Putujte s nama...

TANZANIJA &ZANZIBAR

13 dana | Putovanje avionom
TANZANIJA &ZANZIBAR
Polasci: 27.06.2022 - 27.06.2022 Cijena od 17.600 kn

Program putovanja

1.dan (29.11.2020.) ZAGREB – DOHA 
Okupljanje u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu u 16.05h s predviđenim dolaskom u 23.15h. *Mogućnost nadoplate noćenja u Dohi, više pod "Uvjetima".


2. dan (30.11.2020.) DOHA – KILIMANJARO – ARUSHA                
Nastavak putovanja prema Kilimanjaru predviđeno je u 07.45h, a dolazak je predviđen u 13.55h. Po dolasku obavljanje carinskih formalnosti te ishođenje vize za Tanzaniju (50 USD po osobi - plaćanje na licu mjesta). Transfer do hotela u gradu Arusha, slobodno vrijeme. Noćenje.


3. dan (01.12.2020.) ARUSHA – NACIONALNI PARK JEZERO MANYARA 
Nakon doručka polazak na trodnevni safari izlet. Polazak iz grada Arusha oko 8.30 ujutro i transfer do Nacionalnog parka Lake Manyara. Ovaj safari također možemo početi oko podneva, no to će značiti kraću poslijepodnevnu vožnju u Nacionalnom parku Lake Manyara. Dolazimo u vrijeme ručka i nakon ručka idemo u Nacionalni park Lake Manyara na poslijepodnevnu vožnju. Ovaj nacionalni park jedan je od najznačajnijih područja tanzanijske divljine, koji se sastoji od masivne, ali plitke slane vode. Jezero pokriva dvije trećine parka, a smješteno je u podnožju zapadne strane velikog Rift Valleya. Park je raznovrsno stanište koje privlači širok broj životinja, uključujući jednu od najvećih koncentracija slonova u Africi. Jezero Manyara jedinstveno je i po rijetkim lavovima koji se penju na stabla, kao i po broju velikih jata flaminga koje privlače alge u jezeru. Večera i noćenje u luksuznim šatorima Kirurumu Tented Lodge 4* (fotografije šatora u fotogaleriji).


4. dan (02.12.2020.) NGORONGORO KRATER 
Nakon doručka odlazimo na područje Ngorongoro Conservation. Spustit ćemo se preko 600 metara u krater Ngorongoro kako bismo vidjeli divlje životinje. Uživat ćemo u pikniku na samom krateru. Budući da je područje opskrbljeno vodom tijekom cijele godine, krater Ngorongoro sadrži veliku raznolikost životinja, koji uključuju stada zebra, bivola, nilskih konjeva i divovskih afričkih slonova. Još jedna specifičnost za ovaj pitoreskni nacionalni park je gusta populacija grabežljivaca koja uključuje lavove, hijene, šakale, geparde i sveprisutne leoparde koji ponekad zahtijevaju obučenu pratnju kako biste ih uočili. Posjetit ćemo jezero Magadi, veliko, ali plitko alkalno jezero na jugozapadnom dijelu, što je jedno od glavnih obilježja kratera. Obično se ovdje može vidjeti velik broj flaminga, nilskih konjeva i drugih ptica vodarica. Nastavljamo do Nacionalnog parka Tarangire. Večera i noćenje u hoteli Tarangire Sopa Lodges 5* (fotografije hotela u fotogaleriji).


5. dan (03.12.2020.) NACIONALNI PARK TARANGIRE – ARUSHA 
Nakon doručka, uživajte u jutarnjoj vožnji u Nacionalnom parku Tarangire. Park se proteže duž rijeke Tarangire i uglavnom se sastoji od niskih brda na predjelu Great Rift Valleya. Njegova prirodna vegetacija uglavnom se sastoji od šume akacije i divovskih afričkih baobaba s ogromnim močvarnim područjima na jugu. I rijeka i močvare djeluju kao magnet za divlje životinje. Tijekom sušne sezone u Tanzaniji Nacionalni park Tarangire navodno sadrži neke od najvećih stada slonova u Africi. Uživat ćemo u ručku i potom odlazimo za Arushu gdje ćemo završiti safari avanturu. Grupa treba dati napojnicu vodiču oko 20 do 30 dolara po danu (uvjet koji postavlja lokalna agencija koja odrađuje safari turu). Na kraju ture povratak u hotel. Imajte na umu da se ovaj itinerer može mijenjati sa ili bez prethodne obavijesti prema lokalnim uvjetima / pravilima nacionalnih parkova. Redoslijed mjesta koja se posjećuju mogu se također mijenjati u skladu s odlukom vodiča. Noćenje u hotelu u Arushi.


