Travel with us...

TANZANIJA & ZANZIBAR

14 days | Putovanje avionom
TANZANIJA & ZANZIBAR
Departures: 02.12.2019 - 15.12.2019 Price from 18.300 kn

Itinerary

1.dan (02.12.2019.) ZAGREB – DOHA 
Okupljanje u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu u 16.05h s predviđenim dolaskom u 23.35h. *Smještaj u Dohi uključen je u cijenu zrakoplovne karte (više pod "Korisne informacije").
 

2. dan (03.12.2019.) DOHA KILIMANJARO ARUSHA               
Nastavak putovanja prema Kilimanjaru predviđeno je u 09.10h, a dolazak je predviđen u 15.40h. Po dolasku obavljanje carinskih formalnosti te ishođenje vize za Tanzaniju (50 USD po osobi - plaćanje na licu mjesta). Transfer do hotela u gradu Arusha, slobodno vrijeme. Noćenje.


3. dan (04.12.2019.) ARUSHA – NACIONALNI PARK JEZERO MANYARA 
Nakon doručka polazak na trodnevni safari izlet. Polazak iz grada Arusha oko 8.30 ujutro i transfer do Nacionalnog parka Lake Manyara. Ovaj safari također možemo početi oko podneva, no to će značiti kraću posljepodnevnu vožnju u Nacionalnom parku Lake Manyara. Dolazimo u vrijeme ručka i nakon ručka idemo u Nacionalni park Lake Manyara na poslijepodnevnu vožnju. Ovaj nacionalni park jedan je od najznačajnijih područja tanzanijske divljine, koji se sastoji od masivne, ali plitke slane vode. Jezero pokriva dvije trećine parka, a smješteno je u podnožju zapadne strane velikog Rift Valleya. Park je raznovrsno stanište koje privlači širok broj životinja, uključujući jednu od najvećih koncentracija slonova u Africi. Jezero Manyara jedinstveno je i po rijetkim lavovima koji se penju na stabla, kao i po broju velikih jata flaminga koje privlače alge u jezeru. Večera i noćenje u luksuznim šatorima Kirurumu Tented Lodge 4* (fotografije šatora u fotogaleriji).


4. dan (05.12.2019.) NGORONGORO KRATER 
Nakon doručka odlazimo na područje Ngorongoro Conservation. Spustit ćemo se preko 600 metara u krater Ngorongoro kako bismo vidjeli divlje životinje. Uživat ćemo u pikniku na samom krateru. Budući da je područje opskrbljeno vodom tijekom cijele godine, krater Ngorongoro sadrži veliku raznolikost životinja, koji uključuju stada zebra, bivola, nilskih konjeva i divovskih afričkih slonova. Još jedna specifičnost za ovaj piktoreskni nacionalni park je gusta populacija grabežljivaca koja uključujue lavove, hijene, šakale, geparde i sveprisutne leoparde koji ponekad zahtijevaju obučenu pratnju kako biste ih uočili. Posjetit ćemo jezero Magadi, veliko, ali plitko alkalno jezero na jugozapadnom dijelu, što je jedno od glavnih obilježja kratera. Obično se ovdje može vidjeti velik broj flaminga, nilskih konjeva i drugih ptica vodarica. Nastavljamo do Nacionalnog parka Tarangire. Večera i noćenje u hoteli Tarangire Sopa Lodges 5* (fotografije hotela u fotogaleriji).


