Travel with us...

TANZANIJA-SAFARI PRIJESTOLNICA

8 days | Putovanje avionom
TANZANIJA-SAFARI PRIJESTOLNICA
Departures: 10.07.2019 - 17.07.2019 Price from 14.350 kn

Itinerary

1.dan (10.07.2019.) ZAGREB – DOHA 
Okupljanje u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu u 17.15h s predviđenim dolaskom u 23.45h. *Smještaj u Dohi uključen je u cijenu zrakoplovne karte (više pod "Uvjeti").
 

2. dan (11.07.2019.) DOHA – KILIMANJARO – ARUSHA               
Nastavak putovanja prema Kilimanjaru predviđeno je u 08.30h, a dolazak je predviđen 14.45h. Po dolasku obavljanje carinskih formalnosti te ishođenje vize za Tanzaniju (50 USD po osobi - plaćanje na licu mjesta). Transfer do hotela u gradu Arusha, slobodno vrijeme. Noćenje.


3. dan (12.07.2019.) ARUSHA – NACIONALNI PARK JEZERO MANYARA 
Nakon doručka polazak na trodnevni safari izlet. Polazak iz grada Arusha oko 8:30 ujutro i transfer do Nacionalnog parka Lake Manyara. Ovaj safari također možemo početi oko podneva, no to će značiti kraću posljepodnevnu vožnju u Nacionalnom parku Lake Manyara. Dolazimo u vrijeme ručka i nakon ručka idemo u Nacionalni park Lake Manyara na poslijepodnevnu vožnju. Ovaj nacionalni park jedan je od najznačajnijih područja tanzanijske divljine, koji se sastoji od masivne, ali plitke slane vode. Jezero pokriva dvije trećine parka, a smješteno je u podnožju zapadne strane velikog Rift Valleya. Park je raznovrsno stanište koje privlači širok broj životinja, uključujući jednu od najvećih koncentracija slonova u Africi. Jezero Manyara jedinstveno je i po rijetkim lavovima koji se penju na stabla, kao i po broju velikih jata flaminga koje privlače alge u jezeru. Večera i noćenje u luksuznim šatorima Kirurumu Tented Lodge 4* (fotografije šatora u fotogaleriji).


4. dan (13.07.2019.) NGORONGORO KRATER 
Nakon doručka odlazimo na područje Ngorongoro Conservation. Spustit ćemo se preko 600 metara u krater Ngorongoro kako bismo vidjeli divlje životinje. Uživat ćemo u pikniku na samom krateru. Budući da je područje opskrbljeno vodom tijekom cijele godine, krater Ngorongoro sadrži veliku raznolikost životinja, koji uključuju stada zebra, bivola, nilskih konjeva i divovskih afričkih slonova. Još jedna specifičnost za ovaj piktoreskni nacionalni park je gusta populacija grabežljivaca koja uključuje lavove, hijene, šakale, geparde i sveprisutne leoparde koji ponekad zahtijevaju obučenu pratnju kako biste ih uočili. Posjetit ćemo jezero Magadi, veliko, ali plitko alkalno jezero na jugozapadnom dijelu, što je jedno od glavnih obilježja kratera. Obično se ovdje može vidjeti velik broj flaminga, nilskih konjeva i drugih ptica vodarica. Nastavljamo do Nacionalnog parka Tarangire. Večera i noćenje u hoteli Tarangire Sopa Lodges 5* (fotografije hotela u fotogaleriji).


5. dan (14.07.2019.) NACIONALNI PARK TARANGIRE – ARUSHA 
Nakon doručka, uživamo u jutarnjoj vožnji u Nacionalnom parku Tarangire. Park se proteže duž rijeke Tarangire i uglavnom se sastoji od niskih brda na predjelu Great Rift Valleya. Njegova prirodna vegetacija uglavnom se sastoji od šume akacije i divovskih afričkih baobaba s ogromnim močvarnim područjima na jugu. I rijeka i močvare djeluju kao magnet za divlje životinje. Tijekom sušne sezone u Tanzaniji, Nacionalni park Tarangire navodno sadrži neke od najvećih stada slonova u Africi. Uživat ćemo u ručku i potom odlazimo za Arushu gdje ćemo završiti safari avanturu. Grupa treba dati napojnicu vodiču oko 20 do 30 dolara po danu (uvjet koji postavlja lokalna agencija koja odrađuje safari turu). Na kraju ture povratak u hotel. Imajte na umu da se ovaj itinerer može mijenjati sa ili bez prethodne obavijesti prema lokalnim uvjetima / pravilima nacionalnih parkova. Redoslijed mjesta koja se posjećuju mogu se također mijenjati u skladu s odlukom vodiča. Noćenje u hotelu u Arushi.
 

