Putujte s nama...

Pakistan - The Land of Giants

14 dana | Putovanje avionom
Pakistan - The Land of Giants
Polasci: 20.07.2021 - 02.08.2021 Cijena od 14.150 kn

Program putovanja

1. dan (20.07.2021.) ZAGREB – ISTANBUL – ISLAMABAD
Oukplanje u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja. Polijetanje zrakoplova na liniji za Istanbul u 09.00h s predviđenim dolaskom u Istanbul u 12.15h. Nastavak putovanja na let za Islamabad u 20.20h s predviđenim dolaskom u 03.25h (+1).
 

2. dan (21.07.2021.) ISLAMABAD
Dolazak u Islamabad u ranim jutarnjim satima. Transfer do hotela. Nakon smještaja i kratkog odmora, dogovor i kratak briefing sa lokalnim vodičem, odlazimo na city tour kako bismo se upoznali sa Islamabadom. Obilazimo Faisal džamiju, Saidpur Village & National Manument  koji su bitni u povijesti izgradnje Pakistana. Večera u Monal restoranu koji nudi raznovrsnu lokalnu pakistansku hranu. Povratak u hotel, noćenje.
 

3. dan (22.07.2021.) ISLAMABAD  Bubusar  CHILAS
Rano ujutro nakon doručka napuštamo hotel i krećemo na dugu vožnju prema Chilasau kroz planinski prijevoj Babusar. Na putu se zaustavljamo na 4175 metara radi fotografiranja, cijelim putem prolazimo kroz nestvarno lijepe krajolike gdje usput pravimo pauzu za ručak i navečer stižemo u Chilas, prijava u hotel i večera. Noćenje.


4. dan (23.07.2021.) CHILAS  DOLINA HUNZA
Nakon doručka odlazimo prema dolini Hunza. Obilazimo tri vrha planinskog lanca Karakorum, Hiamalaja i Hindukuša, prvo odlazimo na vidikovac s kojeg puca pogled na Nanga Parbat koji je ujedno i 9. najviši vrh svijeta. Kratko se zaustavljamo na Rakaposhi vidikovcu, predviđeno je sat vremena za čaj i snack.  Sa Rakaposhi vidikovca se vidi čudesna ljepota Karakorum planinskog lanca na 7.788 metara. Odlazak u hotel koji se nalazi u dolini Hunza. Večera i noćenje.


5. dan (24.07.2021.) DOLINA HUNZA – Khunjerab pass – PAKISTANSKO/KINESKA GRANICA
Nakon doručka odlazimo iz hotela, prvo odredište nam je Huseeni Suspension Bridge – poznat kao jedan od najopasnijih mostova, nakon čega odlazimo prema slikovitom Passu Cons odakle se vidi Passu Glaceirs. Nakon kratkog zadržavanja u selu Sost, gdje obilazimo lokalnu tržnicu, nastavljamo prema kineskoj granici. Po dolasku slobodno vrijeme za fotografiranje u nacionalnom parku Khunjerab, poznat kao međunarodna granica između Pakistana i Kine. Polazak prema hotelu, dolazak u večerenjim satima. Večera i noćenje.
 

6. dan (25.07.2021.) DOLINA HUNZA – Atabad Lake
Nakon doručka odlazimo prema jezeru Attahabad gdje se ukrcavamo u brodove i vozimo 90 min do Karimbadu. Po dolasku smještaj u hotel,  kratki odmor nakon čega odlazimo posjetiti utvrdu Baltit Fort koja je 1.200 godina stara utvrda koja nudi bogatu povijest te je korištena u višenamjenske svrhe. Slobodno vrijeme za Karimbad bazar. Večera i noćenje.
 

7. dan (26.07.2021.) DOLINA HUNZA – SKARDU 
Nakon doručka, rano ujutro odlazimo prema dolini Skardu. Vozimo se Karakorum cestom, putovanje će biti djelomično novo izgrađenom cestom, moguće je očekivati zastoje radi postojećih radova. Tijekom vožnje ćemo se kratko zaustavljati radi ručka i fotografiranja. Dolazak u hotel je predviđeni u večernjim satima. Večera i noćenje.
 