5. dan (06.12.2019.) NACIONALNI PARK TARANGIRE – ARUSHA 
Nakon doručka, uživajte u jutarnjoj vožnji u Nacionalnom parku Tarangire. Park se proteže duž rijeke Tarangire i uglavnom se sastoji od niskih brda na predjelu Great Rift Valleya. Njegova prirodna vegetacija uglavnom se sastoji od šume akacije i divovskih afričkih baobaba s ogromnim močvarnim područjima na jugu. I rijeka i močvare djeluju kao magnet za divlje životinje. Tijekom sušne sezone u Tanzaniji Nacionalni park Tarangire navodno sadrži neke od najvećih stada slonova u Africi. Uživat ćemo u ručku i potom odlazimo za Arushu gdje ćemo završiti safari avanturu. Grupa treba dati napojnicu vodiču oko 20 do 30 dolara po danu (uvjet koji postavlja lokalna agencija koja odrađuje safari turu). Na kraju ture povratak u hotel. Imajte na umu da se ovaj itinerer može mijenjati sa ili bez prethodne obavijesti prema lokalnim uvjetima / pravilima nacionalnih parkova. Redoslijed mjesta koja se posjećuju mogu se također mijenjati u skladu s odlukom vodiča. Noćenje u hotelu u Arushi.
 

6. dan (07.12.2019.) CITY TOUR ARUSHA & PLANTAŽA KAVE
Doručak. Odazimo na fakulatitivni obilazak Arushe i plantaže kave. Polazak iz hotela u 8.00 sati, te posjet lokalnoj tvornici kave u selu Nkoarangu, 25 km istočno od Arushe. Uzgajalište je jedno od farmi Aranga Coffee Grupe. Za početak, vaš lokalni vodič će vam pokazati selo i reći vam sve o njegovoj povijesti. Vidjet ćete najstariju luteransku crkvu u Mt. Meru, posjetiti osnovnu ili srednju školu, a dok hodate prema farmi vidjet ćete i male farme gdje ljudi uzgajaju banane, kukuruz, grah i ostalo povrće i voće. Farma koju ćete posjetiti je također i kavana Aranga Coffee Grupe. Naučit ćete i vidjeti razliku između organskog i tradicionalnog uzgoja kave te pratiti proces uzgoja kave od mladih stabala do trenutka berbe. Posljednja stanica biti će u tvornici za prženje kave. Ovdje ćete moći kušati svježe prženu kavu dok gledate proces prženja i mljevenja kave. Dobit ćete i poklon vrećicu svoje nove omiljene kave kako biste mogli uživati u njoj kući s obitelji i prijateljima.

Nakon uživanja u tvornici kave na podnožju brda Meru, uputit ćemo se do Arushe na ručak. Osjećate li glad i potrebu za ukusnom hranom? Počastite se lokalnim delicijama "Nyama Choma", što na swahili jeziku znači pečeno meso. Arusha nudi i velik izbor ukusne neobične ulične hrane. Još jedan must have je piletina punjena indijskim umakom chutney. Kao alternativa lokalnoj hrani, preporučujemo etiopijski restoran, Georgeova grčka konoba ili restoran Blue Heron koji poslužuju salate, pizze i sendviče. Svi obroci plaćaju se odvojeno od troškova putovanja.

Nakon ukusnog ručka, posjetit ćete neke od glavnih mjesta u Arushi na pješačkoj turi koja je odličan način da se orijentirate u gradu, te pomoću koje dobijate uvid u svakodnevni život lokalnih četvrti. Vidjet ćete Prirodoslovni muzej, spomenike neovisnosti, središnju tržnicu u Arushi i zanatske trgovine koje su idealne za kupovinu jedinstvenih suvenira, sve to u društvu vodiča koji zna sve zanimljivosti skrivene iza svakog odredišta. Povratak u hotel, slobodno vrijeme za uživanje na bazenu ili u hotelskom baru. Noćenje.

2. opcija za 6. dan Kilimanjaro (PLANINARENJE)
Vrijeme planinarenja: 7 sati
Udaljenost: oko 16.2km
Doručak. Polazak iz hotela oko 07.00h, transfer do vrata Marangu-a (oko dva sata vožnje). Nakon registracije s nadležnim tijelima parka, penjanje ćemo službeno započeti s četverosatnom šetnjom (oko 8,1 km) do kampa Mandara (2.750m). Proći ćemo kroz gustu zonu prašume, gdje je velika vjerojatnost kiše poslijepodne. Na pola puta do kampa Mandara, zaustaviti ćemo se i uživati u piknik ručku. Po dolasku u kamp Mandara, imat ćemo slobodno vrijeme za šetnju kampom ili za kratki odmor prije početka spusta (oko 8,1 km) natrag do vrata Marangu-a, gdje ćemo se sastati s vozačem i vratiti se u grad Arushu (2 sata vožnje). Noćenje.
 

