Putujte s nama...

Kuba-Cuba autentica

14 dana | Putovanje avionom
Kuba-Cuba autentica
Polasci: 15.04.2020 - 24.04.2020 Cijena od 10.700 kn

Program putovanja

1. dan (15.04.2020.) ZAGREB – ISTANBUL – HAVANA 
Okupljanje u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji za Istanbul u 20:15h s predviđenim dolaskom u 23.20h. Nastavak putovanja prema Havani. Predviđeni polazak je u 01.45h, a dolazak u 08.05h. Transfer i smještaj u „Casa particular“.
 

2. dan (16.04.2020.) HAVANA 
Prvi dan programa krećemo opušteno, kako je slobodan dan predlažemo zajednički odlazak na plažu kako biste se odmorili od putovanja avionom (fakultativno). Uživamo u morskim plodovima, mojitu, suncu, moru... Vraćamo se u Havanu, kratki odmor nakon čega odlazimo na zajedničku večeru. Noćenje.
 

3. dan (17.04.2020.) HAVANA 
Nakon doručka odlazak u razgled grada. Tijekom razgleda obilazi se stari dio Havane, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Capitolio, katedrala, palače, ulica Obispo. Nakon obilaska slobodno vrijeme. Noćenje.
 

4. dan (18.04.2020.) HAVANA – Vinales
Odlazak na fakultativni izlet s oldtimerima, polazak je nakon doručka u 7 ujutro, a povratak u večernjim satima. Prvo zaustavljanje je na vidikovcu s kojeg puca pogled na cijelu dolinu i Mogote - specijalni oblik stijena iz kojih raste drveće i žbunje. Spuštamo se u selo Vinales gdje nas čeka stručni vodič koji će nas provesti kroz selo i pokazati okolicu. Odlazimo u kuću jednog mještana koji će nas poslužiti kavom i pokazati kako se prave cigare koje ćete kasnije moći zapaliti. Ukoliko vam se kava ili cigare budu svidjele moći ćete ih otkupiti od domaćina, koji ih prodaju po povoljnim cijenama. Nastavljamo sa šetnjom do naših automobila te odlazimo do restorana gdje će nam biti organiziran ručak, nakon čega ćemo se uputiti prema indijanskoj pećini, kratka šetnja unutar špilje i vožnja brodićem. Povratak u Havanu, noćenje.
 

5. dan (19.04.2020.) HAVANA – Hemingway house + Cabrio oldtimer tura po Havani
Nakon doručka odlazak na fakultativni posjet Hemingway house, kuća u kojoj je boravio dok je živio na Kubi. Kuća u čijem se dvorištu nalazi i njegov brod kojim je u selu Cojimar, sa svojim prijateljima Kubancima, išao u ribolov. Poslije njegovog samoubojstva, njegova tadašnja žena, poklonila je kuću vladi Kube kako bi kuća postala muzej. Obilazak je u pratnji stručnog vodiča koji do detalja objašnjava cijelu kuću kao i kulu koja je izgrađena tijekom Hemingway-evog boravka u kući kako bi mogao pisati. Kula ima predivan pogled na grad. U kući čak možete vidjeti i zatvorenu bocu vode Vichy koja je donesena iz Francuske. Povratak u Havanu i odlazak cabrio odltimerima na jednosatnu vožnju po Malenconu, Vedadu i ostatku Havane. Po povratku odlazimo u hotel Nacional na koktele i šetnjom po Maleconu se vraćamo u case. Slobodno vrijeme, noćenje.
 

6. dan (20.04.2020.) HAVANA
Slobodan dan za uživanje po gradu u vlastitom programu. Noćenje.
 

7. dan (21.04.2020.) HAVANA – TRINIDAD
Nakon doručka odlazimo prema Trinidadu u koji stižemo u popodnevnim satima, smještaj u casi particulares. Slobodno vrijeme, noćenje.
 

8. dan (22.04.2020.) TRINIDAD
Slobodan dan za uživanje i odmor na predivnim pješčanim plažama. Noćenje.
 

