Putujte s nama...

Kuba-Cuba autentica

14 dana | Putovanje avionom
Kuba-Cuba autentica
Polasci: 20.01.2020 - 02.02.2020 Cijena od 11.300 kn

Program putovanja

1. dan (20.01.2020.) ZAGREB – PARIZ – HAVANA 
Okupljanje u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji za Pariz u 09.00h s predviđenim dolaskom u 11.05h. Nastavak putovanja prema Havani. Predviđeni polazak je u 14.10h, a dolazak u 18.35h. Transfer i smještaj u „casu particular“. Nakon što se smjestimo i kratko predahnemo odlazimo na zajedničku večeru. Noćenje.
 

2. dan (21.01.2020.) HAVANA 
Prvi dan programa krećemo opušteno, kako je slobodan dan predlažemo zajednički odlazak na plažu kako biste se odmorili od putovanja avionom (fakultativno). Uživamo u morskim plodovima, mojitu, suncu, moru... Vraćamo se u Havanu, kratki odmor nakon čega odlazimo na zajedničku večeru. Noćenje.
 

3. dan (22.01.2020.) HAVANA 
Nakon doručka odlazak u razgled grada. Tijekom razgleda obilazi se stari dio Havane, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Capitolio, katedrala, palače, ulica Obispo. Nakon obilaska slobodno vrijeme. Noćenje.
 

4. dan (23.01.2020.) HAVANA – Vinales
Odlazak na fakultativni izlet s oldtimerima, polazak je nakon doručka u 7 ujutro, a povratak u večernjim satima. Prvo zaustavljanje je na vidikovcu s kojeg puca pogled na cijelu dolinu i Mogote - specijalni oblik stijena iz kojih raste drveće i žbunje. Spuštamo se u selo Vinales gdje nas čeka stručni vodič koji će nas provesti kroz selo i pokazati okolicu. Odlazimo u kuću jednog mještana koji će nas poslužiti kavom i pokazati kako se prave cigare koje ćete kasnije moći zapaliti. Ukoliko vam se kava ili cigare budu svidjele moći ćete ih otkupiti od domaćina, koji ih prodaju po povoljnim cijenama. Nastavljamo sa šetnjom do naših automobila te odlazimo do restorana gdje će nam biti organiziran ručak, nakon čega ćemo se uputiti prema indijanskoj pećini, kratka šetnja unutar špilje i vožnja brodićem. Povratak u Havanu, noćenje.
 

5. dan (24.01.2020.) HAVANA – Hemingway house + Cabrio oldtimer tura po Havani
Nakon doručka odlazak na fakultativni posjet Hemingway house, kuća u kojoj je boravio dok je živio na Kubi. Kuća u čijem se dvorištu nalazi i njegov brod kojim je u selu Cojimar, sa svojim prijateljima Kubancima, išao u ribolov. Poslije njegovog samoubojstva, njegova tadašnja žena, poklonila je kuću vladi Kube kako bi kuća postala muzej. Obilazak je u pratnji stručnog vodiča koji do detalja objašnjava cijelu kuću kao i kulu koja je izgrađena tijekom Hemingway-evog boravka u kući kako bi mogao pisati. Kula ima predivan pogled na grad. U kući čak možete vidjeti i zatvorenu bocu vode Vichy koja je donesena iz Francuske. Povratak u Havanu i odlazak cabrio odltimerima na jednosatnu vožnju po Malenconu, Vedadu i ostatku Havane. Po povratku odlazimo u hotel Nacional na koktele i šetnjom po Maleconu se vraćamo u case. Slobodno vrijeme, noćenje.
 

6. dan (25.01.2020.) HAVANA
Slobodan dan za uživanje po gradu u vlastitom programu. Noćenje.
 

7. dan (26.01.2020.) HAVANA – TRINIDAD
Nakon doručka odlazimo prema Trinidadu u koji stižemo u popodnevnim satima, smještaj u casi particulares. Slobodno vrijeme, noćenje.
 

8. dan (27.01.2020.) TRINIDAD
Slobodan dan za uživanje i odmor na predivnim pješčanim plažama. Noćenje.
 

9. dan (28.01.2020.) TRINIDAD – otok Iguana
Nakon ranojutarnjeg doručka, odlazimo na fakultativni izlet s katamaranom na otok Iguana gdje ćemo po dolasku uživati u snorkelingu. Na otoku će nam servirati ručak paelllu s morskim delicijama nakon čega uživamo na ovom malom otoku prepunom iguana. U 16.00h smo ponovno u Trinidadu. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 

10. dan (29.01.2020.) TRINIDAD – plivanje s dupinima – Cienfuegos – Santa Clara
Nakon doručka slijedi odlazak na jedan od najpopularnijih izleta (fakultativno). Odlazimo prvo do delfinarijuma, koji se nalazi na plaži i u kojem ćete imati priliku plivati s dupinima (dodatno se plaća). Nakon prekrasnog druženja s tim posebnim životinjama slijedi odlazak u kraći obilazak Cienfuegosa. Pauza za ručak pa nastavak puta za Santa Claru gdje ćemo posjetiti mauzolej najpoznatijeg svjetskog revolucionara - Che Guevare. Po razgledu mauzoleja slijedi povratak u Trinidad. Noćenje.
 

11. dan (30.01.2020.) TRINIDAD – Vallle de los Ingenios
Nakon doručka slijedi odlazak na izlet s konjima kroz dolinu Vallle de los Ingenios (fakultativno), te odlazak prema malom slapu koji pravi prirodni bazen gdje je predviđeno kupanje te odlazak na ručak. Nakon ručka povratak u Trinidad. Slobodno vrijeme za individualne programe. Noćenje.
 