7. dan (08.12.2019.) ARUSHA – ZANZIBAR CITY
Nakon doručka transfer do zračne luke Kilimanjaro. Polijetanje zrakoplova za otok Zanzibar u Indijskom oceanu predviđen je u 10.00h, a dolazak je predviđen u 11.20h po lokalnom vremenu. Transfer u hotel. Smještaj u predivnom hotelu uz more (fotografije hotela u fotogaleriji), slobodno vrijeme za odmor i uživanje. Noćenje.
 

8. dan (09.12.2019.) ZANZIBAR CITY – Stone Town & Prison Island
Doručak. Dan ćemo provesti na dvama fakultativnim izletima. Program uključuje dvosatni razgled starog grada koji se malo promijenio u posljednjih 200 godina, a njegov je arhitektonski stil jedinstvena mješavina različitih utjecaja i kultura. To je grad krivudavih ulica, užurbanih bazara, džamija i velikih arapskih kuća čiji vlasnici se međusobno natječu u ekstravaganciji. Turneja započinje na tržnici grada i pokriva stari njemački konzulat, Trg Kele Kele, Vrtove Forodhani, staru tvrđavu, sultanovu kuću. Odlazak u Prirodni muzej: knjižnicu koja sadrži knjige o Zanzibaru i istočnoj Africi. Izložbe uključuju i punjene primjerke lokalnih ptica, mali, ali korisni herbarij autohtonih biljaka i zbirku školjaka. Odlazak uz obalu do Starog britanskog konzulata, arapske tvrđave izgrađene 1700. god., Kuće čudesa (sagrađena 1883.). Nastavljamo šetnjom kroz uske uličice kamenog grada (stari dio grada Zanzibara) gdje većina kuća datira od prije 150 godina. U ovom dijelu grada pronaći ćete mnoštvo malih i egzotičnih bazara i trgovačkih dućana. Izlet se nastavlja i završava posjetom ruševinama palače Maruhubi (1880.) i posjet dr. David Livingstone House (1866).  Prilikom razgleda žene trebaju prekriti ramena i nositi duge suknje ili hlače. Odlazimo na pauzu za ručak i kratki odmor. Drugi dio dana rezerviran je za poludnevni izlet na Island Prison. Izlet započinje 30-minutnom vožnjom brodom kako bismo došli na maleni otok sa zapadne strane Zanzibara. Otok je nekad bio u vlasništvu Arapa i privatno je korišten kao mjesto zatočeništva za neprijateljske robove. U kasnijim fazama ga je kupio general Mathews koji je želio izgraditi središnji zatvor za Zanzibar pa stoga i naziv „otok zatvor“. Međutim, nikad nije iskorišten u tu svrhu. Na otoku ćete moći uživati u kupanju i ronjenju. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme, noćenje.


9. dan (10.12.2019.) ZANZIBAR CITY – Safari blue day
Nakon doručka odlazak na avanturistički izlet pod nazivom Safari blue day (fakultativno). Plovidba brodom do zaljeva Menai kojeg čine izolirani sprudovi, nenastanjeni otočići, netaknuti morski svijet i tirkizni ocean. Uživanje u plovidbi, plivanju, sunčanju, promatranju prekrasne prirode. Čarolija ovog izleta je ronjenje u prekrasnom toplom Indijskom oceanu. U jutarnjim satima u programu je obilazak dva koraljna grebena uz iskusnu posadu koja će grupu odvesti do najboljih dijelova za promatranje morske flore i faune koja raste i hrani se na koraljnim grebenima. Menai Bay je zaštićeno morsko područje, a ujedno zaštićeno stanište grbavih i dobrih dupina. Na 90% izleta su zabilježeni susreti sa dupinima pa se užitku ronjenja u divljini u društvu tih predivnih životinja, nadamo i ovom prigodom. Povratak u hotel. Noćenje.