9. dan (23.04.2020.) TRINIDAD – otok Iguana
Nakon ranojutarnjeg doručka, odlazimo na fakultativni izlet s katamaranom na otok Iguana gdje ćemo po dolasku uživati u snorkelingu. Na otoku će nam servirati ručak paelllu s morskim delicijama nakon čega uživamo na ovom malom otoku prepunom iguana. U 16.00h smo ponovno u Trinidadu. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 

10. dan (24.04.2020.) TRINIDAD – plivanje s dupinima – Cienfuegos – Santa Clara
Nakon doručka slijedi odlazak na jedan od najpopularnijih izleta (fakultativno). Odlazimo prvo do delfinarijuma, koji se nalazi na plaži i u kojem ćete imati priliku plivati s dupinima (dodatno se plaća). Nakon prekrasnog druženja s tim posebnim životinjama slijedi odlazak u kraći obilazak Cienfuegosa. Pauza za ručak pa nastavak puta za Santa Claru gdje ćemo posjetiti mauzolej najpoznatijeg svjetskog revolucionara - Che Guevare. Po razgledu mauzoleja slijedi povratak u Trinidad. Noćenje.
 

11. dan (25.04.2020.) TRINIDAD – Vallle de los Ingenios
Nakon doručka slijedi odlazak na izlet s konjima kroz dolinu Vallle de los Ingenios (fakultativno), te odlazak prema malom slapu koji pravi prirodni bazen gdje je predviđeno kupanje te odlazak na ručak. Nakon ručka povratak u Trinidad. Slobodno vrijeme za individualne programe. Noćenje.
 

12. dan (26.04.2020.) TRINIDAD – HAVANA
Nakon doručka odlazimo prema Havani, dolazak je predviđen u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme, noćenje.
 

13. dan (27.04.2020.) HAVANA 
Zadnji dan je slobodan dan i predviđen za ugodnu šetnju u već poznatom gradu i kupovinu suvenira, obilazak muzeja... Noćenje.


14. dan (28.04.2020.) HAVANA  ISTANBUL
Transfer na aerodrom. Polijetanje zrakoplova na liniju za Istanbul predviđeno je u 09.35h s predviđenim dolaskom u 09.05h (+1).


15. dan (29.04.2020.) ISTANBUL  ZAGREB
Po dolasku u Istanbul (10:00h) možete se na licu mjesta prijaviti na besplatnu city turu Istanbula u organizaciji Turkish Airlines, više o city tour pod UVJETIMA. Nastavak putovanja prema Zagrebu, predviđen polazak je u 18:10h s predviđenim dolaskom u 19:20h.

Osnovne informacije

Plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija (putem transakcijskog računa), s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu (razmak od 30 dana). Ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja, moguće je plaćanje putem transakcijskog računa na najviše 2 rate s tim da zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, a ukoliko se prijava izvrši najkasnije 2 mjeseca prije putovanja, moguće je samo jednokratno plaćanje putem transakcijskog računa.


Plaćanje organizacijskog dijela putovanja moguće je i na kartice i to:

1.) od 4 do 6 rata za:

 • Visa Premium (ex. American Express): 5,31% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
 • Visa PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 4,50% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro Zagrebačke banke: 4,10% skuplje + PDV na kamate


2.) od 7 do 12 rata za:

 • Visa Premium (ex. American Express): 7,12% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
 • Visa PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 6,00% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro Zagrebačke banke: 5,20% skuplje + PDV na kamate

*Postoji mogućnost kartičnog plaćanje do 12 rata Mastercard PBZ karticom (ovisi o ugovoru između banke i vlasnika kartice).


3.) od 13 do 24 rate za:

 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 9,00% skuplje + PDV na kamate

 

Prilikom prijave, za potvrdu rezervacije, putnik uplaćuje 20% cijene aranžmana (ukoliko u programu nije navedeno drugačije).

U slučaju da Hrvatski klub putnika zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za siguran polazak je 14), ne vrši povrat iznosa naknade banke za kartično plaćanje (provizija za kartično plaćanje i PDV na kamate).

 

Zrakoplovna karta plaća se partnerskoj agenciji "NOMAGO" koja je specijalizirana za prodaju avionskih karata. Plaćanje avionske karte uz gotovinsko i transakcijsko plaćanje, moguće je i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje + PDV na kamate,
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje + PDV na kamate,
                           od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje + PDV na kamate.

Master jednokratno 3 % skuplje + PDV na kamate,
Master od ZGB 3 rata, tada je 6 % skuplje + PDV na kamate,
                           6 rata, tada je 7% skuplje + PDV na kamate,
                           9 rata, tada je 9 % skuplje + PDV na kamate,
                          12 rata, tada je 10 % skuplje + PDV na kamate.

Visa Premium (ex. American Express):  jednokratno 5% skuplje + PDV na kamate,
Visa Premium (ex. American Express):  od 2-6 rata, tada je 6% skuplje + PDV na kamate.

PBZ (Maestro,Visa ) jednokratno 3%, od 2-12 rata, tada je 7% skuplje + PDV na kamate.

Svim ostalim karticama jednokratno, tada je 5% skuplje + PDV na kamate.