12. dan (31.01.2020.) TRINIDAD – HAVANA
Nakon doručka odlazimo prema Havani, dolazak je predviđen u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme, noćenje.
 

13. dan (01.02.2020.) HAVANA
Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Polijetanje zrakoplova na liniju za Pariz predviđeno je u 20.55h s predviđenim dolaskom u 11.50h (+1).


14. dan (02.02.2020.) HAVANA – PARIZ
Nastavak putovanja prema Zagrebu, predviđen polazak je u 15.10h s predviđenim dolaskom u 17.05h.

 

Osnovne informacije

Plaćanje do 3 rate bez kreditnih kartica i provizija (putem transakcijskog računa), s tim da uplate moraju biti u kontinuitetu (razmak od 30 dana). Ukoliko se prijava izvrši najkasnije 3 mjeseca prije putovanja, moguće je plaćanje putem transakcijskog računa na najviše 2 rate s tim da zadnja rata treba biti uplaćena 30 dana prije početka putovanja, a ukoliko se prijava izvrši najkasnije 2 mjeseca prije putovanja, moguće je samo jednokratno plaćanje putem transakcijskog računa.


Plaćanje organizacijskog dijela putovanja moguće je i na kartice i to:

1.) od 4 do 6 rata za:

 • American Express: 5,31% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
 • Visa PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 4,50% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro Zagrebačke banke: 4,10% skuplje + PDV na kamate


2.) od 7 do 12 rata za:

 • American Express: 7,12% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
 • Visa PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 6,00% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro Zagrebačke banke: 5,20% skuplje + PDV na kamate

*Postoji mogućnost kartičnog plaćanje do 12 rata Mastercard PBZ karticom (ovisi o ugovoru između banke i vlasnika kartice).


3.) od 13 do 24 rate za:

 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 9,00% skuplje + PDV na kamate


Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • sedam noćenja u Havani u casi particular s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • pet noćenja u Trinidadu u casi particular s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja
 • jamčevinu


Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • povratnu zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb - Havana (Air France - aviokompanija, s presjedanjem u Parizu)


Cijena organizacije putovanja ne uključuje:

 • izradu vize za Kubu (mogućnost posredovanja agencije)
 • izradu vize za Tursku (potrebna za city tour Istanbula - mogućnost posredovanja agencije)
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima (informativne cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu 2.100 kn
 • napojnice za lokalne vodiče (nije obvezno, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje
   

Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Hrvatski klub putnika nema obavezu spajati solo putnike/putnice u zajedničku sobu radi smanjenja troškova. Sve solo putnike/putnice pokušat ćemo spojiti s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu, i to najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje. U slučaju da se od 45 dana prije putovanja do polaska na putovanje ipak prijavi solo putnik/putnica, Hrvatski klub putnika će u potpunosti vratiti uplaćeni novac za nadoplatu za jednokrevetnu sobu solo putniku/putnici koja je izvršila uplatu za navedeno. Za spajanje solo putnika/putnica potrebno je odobrenje oba solo putnika/putnice. Ukoliko drugi putnik/putnica odbije spajanje s drugim solo putnikom/putnicom, Hrvatski klub putnika nema obaveza prema drugom solo putniku/putnici, već putnik/putnica mora nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. 
 • U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 14.10.2019.).
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Rok u kojem će putnik biti obaviješten o otkazivanju putovanja ako za putovanje nije prijavljen dovoljan broj putnika je 20 dana prije početka putovanja.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 14

 

Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Kubu je potrebna, za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik (vizu izdaje Hrvatski klub putnika).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Zdravstveno osiguranje je obavezno za ulazak u Kubu!
 • Postoji mogućnost nadoplate noćenja u hotelu u Havani umjesto u casi particular. Prosječna cijena za noćenje u hotelu 3-4 zvjezdice je 150-200 eura (imajte na umu da kategorizacija nije po europskim standardima).
 • Sve case se nalaze u samom centru grada, primjetna je razlika u standardu, običajima, smještaju, usluzi, prijevoznim sredstvima.
 • Casa particular je oblik privatnog smještaja na Kubi, u apartmanima domaćina. Svaka casa ima dvije privatne sobe koje dijele (privatnu) kupaonicu. Domaćini Vam spremaju doručak te su na raspolaganju po potrebi (pranje rublja i slično).
  Ukoliko želite doživjeti autentičnu Kubu, ovo je najbolja vrsta smještaja.
 • Osoba na trećem ležaju: na upit.
 • Case nemaju wifi.
 • Za letove Zagreb - Pariz - Zagreb, aviokompanija Air France koristi ove tipove zrakoplova Airbus A319 / Embraer ERJ-190 (twin-jet) (E190)
 • Za letove Pariz - Havana - Pariz, aviokompanija Air France koristi ovaj tip zrakoplova Boeing 777-300ER
   

Brigu o vizama prepustite našem VIZNOM ODJELU.


Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:

 • Fakultativni izlet oldtimerima u dolinu Vinales - 70,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz oldtimerom s vozačem, ulaznica, ručak i lokalni vodič)
 • Fakultativni razgled Hemingwayeve kuće + cabrio odltimer tura po Havani - 45,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz oldtimerom s vozačem, ulaznica i obilazak muzeja uz kustosa)
 • Fakultativni izlet s konjima kroz dolinu Vallle de los Ingenios - 25,00 eura (uključeno u cijenu: konj, ručak i lokalni vodič)
 • Fakultativni izlet sa katamaranom na otok Iguana - 65,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz,plovidba katamaranom i ručak)
 • Fakultativni izlet Cienfuegos - Santa Clara - plivanje s dupinima -  55,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, ulaznica u delfinarijum, ručak / u cijenu nije uključeno: plivanje s dupinima se plaća na ulazu 50 cuc / cca 45,00 eura)