10. dan (11.12.2019.) ZANZIBAR CITY – Spice farms (Viungo)
Nakon doručka odlazak na poludnevni izlet pod nazivom „Spice Tour“ (fakultativno). Obići ćemo plantaže klinčića, papra, muškatnog oraščića, jack fruita, cimeta, šafrana, kurkume te bilja od kojeg se spravljaju najpoznatiji svjetski parfemi i kozmetika. „Turu začina“ vodi lokalni poznati travar koji će s vama podijeliti pregršt informacija o začinima, organski uzgojenom bilju i njihovoj uporabi u autohtonim jelima, provesti vas nepreglednim plantažama i pričati o lokalnom načinu života. Povratak u hotel, slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Noćenje.


11. dan (12.12.2019.) ZANZIBAR CITY JAMBIANI
Nakon doručka, iz Zanzibar City-a prelazimo u bungalove na Jambiani beach te uživamo sljedeća dva dana uživamo u kupanju u Indijskom oceanu. Noćenje.
 

12. dan (13.12.2019.) JAMBIANI
Doručak. Slobodan dan predviđen za uživanje u prekrasno tirkizno plavoj nijansi oceana i mekanom bijelom pijesku. Za one nešto aktivnije predlažemo posjet Cheetah's rock-u, utočištu divljih životinja. To je neprofitni centar za zaštitiu divljih životinja, spašenih ili doniranih životnja od kojih možete vidjeti lavove, hijene, zebre, lemure i dr. Nije dozvoljen ulazak mlađima od 15 godina. Noćenje.
 

13. dan (14.12.2019.) JAMBIANI  ZANZIBAR – DOHA
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne programe do transfera na aerodrom u 14.00h. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu predviđeno je u 16.50h, s predviđenim dolaskom u 23.25h.


14. dan (15.12.2019.) DOHA – ZAGREB
Nastavak putovanja prema Zagrebu s predviđenim polaskom u 02.00h i dolaskom u 06.15h po lokalnom vremenu.

Basic information

Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • trodnevni safari u NP Manyara, NP Ngorongoro krater i NP Tarangire -  uključeno u cijenu: stručni safari i vodič/vozač, privatni džip s krovnim otvorom, ulaznice za navedene parkove, navedene aktivnosti gledanja životinja, svi obroci tijekom safarija (bez pića i vode), 2 noćenja u Kirurumu Tented Lodge 4* u šatorima i Tarangire Sopa Lodges 5*  (1/2 u dvokrevetnoj sobi/šatoru)
 • tri noćenja u Arushi u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • četiri noćenja u Zanzibar City - Stonetown u hotelu 4* s doručkom  (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Jambiani u bungalovima 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja 
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja 
 • jamčevinu
 • majicu Hrvatskog kluba putnika


Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb - Kilimanjaro / Zanzibar - Zagreb  (Qatar Airways - aviokompanija, s presjedanjem u Dohi) 
 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Kilimanjaro - Zanzibar (Precision Air - aviokompanija, direktan let)

  *noćenje u Dohi na polaznom letu (ukoliko je vremenski period između letova kraći od 8 sati, tada Qatar Airwaysa nije obvezan pružiti uslugu noćenja)


Cijena organizacije ne uključuje:

 • izradu vize za Tanzaniju
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (informativne cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu 4.200,00 kn 
 • napojnice za lokalne vodiče 
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"


Mogućnost nadoplate:

 • deluxe soba u hotelima Arusha i Zanzibar + deluxe villa Jambiani s pogledom na more 90m2  (4/4) - 500,00 kn (nadoplata po osobi za 9 noćenja)  
 • deluxe soba u hotelima Arusha i Zanzibar + deluxe villa Jambiani s pogledom na more 160 m2 (2/2) - 750,00 kn (nadoplata po osobi za 9 noćenja) 


Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Hrvatski klub putnika nema obavezu spajati solo putnike/putnice u zajedničku sobu radi smanjenja troškova. Sve solo putnike/putnice pokušat ćemo spojiti s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu, i to najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje. U slučaju da se od 45 dana prije putovanja do polaska na putovanje ipak prijavi solo putnik/putnica, Hrvatski klub putnika će u potpunosti vratiti uplaćeni novac za nadoplatu za jednokrevetnu sobu solo putniku/putnici koja je izvršila uplatu za navedeno. Za spajanje solo putnika/putnica potrebno je odobrenje oba solo putnika/putnice. Ukoliko drugi putnik/putnica odbije spajanje s drugim solo putnikom/putnicom, Hrvatski klub putnika nema obaveza prema drugom solo putniku/putnici, već putnik/putnica mora nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. 
 • U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 08.03.2019.).
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 14 

 

Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Tanzaniju je potrebna, za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik (ishoduje se po dolasku u Tanzaniju, cijena je 50,00 usd).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Hoteli u Arushi i Zanzibar City-u se nalaze u širem centru grada, a bungalovi se nalaze na plaži u blizini mjesta Jambiani
 • Sobe u svim hotelima su dvokrevetne s odvojenim ili bračnim krevetima
 • Svi hoteli imaju besplatan wifi.
 • Osoba na trećem ležaju: na upit
 • Primjetna je razlika u standardu, običajima, usluzi i prijevoznim sredstvima 
 • Itinerer trodnevnog safarija može se mijenjati sa ili bez prethodne obavijesti prema lokalnim uvjetima / pravilima nacionalnih parkova. Redoslijed mjesta koja se posjećuju mogu se također mijenjati u skladu s odlukom lokalnog vodiča
 • Za letove Zagreb - Doha - Zagreb, aviokompanija Qatar Airways koristi ove tipove zrakoplova Airbus A320 / A320p / A321
 • Za let Doha - Arusha, aviokompanija Qatar Airways koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A319
 • Za let Arusha - Zanizibar, aviokompanija Precision Air koristi ovaj tip zrakoplova ATR-42-300 (twin-turboprop)
 • Za let Zanizibar - Doha, aviokompanija Qatar Airways koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A320

 

Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:

 • Fakulatitvni izlet city tour Arusha & plantaža kave -  75,00 usd (uključeno u cijenu: prijevoz, organizirani obilazak s lokalnim vodičem, obilazak plantaže, tvornice, pržionice kave i vrećica kave)
 • Fakultativni izlet planinarenje na Kilimanjaro - 275,00 usd  / uključeno u cijenu: prijevoz, sve pristojbe za Nacionalni park Kilimanjaro i dopuštenja za penjanje, Naknade za spašavanje Nacionalnog parka Kilimanjaro (Kilimanjaro tim za spašavanje),licencirani planinski vodič, pomoćni vodič, piknik ručak na planini, opsežan planinarski paket za planinarenje Kilimanjaro.com, naknade koje se plaćaju vodičima prema preporuci KINAPA (Nacionalni park Kilimanjaro), u usporedbi s propisanim minimalnim iznosom, glavni vodiči nose dvosmjerni ručni radio i mobilni telefon i potpuna oprema za prvu pomoć (samo za hitne slučajeve).
 • Fakultativni izlet Stone Town & Prison Island - 35,00 usd (uključeno u cijenu: lokalni vodič, prijevoz i organizirani obilazak)
 • Fakultativni izlet Safari blue day - 65,00 usd (uključeno u cijenu: izlet brodom, ulaznica za zaštićeno morsko područje, ručak, lokalni vodič, oprema za ronjenje)
 • Fakultativni izlet Spice farms - 25,00 usd  (uključeno u cijenu: lokalni vodič, prijevoz, obilazak farme začina)
 • Fakultativni izlet Cheetah's rock - 170,00 usd (uključeno u cijenu: ulaznica i prijevoz)

*cijene izleta su informativne i formirane na temelju minimalno 7 putnika po izletu