Putujte s nama...

TAJLAND

13 dana
TAJLAND
Polasci: 27.06.2022 - 27.06.2022 Cijena od 8.600 kn

Program putovanja

1. dan (21.11.2020.) ZAGREB – DOHA – BANGKOK
Sastanak u zračnoj luci Franjo Tuđman, 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Dohu u 16.05h s predviđenim dolaskom u 23.15h. Nastavak putovanja prema Bangkoku, predviđen polazak je u 02.25h (+1) s predviđenim dolaskom u Bangkok u 12.55h (+1).  


2. dan (22.11.2020.) BANGKOK
Po dolasku u Bangkok transfer u hotel i smještaj u sobe. Za prvi dan preporučamo opuštajuću šetnju po ulici Soi 11, masaže, upoznavanje s azijskom kuhinjom, običajima i vježbanje „waija“ – tradicionalnog tajlandskog pozdrava sa skupljenim dlanovima i laganim spuštanjem glave prema sugovorniku. Navečer predlažemo grupni odlazak u Khao San – poznatiji kao backpackerski ghetto zbog iznimno pristupačnih cijena, mnoštva klubova i restorana te bogatog uličnog programa. Noćenje.


3. dan (23.11.2020.) BANGKOK – City tour
Nakon doručka odlazimo na fakultativno razgledavanje grada, počinjemo s impresivnom Kraljevskom palačom. U sklopu palače nalazi se i najznačajniji budistički hram u Tajlandu – Wat Phra Kaeo – hram Bude od Žada (Emerald Buddha). Odijevanje mora biti konzervativnijeg tipa (duge hlače, majice s rukavima, zatvorene cipele). Kompleks Wat Phra Kaewa sadrži model bezvremenskog kambodžanskog Angkor Wata. Kompleks je podignut za vrijeme kralja Mongkuta budući da su, pokušavajući u Bangkok za kralja transportirati originalni Angkor Wat, mnogi Sijamci smrtno stradali. Razgled Wat Phoa – hram Ležećeg Bude, najstarijeg i najvećeg hrama u Bangkoku. Kip Ležećeg Bude dug je 46 metara i visok 15 metara te je navodno cijeli napravljen od zlata. Budizam, indijska religija iz 5. stoljeća prije Krista, postala je državna religija Kraljevine Tajland. Danas se 95% Tajlanđana izjašnjava budistima, a to je najviše traga ostavilo upravo na sakralnom graditeljstvu. Nakon kraćeg odmora za ručak odlazimo u obilazak hrama Wat Arun ili „hrama zore“, s pagodom visokom oko 80 metara. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Predlažemo zajednički noćni izlazak u jedan od nekoliko klubova koji se nalaze upravo u ulici gdje je hotel. Noćenje.


4. dan (24.11.2020.) BANGKOK – KANCHANABURI
Check out iz hotela. Nakon doručka, u 08:00h odlazimo prema Kanchanaburiju na dvodnevni fakultativni izlet. Prva stanica je jedinstveni Maeklong Railway Market gdje ćete vidjeti sami prolazak vlaka kroz tržnicu. Nakon toga nastavljamo prema plutajućoj tržnici Damnoen Saduak koja se nalazi na pola puta do Kanchanaburija. Imat ćete priliku u kanuu proći duž cijele tržnice, cjenkati se i kupovati direktno iz kanua. Nakon kratkog obilaska odlazimo prema Kanchanaburiju gdje ćemo se brodom uputiti prema plutajućim bungalovima koji se nalaze u prekrasnom okruženju (fotografije bungalova u fotogaleriji). Večera i druženje, noćenje.


5. dan (25.11.2020.) KANCHANABURI – BANGKOK – AO NANG
Nakon doručka, slobodno vrijeme za kupanje u rijeci Kwai i uživanje u predivnom okruženju u kojem se nalaze plutajući bungalovi. Odlazimo prema obližnjem utočištu za slonove (cruelty free) gdje borave slonovi koji su spašeni iz kampova. Tamo ćete imati priliku vidjeti slonove u njihovom prirodnom okruženju u kojem se volonteri odgovorno odnose prema njima. Nakon uživanja u društvu ovih divnih životinja slijedi vožnja direktno na aerodrom na let za Krabi – Ao Nang. Predviđeni polazak je u 22:35h s predviđenim dolaskom u 23:55h. Transfer i smještaj u hotel u Ao Nangu. Slobodno vrijeme. Noćenje.


6. dan (26.11.2020.) AO NANG
Doručak, slobodan dan za opuštanje na prekrasnim pješčanim plažama, uživanje u suncu, Andamanskom moru i divljenje „dugorepim“ brodovima ukrašenima šarenim vrpcama, najčešće u bojama tajlandske zastave. Noćenje.