6. dan (04.12.2020.) ARUSHA – ZANZIBAR CITY
Nakon doručka transfer do zračne luke, polijetanje zrakoplova za otok Zanzibar u Indijskom oceanu predviđen je u 13.45h, a dolazak je predviđen u 15.05h po lokalnom vremenu. Po dolasku transfer u hotel i smještaj u sobe. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje. Noćenje.


7. dan (05.12.2020.) ZANZIBAR CITY – Stone Town & Prison Island
Doručak. Dan ćemo provesti na dvama fakultativnim izletima. Program uključuje dvosatni razgled starog grada koji se malo promijenio u posljednjih 200 godina, a njegov je arhitektonski stil jedinstvena mješavina različitih utjecaja i kultura. To je grad krivudavih ulica, užurbanih bazara, džamija i velikih arapskih kuća čiji vlasnici se međusobno natječu u ekstravaganciji. Turneja započinje na tržnici grada i pokriva stari njemački konzulat, Trg Kele Kele, Vrtove Forodhani, staru tvrđavu, sultanovu kuću. Odlazak u Prirodni muzej: knjižnicu koja sadrži knjige o Zanzibaru i istočnoj Africi. Izložbe uključuju i punjene primjerke lokalnih ptica, mali, ali korisni herbarij autohtonih biljaka i zbirku školjaka. Odlazak uz obalu do Starog britanskog konzulata, arapske tvrđave izgrađene 1700. god., Kuće čudesa (sagrađena 1883.). Nastavljamo šetnjom kroz uske uličice kamenog grada (stari dio grada Zanzibara) gdje većina kuća datira od prije 150 godina. U ovom dijelu grada pronaći ćete mnoštvo malih i egzotičnih bazara i trgovačkih dućana. Izlet se nastavlja i završava posjetom ruševinama palače Maruhubi (1880.) i posjet dr. David Livingstone House (1866).  Prilikom razgleda žene trebaju prekriti ramena i nositi duge suknje ili hlače. Odlazimo na pauzu za ručak i kratki odmor. Drugi dio dana rezerviran je za poludnevni izlet na Island Prison. Izlet započinje 30-minutnom vožnjom brodom kako bismo došli na maleni otok sa zapadne strane Zanzibara. Otok je nekad bio u vlasništvu Arapa i privatno je korišten kao mjesto zatočeništva za neprijateljske robove. U kasnijim fazama ga je kupio general Mathews koji je želio izgraditi središnji zatvor za Zanzibar pa stoga i naziv „otok zatvor“. Međutim, nikad nije iskorišten u tu svrhu. Na otoku ćete moći uživati u kupanju i ronjenju. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme, noćenje.


8. dan (06.12.2020.) ZANZIBAR CITY – Safari blue day
Nakon doručka odlazak na avanturistički izlet pod nazivom Safari blue day (fakultativno). Plovidba brodom do zaljeva Menai kojeg čine izolirani sprudovi, nenastanjeni otočići, netaknuti morski svijet i tirkizni ocean. Uživanje u plovidbi, plivanju, sunčanju, promatranju prekrasne prirode. Čarolija ovog izleta je ronjenje u prekrasnom toplom Indijskom oceanu. U jutarnjim satima u programu je obilazak dva koraljna grebena uz iskusnu posadu koja će grupu odvesti do najboljih dijelova za promatranje morske flore i faune koja raste i hrani se na koraljnim grebenima. Menai Bay je zaštićeno morsko područje, a ujedno zaštićeno stanište grbavih i dobrih dupina. Na 90% izleta su zabilježeni susreti sa dupinima pa se užitku ronjenja u divljini u društvu tih predivnih životinja, nadamo i ovom prigodom. Povratak u hotel. Noćenje.


9. dan (07.12.2020.) ZANZIBAR CITY – Spice farms (Viungo)
Nakon doručka odlazak na poludnevni izlet pod nazivom „Spice Tour“ (fakultativno). Obići ćemo plantaže klinčića, papra, muškatnog oraščića, jack fruita, cimeta, šafrana, kurkume te bilja od kojeg se spravljaju najpoznatiji svjetski parfemi i kozmetika. „Turu začina“ vodi lokalni poznati travar koji će s vama podijeliti pregršt informacija o začinima, organski uzgojenom bilju i njihovoj uporabi u autohtonim jelima, provesti vas nepreglednim plantažama i pričati o lokalnom načinu života. Povratak u hotel, slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Noćenje.


