Putujte s nama...

SAD, Colorado, Proljeće u Aspenu, Hotel The Gant

9 dana | Putovanje avionom
SAD, Colorado, Proljeće u Aspenu, Hotel The Gant
Polasci: 03.04.2024 - 12.04.2024 Cijena od 1.890 (14.240 kn)

Program putovanja

Program putovanja:

SAD, Colorado, Proljeće u Aspenu, Hotel The Gant

Osnovne informacije

Država Colorado dom je najboljim svjetskim skijalištima, bogata tradicijom u razvoju skijanja i snowboarda. Dom je čak 28 skijališta od kojih je Aspen jedan od popularnijih i najpoznatijih. 

Proljeće u Aspenu je kratko i slatko. Omogućuje vam doživljaj dugih proljetnih skijaških dana, uživajući u toplijim temperaturama, sunčanim naočalama i sunčanom après-skiju. No nemojte se iznenaditi ukoliko vaš boravak bude praćen pravom zimskom idilom i jednim od najboljih „powder day“ u vašem životu.

Samo skijalište se sastoji od 4 različita skijališta, međusobno povezana besplatnim ski autobusima: Buttermilk – March 31st, Aspen Highlands – April 7, Snowmass – April 14th, Aspen April 21st

Hotel The Gant u Aspenu raspolaže vrhunskim apartmanskim smještajem, pružajući uslugu udobnosti vlastita doma sa pogodnostima smještaja luksuznog hotela. Svaki apartman ima potpuno opremljenu kuhinju, privatni balkon, drveni kamin, ultra brzi wifi te dnevnu uslugu održavanja apartmana. Apartman se sastoji od dvije dvokrevetne sobe, svaka soba sa zasebnom kupaonicom). Hotel se prostire na površini od 5 jutara, a lociran je u samom podnožju planine Aspen Mountain čime je olakšan pristup skijalištu i povijesnom centru grada Aspena. 

Od sadržaja u hotelu gostima su na raspolaganju:
• Pepperjack’s Café
• Dva vanjska grijana bazena
•  Tri vanjske grijane hidro-masažne kade
• Dvorana za fitnes i teretana
• Prostor za roštilj / otvoreno ognjište
• Depo za bicikle i skije
• Dnevno održavanje svih prostora
• Besplatno parkiralište
• Usluga pranja rublja
• Prijevoz kombijima hotela The Gant bilo gdje u mjestu, kao i  prijevoz od/do zračne luke Aspen
• Uključene su i dodatne usluge (Personalized concierge and bellman services) 

Što znamo o Aspenu?

Ugnijezdio se na obroncima planine Ajax i u prošlosti je bio rudarsko mjestašce. Središte mjesta uglavnom je zadržalo arhitektonske odlike Srednjeg zapada i prepoznatljiv ugođaj kućica s trijemovima sa klupicama, foteljama, ljuljačkama te raznolikim blagdanskim ukrasima. Prevladavaju niske katnice viktorijanskog stila izgrađene u drvetu i kamenu, s prostranim prozorskim oknima i širokim trijemovima. Dvorišta su uređena u poznatom engleskom stilu i mame na gledanje, baš kao i iz filmova dobro nam znani poštanski sandučići raznolikih boja i oblika. 

Aspen Ski Co. koncesionar je parka prirode koji se prostire na četiri planine u nizu - Aspen Mountain (Ajax), Highlands, Snowmass i Buttermilk, zajedno čine jedno od najvećih skijališta u Sjevernoj Americi i nazivaju ih - „The power of four”, odnosno Snaga četvorke. Snježni pokrivač je nadaleko poznati “bijeli prah” (Powder), koji obožavaju skijaši cijelog svijeta, osobito vješti freerideri i snowboarderi, a osobite karakteristike tog prhkog, suhog snijega pružaju jedinstveno zadovoljstvo ljubiteljima snježnih radosti. 

Turizam za Aspen i njegovu populaciju ima osobito značenje, a ustvari sve počiva na raznolikoj ponudi rekreacije, sporta, gastronomije i zabave. Klubovi su ekskluzivni, no u svakom se trenutku može pronaći atraktivna destinacija za svačiji ukus, poput terase Sky Bar. 

S druge strane, The Gant i Little Nell su primjeri hotela u samom podnožju Ajaxa, uz skijašku stazu, koji na najbolji način obilježavaju Aspen, američko, ali i svjetsko skijaško središte. Ispred svake od tih zanimljivih građevina nerijetko su podjednako atraktivni automobili koji slijede priče o ekskluzivnosti.