8. dan (27.07.2021.) SKARDU – Shigar – Sarfaranga 
Nakon doručka odlazimo na izlet tijekom kojeg ćemo posjetiti gornje i donje jezero Kachura - Shangrila Lake. Zatim odlazimo na drugu stranu Skardu kako bismo obišli Shigar dolinu i vidjeli hladnu pustinju Sarfaranga. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Večera i noćenje.
 

9. dan.(28.07.2021.) SKARDU – NP Deosai 
Nakon doručka odlazimo na cjelodnevni izlet 4x4 džipovima u Nacionalni park Deosai, u svakom džipu predviđeno je 5 osoba.  NP Deosai je druga najviša visoravan u svijetu i imat ćete priliku uživati u prekrasnom pogledu. Posjet Bada Pani i Kala Pani – moguće je vidjeti himalajskog smeđeg medvjeda. Povratak u hotel, večera i noćenje.
 

10. dan (29.07.2021.) SKARDU – GILGIT
Nakon doručka rano ujutro krećemo na cjelodnevnu vožnju prema Gilgitu uz kraća zaustavaljanja za ručak i odmor. Dolazak je previđen u večernjim satima. Po dolasku smještaju u lijepom hotelu Serena 5*.  Zasluženi odmor, večera i noćenje.
 

11. dan (30.07.2021.) GILGIT – Roykot bridge – FAIRY MEADOWS
Ovaj dan će nam biti pravi avanuturitički. Nakon doručka vozimo se sat vremena Karakorum highway nakon čega imamo od Roykot mosta 2 sata voženje makadamom u džipovima 4x4 kako bismo došli do  JAL Pari Village. Kratki odmor od voženje i nastavljamo trekking 5,5 km cca 2-3 sata, ovisno o tempu grupe ali moguće je i jahanje konja, kroz prekrasnu prirodu do Fairy Meadows. Smještaj, večera i noćenje.
 

12. dan (31.07.2021.) FAIRY MEADOWS – NARAN VALLEY 
Nakon doručka odlazimo odlazimo na trekking 2 -3 sata (5,5 km), moguće i jahanje konjima, nakon čega nastavljamo jeepovima do Roykot mosta i onda autobusom Karakorum highwy prema dolini Naran preko prijevoja Babusar. Po dolasku smještaj u hotel, slobodno vrijeme. Večera i noćenje.


13. dan (01.08.2021.) NARAN VALLEY – ISLAMABAD
Nakon doručka odlazimo prema Islambadu, dolazak u večernjim satima. Smještaj u sobe, večera i odmor do transfera na aerodrom u 01:00 (+1).
 

14. dan (02.08.2021.) ISLAMABAD – ISTANBUL – ZAGREB
U prvim jutarnjim satima transfer na aerodrom na let za  Istanbul s predviđenim polaskom u 05.05h i predviđenim dolaskom u Istanbul u 09.05h. Po dolasku u Istanbul možete se na licu mjesta prijaviti na besplatnu city turu Istanbula u organizaciji Turkish Airlines, više o city tour pod UVJETIMA. Nastavak putovanja s predviđenim polaskom iz Istanbula u 18.15h i predviđenim dolaskom u Zagreb u 19.20h po lokalnom vremenu. Nakon toga slijedi povratak u normalni život i početak planiranja novog putovanja! 