10. dan (08.12.2020.) ZANZIBAR CITY – JAMBIANI
Nakon doručka, iz Zanzibar City-a prelazimo na Jambiani beach te sljedeća dva dana uživamo u kupanju u Indijskom oceanu. Noćenje.


11. dan (09.12.2020.) JAMBIANI
Doručak. Slobodan dan predviđen za uživanje u prekrasno tirkizno plavoj nijansi oceana i mekanom bijelom pijesku. Noćenje.


12. dan (10.12.2020.) JAMBIANI – ZANZIBAR – DOHA
Doručak. Check out iz soba najkasnije do 12:00h, slobodno vrijeme do transfera na aerodrom u 14.00h. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu predviđeno je u 17.15h, s predviđenim dolaskom u 23.25h.


13. dan (11.12.2020.) DOHA – ZAGREB
Nastavak putovanja prema Zagrebu s predviđenim polaskom u 02.15h i dolaskom u 06.15h po lokalnom vremenu.
 

Osnovne informacije

Plaćanje organizacijskog dijela putovanja moguće je i na kartice i to:

1.) od 4 do 6 rata za:

 • Visa Premium (ex. American Express): 5,31% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
 • Visa PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 4,50% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro Zagrebačke banke: 4,10% skuplje + PDV na kamate


2.) od 7 do 12 rata za:

 • Visa Premium (ex. American Express): 7,12% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
 • Visa PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 6,00% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro Zagrebačke banke: 5,20% skuplje + PDV na kamate

*Postoji mogućnost kartičnog plaćanje do 12 rata Mastercard PBZ karticom (ovisi o ugovoru između banke i vlasnika kartice).


3.) od 13 do 24 rate za:

 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 9,00% skuplje + PDV na kamate

 

Prilikom prijave, za potvrdu rezervacije, putnik uplaćuje 20% cijene aranžmana (ukoliko u programu nije navedeno drugačije).

U slučaju da Hrvatski klub putnika zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za siguran polazak je 14), ne vrši povrat iznosa naknade banke za kartično plaćanje (provizija za kartično plaćanje i PDV na kamate).

 

Zrakoplovna karta plaća se partnerskoj agenciji "NOMAGO" koja je specijalizirana za prodaju avionskih karata. Plaćanje avionske karte uz gotovinsko i transakcijsko plaćanje, moguće je i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje + PDV na kamate,
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje + PDV na kamate,
                           od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje + PDV na kamate.

Master jednokratno 3 % skuplje + PDV na kamate,
Master od ZGB 3 rata, tada je 6 % skuplje + PDV na kamate,
                           6 rata, tada je 7% skuplje + PDV na kamate,
                           9 rata, tada je 9 % skuplje + PDV na kamate,
                          12 rata, tada je 10 % skuplje + PDV na kamate.Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • trodnevni safari u NP Manyara, NP Ngorongoro krater i NP Tarangire koji uključuje: stručnog safari vodiča/vozača, privatni džip s krovnim otvorom, ulaznice za navedene parkove, navedene aktivnosti gledanja životinja, svi obroci tijekom safarija (bez pića), jedno noćenje u Kirurumu Tented Lodge 4* u šatorima (1/2) i Tarangire Sopa Lodges 5*  (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Arushi u hotelu 3* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • četiri noćenja u Zanzibar City - Stonetown u hotelu 4* s doručkom  (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Jambianiju u bungalovima 4* na plaži s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja 
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja 
 • jamčevinu

   

Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb - Kilimanjaro (Qatar Airways - aviokompanija, s presjedanjem u Dohi) 
 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zanzibar - Zagreb (Qatar Airways - aviokompanija, s presjedanjem u Dohi) 
 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Arusha - Zanzibar (Precision Air - aviokompanija, direktan let)Cijena organizacije ne uključuje:

 • izradu vize za Tanzaniju (mogućnost posredovanja agencije za on line ishođenje vize)
 • noćenje u Dohi, mogućnost nadoplate za noćenje u Dohi u hotelu 5* + povratni transfer za iznos od 300,00 kn po osobi 
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (informativne cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu 4.200,00 kn 
 • napojnice za lokalne vodiče 
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"

 

Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Hrvatski klub putnika nema obavezu spajati solo putnike/putnice u zajedničku sobu radi smanjenja troškova. Sve solo putnike/putnice pokušat ćemo spojiti s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu, i to najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje. U slučaju da se od 45 dana prije putovanja do polaska na putovanje ipak prijavi solo putnik/putnica, Hrvatski klub putnika će u potpunosti vratiti uplaćeni novac za nadoplatu za jednokrevetnu sobu solo putniku/putnici koja je izvršila uplatu za navedeno. Za spajanje solo putnika/putnica potrebno je odobrenje oba solo putnika/putnice. Ukoliko drugi putnik/putnica odbije spajanje s drugim solo putnikom/putnicom, Hrvatski klub putnika nema obaveza prema drugom solo putniku/putnici, već putnik/putnica mora nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator ima pravo na promjenu hotele na putovanju ali da budu kategorizacije kako je navedeno u uvjetima i mora obavijestiti sve putnike o nastaloj promijeni najkasnije 48h prije putovanja.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Po pravilima Qatar Airwaysa za grupna putovanja nije moguće napraviti on line check in za let, već je check in moguć isključivo na šalteru na aerodromu. Hrvatski klub putnika uvijek dostavi Qatar Airwaysu popis putnika zajedno s informacijama tko putuje u paru te ukoliko ima posebnih zahtjeva oko obroka na letu. Hrvatski klub putnika nema ovlasti raditi raspored sjedenja u avionu, već je to isključivo u nadležnosti Qatar Airwaysa. Ukoliko dođe do situacije da parovi ne sjede zajedno onda je moguće zatražiti promjenu prilikom check-ina na aerodromu ili zamoliti stjuardesu u zrakoplovu. Naš voditelj će biti putnicima na raspolaganju, ali Hrvatski klub putnika se ograđuje i ne odgovara za greške zrakoplovne kompanije. Prigovor je moguće uputiti direktno Qatar Airwaysu.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. 
 • U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 27.01.2020.).
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 14 

 

Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Tanzaniju je potrebna, za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik (ishoduje se on line ili na aerodromu po dolasku u Tanzaniju, cijena je 50,00 usd).
 • Program trodnevnog safarija može se mijenjati sa ili bez prethodne obavijesti prema lokalnim uvjetima / pravilima nacionalnih parkova. Redoslijed mjesta koja se posjećuju mogu se također mijenjati u skladu s odlukom lokalnog vodiča prilikom same realizacije safarija ukoliko se promjene uvjeti.
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sobe u svim hotelima su standardne dvokrevetne s odvojenim ili bračnim krevetima.
 • Postoji mogućnost nadoplate veće kategorizacije sobe u hotelima ili dodatnih opcija kao što je late check out itd.
 • Svi hoteli imaju besplatan wifi.
 • Osoba na trećem ležaju: na upit
 • Primjetna je razlika u standardu, običajima, usluzi i prijevoznim sredstvima 
 • Službeni check in u svim hotelima je u 14:00h, a check out u 12:00h (ukoliko popunjenost hotela omogući check in će biti ranije od službeno predviđenog)
 • Limit za prtljagu na glavnom letu zrakoplovne kompanije Qatar Airwaysa je 3 kg +  7kg za ručnu prtljagu.  Na letu zrakoplovne kompanije Precision Air limit je 23kg + 7kg za ručnu prtljagu (dimenzija 55x38x20cm) - na aerodromu na šalteru postoji mogućnost nadoplate dodatnih kilograma prtljage (aprox. 4 eura za svaki dodatni kg).
 • Za let Zagreb - Doha - Zagreb, aviokompanija Qatar Airways koristi ove tipove zrakoplova Airbus A320 / A320p / A321
 • Za let Doha - Kilimanjaro, aviokompanija Qatar Airways koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A319
 • Za let Arusha - Zanzibar, aviokompanija Precision Air koristi ovaj tip zrakoplova ATR-42-300 (twin-turboprop)
 • Za let Zanzibar - Doha, aviokompanija Qatar Airways koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A320

 

Hoteli na putovanju:

 • U Arushi noćimo u Tulia Hotel & Spa 3*. Gosti na raspolaganju imaju wellness centar, vanjski bazen, restoran,  bar, uslugu pranja rublja, fen.
 • U Zanzibar Cityu - Stonetown noćimo u hotelu Best Western Plus Zanzibar 4*. Gosti na raspolaganju imaju restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.
 • U Jambianiju noćimo u Jambiani Villas 4*. Gosti na raspolaganju imaju wellness centar, vanjski bazen, restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.

 

Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:

 • Fakultativni izlet Stone Town & Prison Island - 35,00 eura (uključeno u cijenu: lokalni vodič, prijevoz i organizirani obilazak)
 • Fakultativni izlet Safari blue day - 65,00 eura (uključeno u cijenu: izlet brodom, ulaznica za zaštićeno morsko područje, ručak, lokalni vodič, oprema za ronjenje)
 • Fakultativni izlet Spice farms - 25,00 eura  (uključeno u cijenu: lokalni vodič, prijevoz, obilazak farme začina)