zadarskog arhipelaga, prekrasna Silba. Otok na kojem nema automobila, a tijekom srpnja i kolovoza čak su zabranjeni i bicikli, otok koji nema hotele, na kojem život teče lagano

Da hrvatski turizam posljednjih nekoliko godina cvjeta,  primjetili su turisti kojih je svake godine sve više, ali i  strani mediji. 

Britanski Guardian tako donosi listu deset  otoka koji su njihove novinare oduševili ljepotom.

Otoci koje su naveli slabo su naseljeni, a i nisu turističke  meke. Upravo zato što su netaknuti, njihova ljepota još više  dolazi do izražaja. 

Prvi  na popisu je otok Lopud. Sat vožnje trajektom od Dubrovnika,  Lopud je čitav jedan svijet udaljen od gradske vreve. Pogled  obuhvaća duboko more i planine na ovom otoku 'slobodnom' od  automobila. Šetalište uz more nudi obližnje restorane, male  butike i slastičarnice. Otok dolazi do svog punog sjaja u ranu  večer, kad zadnji izletnici počnu isplovljavati nazad na kopno.

Ispod njega smjestio se otok Sveti Nikola. Najsjeverniji otok  gotovo je u potpunosti prekriven borovom šumom, a jedino što je  na njemu mijenjano jest mala površina na kojoj je izgrađen  hotelski resort. 

Na listi je i jedan otok zadarskog arhipelaga, prekrasna Silba.  Otok na kojem nema automobila, a tijekom srpnja i kolovoza čak su  zabranjeni i bicikli, otok koji nema hotele, na kojem život teče  lagano, koji ima toranj Toretu s kojeg se pruža prekrasan  panoramski pogled, prekrasne uvale za kupanje i sunčanje...

Ostatak popisa sačinjavaju još Veliki Brijun, Susak, Kornat,  Šolta, Sveti Klement, Biševo i Proizd.

Izvor: eZadar