Putujte s nama...

Lisabon i mala Portugalska tura

5 dana
Lisabon i mala Portugalska tura
Polasci: 16.09.2019 - 20.09.2019 Cijena od 3.990 kn

Program putovanja

LISABON - SINTRA - CASCAIS - CABO DA ROCA - OBIDOS - BATALHA - FATIMA - NAZARE 


Vrijednost više: HOTEL 4* U CENTRU LISBONA!


Garantirani polazak!


1.dan ZAGREB - LISABON

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u 06:00 na odlaznom terminalu gdje će Vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Let za Lisabon u 07:50. Po slijetanju u Lisabon u 10:10 sati, nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer autobusom do grada te odlazak do jedne od najpoznatije lisabonske četvrti Belem koja je pod zaštitom UNESCA. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada. Od tuda se pruža i pogled na moderan most 25. travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga idemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na svoje istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slobodno vrijeme da prošećete do najpoznatije lisabonske slastičarnice Pasteis de Belem iz 1837. godine  gdje svakako savjetujemo da kušate istoimenu slasticu. Odlazak do hotela. Smještaj, te kraći odmor. Nakon toga nastavak razgleda grada u pratnji pratitelja putovanja. Odlazak do strogog centra grada i šetnja avenijom Liberdade - jedna od najpoznatijih avenija Europe koja je građena po uzoru na Champs-Elysees, trgovima Restauradores, Rossio i Comercio, odnosno četvrti Baixa... Slobodno vrijeme  za odlazak na večeru. Povratak u hotel. Noćenje.


2.dan LISABON

Doručak. Nastavak razgleda grada. Predlažemo ukrcaj na stari, žuti tramvaj br 28 koji će Vas odvesti do Trga Camoes na poznatoj četvrti Bario Alto. Odlazak do četvrti Alfama na upoznavanje samih početaka Lisabona, s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada.  Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva Sv. Ante.  Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od mnoštva lokalnih gostionica sa domaćim specijalitetima. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak do Parka Nacija, nekada mjesta održavanja EXPO-a, a sada parka prepunog atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu, sa mnogobrojnim bazenima koji su dom pingvinima, morskim psima te dražesnim vidrama koje plutaju uokolo na leđima. Navečer predlažemo večeru u jednom od tipičnih lokalnih restorana. Kušajte bakalar na jedan od 365 načina. Povratak u hotel. Noćenje.


3.dan LISABON - ESTORIL - CASCAIS - CABO DA ROCA - SINTRA - LISABON

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona. Naš izlet započet ćemo odlaskom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a sa prekrasnom kraljevskom palačom. Po dogovoru grupe mogućnost doplate za odlazak do čuvene Palače Pena, prve europske romantičarske palače, mješavina gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan. Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim Neuschwansteinom. Palača Pena je okružena prekrasnim vrtovima, koji se prostiru na više od 200 hektara u kojima se nalaze brojne egzotične biljke sa svih strana svijeta. Među njima se skrivaju i brojne fontane i jezerca, a čarobni sklad prekidaju tek vijugave pješačke staze. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, sa natpisom „ Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe.  Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Predlažemo ručak u staroj ribarnici gdje možete vrlo povoljno jesti svježu ribu i razne morske delicije. Nastavak vožnje do još jednog šarmantnog gradića Estorila, gradića gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 te gdje se nalazi nekada najveća kockarnica u Europe te sjedište europske špijunaže za vrijeme II svjetskog rata. Povratak u Lisabon oko 18:00 sati. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz čuveni Fado program (doplata). Noćenje u hotelu.


4.dan LISABON - OBIDOS - BATALHA - FATIMA - NAZARE - LISABON

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet. Prvo ćemo otići do slikovitog mjestašca Obidos opasanog  zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) - liker koji se pije iz čašica od čokolade, koje se nakon ispijanja pojede. Slobodno vrijeme te nastavak putovanja do odlazak do  Batalhe, te posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria sa prekrasnim klaustrom koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Kraće slobodno vrijeme te nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. god. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja…Na kraju vas vodimo u prekrasno ljetovalište Nazare na obali Atlanskog oceana. Povratak u Lisabon. Slobodno vrijeme. Noćenje.


5.dan LISABON - ZAGREB

Doručak. Transfer autobusom do zračne luke te let za Zagreb u 10:55. Dolazak u Zagreb u 15:05 sati.


*Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.


Osnovne informacije

Cijena po osobi u HRK:

datum polaska 16.09.
First Minute cijena 3.390
Redovna cijena 3.590
Zrakoplovne pristojbe 1.190

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni


CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

- prijevoz zrakoplovom prema programu

- transfere autobusom prema programu

- razgled Lisabona autobusom i pješice

- smještaj u hotelu 4* u Lisabonu na osnovi 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi

- voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja

- organizaciju i pripremu putovanja


CIJENA ARANŽANA NE UKLJUČUJE:

- pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1.190 kn - iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata, boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 2 € po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta)

- cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona 42 Eur (prijava prije putovanja, plaćanje pratitelju na lokaciji)

- cjelodnevni izlet Obidos-Batalha - Fatima-Nazare - 50 Eur (prijava prije putovanja, plaćanje pratitelju na lokaciji, ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana, fakultativne izlete, obroke koji nisu uključeni u cijenu.


EVENTUALNE DOPLATE:

- Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi - 1.090 kn


POPUSTI: dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju - 500 kn, popust za odraslu osobu na pomoćnom ležaju 200 kn


PRIJEVOZNIK: CROATIA AIRLINES. Dozvoljena težina prtljage 23 kg (uključena u cijenu)


RED LETENJA:


OU 700 Zagreb 07:50 Lisabon 10:10

OU 701 Lisabon 10:55 Zagreb 15:05