Osnovne informacije

Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • tri noćenja u Islamabadu u hotelu 5* s doručkom  (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • jedno noćenje u Chillasu u hotelu 3* s doručkom  (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Hunzi u hotelu 3* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • jedno noćenje u Hunzi u hotelu 4* s doručkom  (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • tri noćenja u Skardu u hotelu 3* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • jedno noćenje u Gilgitu u hotelu 4* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • jedno noćenje u Fairy Meadows u kampu 3* s doručkom (1/2 standarnoj dvokrevenoj sobi)
 • jedno noćenje u Naranu u hotelu 4* s doručkom  (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • uključene su buffet večere bez pića i 2 boce od 0,5 l vode svaki dan
 • fakultativni izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima
 • transfere po programu putovanja
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • pozivno pismo za ishođenje turističke vize
 • troškove organizacije i pripreme putovanja
 • jamčevinu

   

Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb - Islambadad (Turkish Airlines - aviokompanija, s presjedanjem u Istanbulu)

   

Cijena organizacije putovanja ne uključuje:

 • izradu vize za Pakistan 
 • doplatu za 1/1 sobu
 • napojnice za lokalne vodiče (nije obvezno, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"

   

Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Agencija ne snosi nastale troškove u slučaju pozitivnog testa na Covid-19 tijekom putovanja.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Hrvatski klub putnika nema obavezu spajati solo putnike/putnice u zajedničku sobu radi smanjenja troškova. Sve solo putnike/putnice pokušat ćemo spojiti s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu, i to najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje. U slučaju da se od 45 dana prije putovanja do polaska na putovanje ipak prijavi solo putnik/putnica, Hrvatski klub putnika će u potpunosti vratiti uplaćeni novac za nadoplatu za jednokrevetnu sobu solo putniku/putnici koja je izvršila uplatu za navedeno. Za spajanje solo putnika/putnica potrebno je odobrenje oba solo putnika/putnice. Ukoliko drugi putnik/putnica odbije spajanje s drugim solo putnikom/putnicom, Hrvatski klub putnika nema obaveza prema drugom solo putniku/putnici, već putnik/putnica mora nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Po pravilima Turkish Airlinesa za grupna putovanja nije moguće napraviti on line check in za let, već je check in moguć isključivo na šalteru na aerodromu. Hrvatski klub putnika uvijek dostavi Turkish Airlinesu popis putnika zajedno s informacijama tko putuje u paru te ukoliko ima posebnih zahtjeva oko obroka na letu. Hrvatski klub putnika nema ovlasti raditi raspored sjedenja u avionu, već je to isključivo u nadležnosti Turkish Airlinesa. Ukoliko dođe do situacije da parovi ne sjede zajedno onda je moguće zatražiti promjenu prilikom check-ina na aerodromu ili zamoliti stjuardesu u zrakoplovu. Naš voditelj će biti putnicima na raspolaganju, ali Hrvatski klub putnika se ograđuje i ne odgovara za greške zrakoplovne kompanije. Prigovor je moguće uputiti direktno Turkish Airlinesu.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. 
 • U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 19.05.2021.).
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Rok u kojem će putnik biti obaviješten o otkazivanju putovanja ako za putovanje nije prijavljen dovoljan broj putnika je 20 dana prije početka putovanja.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 12
   

Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Pakistan je potrebna, za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Viza se ishodi online na ovom LINKU.
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Svi hoteli imaju wifi osim u Shangrila Resort Inn Chilas i Fairy Meadows Cottage 
 • Primjetna je razlika u standardu, običajima, usluzi i prijevoznim sredstvima.

 

Hoteli na putovanju:

 

CITY TOUR ISTANBUL by TURKISH AIRLINES 
Imate mogućnost iskoristiti besplatnu city tour Istanbula u organizaciji Turkish Airlines između letova tijekom presjedanja u Istanbulu. Razgledavanje je besplatno i u potpunoj organizaciji Turkish Airlinesa, te Hrvatski klub putnika nije organizator city toura niti je izlet uključen u cijenu paket aranžmana. Turkish Airlines pruža mogućnost organizirane privatne ture jedino u slučaju da je minimalno 25 putnika, ukoliko je manje od 25 putnika zainteresirano ili ukoliko je naša grupa manja od 25 putnika onda se putnici mogu pridružiti na njihovim redovnim polascima s ostalim putnicima. City tour uključuje i besplatan ručak. Više o samoj city tour i polascima možete pronaći na stranici Turkish Airlines.  
 

VIZA ZA TURSKU
Za državljane Republike Hrvatske viza za Tursku nije potrebna od 02.03.2020.