7. dan (27.11.2020.) AO NANG – 7 islands Sunset Tour
Doručak, slobodno vrijeme za opuštanje na nepreglednim pješčanim plažama i visokim vapnenačkim stijenama: odmaranje na plaži ili alternativa pasivnom odmoru – rock climbing! Obližnji Railay i Ao Nang jedne su od najpoznatijih destinacija za rock climbing. Poslijepodnevni program započinje odlaskom na fakultativni izlet 7 islands Sunset Tour na kojemu ćemo, kako ime kaže, doživjeti zalazak sunca na jednom od mnogobrojnih otoka. Posjetit ćemo Phra Nang spilju i poznatu Railay plažu, Taming otok gdje ćemo se zaustaviti na snorkelingu među mnoštvom tropskih ribica u potrazi za Nemom. Od ostalih otoka posjećujemo Si island, Poda island, poznati Chicken island specifičnog izgleda, zatim Tup island s kojega je moguće propješačiti do Chicken islanda putem prirodne naslage pijeska. Večera je planirana na Phra Nangu uz zapanjujući zalazak sunca. Transfer do hotela. Noćenje.


8 dan (28.11.2020.) AO NANG – Ko Phi Phi
Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet brodom na poznato otočje Ko Phi Phi. Krećemo iz Ao Nanga i dok se neki sunčaju na gliseru, drugi uživaju na snorkelingu i razgledavaju grebene u jatu tropskih ribica. Odlične rice noodlese pojest ćemo na Ko Phi Phi Donu i nasmiješeni krenuti na druženje s malim kradljivcima sunčanih naočala – makakijima na Monkey islandu. Nakon kratkog obilaska odlazimo na Bamboo Island gdje možete uživati na plažama s bijelim pijeskom. U večernjim satima povratak u Ao Nang. Noćenje.
 

9. dan (29.11.2020.) AO NANG – Kayaking
Doručak. Danas na rasporedu imamo puno aktivniji tempo - cjelodnevna vožnja kajacima i razgledavanje mnogih spilja. Uvod u razotkrivanje mnogih spilja unutar vapnenačkih stijena koje krase najčešće tajlandske razglednice započinjemo već rano ujutro. Polazak iz hotela i transfer u selo Bor Thor odakle krećemo u kajacima kroz šumu mangrova. Dah zastaje od mnogobrojnih stalaktita i stalagmita koje imamo priliku vidjeti, zato preporučujemo da sa sobom nosite dobar fotoaparat! Posjet još jednoj spilji Tham Pee Hua Tho koja broji veliki niz arheoloških artefakata i prethistorijskih slikarija. Ručak i odlazak u lagunu Tham Khao Wong i do tunela Tham Lod Nua. Budući da je dan bio naporan, planiran je zasluženi odmor i plivanje. Transfer do hotela, večera. Noćenje.


10. dan (30.11.2020.) AO NANG – Rafting & quadovi
Nakon doručka, za sve ljubitelje adrenalina, danas je predviđen odlazak na fakultativni izlet - rafting i quadovi, gdje će se moći uživati u 5 km dugoj rafting turi te iznimno uzbudljivoj vožnji quadovima. Povratak u hotel predviđen je do 17.00h. Navečer, u slobodno vrijeme, predlažemo odlazak u Krabi na night market gdje možete probati mnoštvo tajlandske ulične hrane te vidjeti raznovrsnu ponudu zabavljača i prodavača odjeće, nakita, suvenira i rukotvorina. Noćenje.


11. dan  (01.12.2019.) AO NANG – BANGKOK 
Doručak, transfer na aerodrom na let za Bangkok s predviđenim polaskom u 09.20h  i s predviđenim dolaskom u 10.45h. Po dolasku u Bangkok transfer u hotel i smještaj u sobe (check in u 14.00h). Slobodan dan za vlastiti program. Noćenje.


12. dan (02.12.2019.) BANGKOK – DOHA
Doručak, check out iz hotela najkasnije do 12:00h. Slobodan dan za uživanje u vlastitom programu do transfera na aerodrom u 15:30h. Transfer na međunarodni aerodrom na let za Dohu, polijetanje zrakoplova predviđen je u 19.35h s predviđenim dolaskom u 23.15h.


13. dan (03.12.2019.) DOHA – ZAGREB
Nastavak putovanja prema Zagrebu s predviđenim polaskom u 02.15h i s predviđenim dolaskom u u 06.15h po lokalnom vremenu. 

 

Osnovne informacije

plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija (putem transakcijskog računa), s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu (razmak od 30 dana). Ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja, moguće je plaćanje putem transakcijskog računa na najviše 2 rate s tim da zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, a ukoliko se prijava izvrši najkasnije 2 mjeseca prije putovanja, moguće je samo jednokratno plaćanje putem transakcijskog računa.

Plaćanje putovanja moguće je i na kartice i to:

1.) od 4 do 6 rata za:

 • Visa Premium (ex. American Express): 5,31% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
 • Visa PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 4,50% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro Zagrebačke banke: 4,10% skuplje + PDV na kamate
   

2.) od 7 do 12 rata za:

 • Visa Premium (ex. American Express): 7,12% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
 • Visa PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 6,00% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro Zagrebačke banke: 5,20% skuplje + PDV na kamate

*Postoji mogućnost kartičnog plaćanje do 12 rata Mastercard PBZ karticom (ovisi o ugovoru između banke i vlasnika kartice).


3.) od 13 do 24 rate za:

 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 9,00% skuplje + PDV na kamate
   

Prilikom prijave, za potvrdu rezervacije, putnik uplaćuje 20% cijene aranžmana (ukoliko u programu nije navedeno drugačije).