6. dan (15.07.2019.) ARUSHA – Kilimanjaro (PLANINARENJE)
1. opcija

Vrijeme planinarenja: 7 sati
Udaljenost: oko 16.2km
Doručak. Polazak iz hotela oko 07:00, transfer do vrata Marangu-a (oko dva sata vožnje). Nakon registracije s nadležnim tijelima parka, penjanje ćemo službeno započeti s četverosatnom šetnjom (oko 8,1 km) do kampa Mandara (2.750m). Proći ćemo kroz gustu zonu prašume, gdje je velika vjerojatnost kiše poslijepodne. Na pola puta do kampa Mandara, zaustaviti ćemo se i uživati u piknik ručku. Po dolasku u kamp Mandara, imat ćemo slobodno vrijeme za šetnju kampom ili za kratki odmor prije početka spusta (oko 8,1 km) natrag do vrata Marangu-a, gdje ćemo se sastati s vozačem i vratiti se u grad Arushu (2 sata vožnje). Noćenje.

2. opcija za 6. dan CITY TOUR ARUSHA & PLANTAŽA KAVE
Doručak. Odazimo na fakulatitivni obilazak Arushe i plantaže kave. Polazak iz hotela u 8:00 sati, te posjet lokalnoj tvornici kave u selu Nkoarangu, 25 km istočno od Arushe. Uzgajalište je jedno od farmi Aranga Coffee Grupe. Za početak, vaš lokalni vodič će vam pokazati selo i reći vam sve o njegovoj povijesti. Vidjet ćete najstariju luteransku crkvu u Mt. Meru, posjetiti osnovnu ili srednju školu, a dok hodate prema farmi vidjet ćete i male farme gdje ljudi uzgajaju banane, kukuruz, grah i ostalo povrće i voće. Farma koju ćete posjetiti je također i kavana Aranga Coffee Grupe. Naučit ćete i vidjeti razliku između organskog i tradicionalnog uzgoja kave te pratiti proces uzgoja kave od mladih stabala do trenutka berbe. Posljednja stanica biti će u tvornici za prženje kave. Ovdje ćete moći kušati svježe prženu kavu dok gledate proces prženja i mljevenja kave. Dobit ćete i poklon vrećicu svoje nove omiljene kave kako biste mogli uživati u njoj kući s obitelji i prijateljima.

Nakon uživanja u tvornici kave na podnožju brda Meru, uputit ćemo se do Arushe na ručak. Osjećate li glad i potrebu za ukusnom hranom? Počastite se lokalnim delicijama "Nyama Choma", što na swahili jeziku znači pečeno meso. Arusha nudi i velik izbor ukusne neobične ulične hrane. Još jedan must have je piletina punjena indijskim umakom chutney. Kao alternativa lokalnoj hrani, preporučujemo etiopijski restoran, Georgeova grčka konoba ili restoran Blue Heron koji poslužuju salate, pizze i sendviče. Svi obroci plaćaju se odvojeno od troškova putovanja.

Nakon ukusnog ručka, posjetit ćete neke od glavnih mjesta u Arushi na pješačkoj turi koja je odličan način da se orijentirate u gradu, te pomoću koje dobijate uvid u svakodnevni život lokalnih četvrti. Vidjet ćete Prirodoslovni muzej, spomenike neovisnosti, središnju tržnicu u Arushi i zanatske trgovine koje su idealne za kupovinu jedinstvenih suvenira, sve to u društvu vodiča koji zna sve zanimljivosti skrivene iza svakog odredišta. Povratak u hotel, slobodno vrijeme za uživanje na bazenu ili u hotelskom baru. Noćenje.

 

7. dan (16.07.2019.) ARUSHA – KILMANJARO – DOHA
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne programe do transfera na aerodrom u 14.00h. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu predviđeno je u 17.35h, s predviđenim dolaskom u 23.55h.


8. dan (17.07.2019.) DOHA – ZAGREB
Nastavak putovanja prema Zagrebu s predviđenim polaskom u 01.55h i dolaskom u 07.00h po lokalnom vremenu.

 

Basic information

Plaćanje putovanja moguće je i na kartice i to:

1.) od 4 do 6 rata za:

 • American Express: 5,31% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
 • Visa PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 4,50% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro Zagrebačke banke: 4,10% skuplje + PDV na kamate


2.) od 7 do 12 rata za:

 • American Express: 7,12% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
 • Visa PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 6,00% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro Zagrebačke banke: 5,20% skuplje + PDV na kamate

*Postoji mogućnost kartičnog plaćanje do 12 rata Mastercard PBZ karticom (ovisi o ugovoru između banke i vlasnika kartice).


3.) od 13 do 24 rate za:

 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 9,00% skuplje + PDV na kamate

 

Prilikom prijave, za potvrdu rezervacije, putnik uplaćuje 20% cijene aranžmana (ukoliko u programu nije navedeno drugačije).

U slučaju da Hrvatski klub putnika zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za siguran polazak je 14), ne vrši povrat iznosa naknade banke za kartično plaćanje (provizija za kartično plaćanje i PDV na kamate).


Loyalty Club: 2 boda
Status: Prijave u tijeku
Rok prijave: 15.03.2019
Trajanje: 8 dana
Polazak: 10.07.2019
Povratak: 17.07.2019
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Ivana Ćurić
Vrsta putovanja: Grupno putovanje
Veličina grupe: 20 osoba
Šifra putovanja: T-S-1
Ukupna cijena putovanja: 14.350,00 HRK / osobi

14.350,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 2 boda na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.