Putujte s nama...

TAJLAND-BANKOK, CHIANG MAI &AO NANG

15 dana | Putovanje avionom
TAJLAND-BANKOK, CHIANG MAI &AO NANG
Polasci: 08.03.2019 - 22.03.2019 Cijena od 9.850 kn

Program putovanja

1.dan (08.03.2019.) ZAGREB – DOHA – BANGKOK
Sastanak u zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Dohu u 08.40h s predviđenim dolaskom u 16.10h. Nastavak putovanja prema Bangkoku, predviđen polazak je u 02.10h s predviđenim dolaskom u Bangkok u 06.55h (+1).  
 

2. dan (09.03.2019.) BANGKOK
Po dolasku (06:55h) u Bangkok transfer u hotel i smještaj u sobe. Slobodno vrijeme za odmor od putovanja. Predlažemo opuštajuću šetnju, masažu, upoznavanje s azijskom kuhinjom, običajima i vježbanje „waija“ – tradicionalnog tajlandskog pozdrava sa skupljenim dlanovima i laganim spuštanjem glave prema sugovorniku. Navečer predlažemo grupni odlazak u Khao San – poznatiji kao backpackerski ghetto zbog iznimno pristupačnih cijena, mnoštva klubova i restorana te bogatog uličnog programa. Noćenje.
 

3. dan (10.03.2019.) BANGKOK – City tour
Nakon doručka odlazimo na fakultativno razgledavanje grada, počinjemo s impresivnom Kraljevskom palačom. U sklopu palače nalazi se i najznačajniji budistički hram u Tajlandu – Wat Phra Kaeo – hram Bude od Žada (Emerald Buddha). Odijevanje mora biti konzervativnijeg tipa (duge hlače, majice s rukavima, zatvorene cipele). Kompleks Wat Phra Kaewa sadrži model bezvremenskog kambodžanskog Angkor Wata. Kompleks je podignut za vrijeme kralja Mongkuta budući da su, pokušavajući u Bangkok za kralja transportirati originalni Angkor Wat, mnogi Sijamci smrtno stradali. Razgled Wat Phoa – hram Ležećeg Bude, najstarijeg i najvećeg hrama u Bangkoku. Kip Ležećeg Bude dug je 46 metara i visok 15 metara te je navodno cijeli napravljen od zlata. Budizam, indijska religija iz 5. stoljeća prije Krista, postala je državna religija Kraljevine Tajland. Danas se 95% Tajlanđana izjašnjava budistima, a to je najviše traga ostavilo upravo na sakralnom graditeljstvu. Nakon kraćeg odmora za ručak odlazimo u obilazak hrama Wat Arun ili „hrama zore“, s pagodom visokom oko 80 metara. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Preporučujemo noćni izlazak u jedan od nekoliko klubova koji se nalaze upravo u ulici gdje je hotel. Noćenje.
 

4. dan (11.03.2019.) BANGKOK – KANCHANABURI
Check out iz hotela. Nakon doručka, u 08:00h odlazimo prema Kanchanaburiju na dvodnevni fakultativni izlet. Prva stanica je jedinstveni Maeklong Railway Market, sljedeća stanica je Floating market koji se nalazi na pola puta do Kanchanaburija. Imat ćete priliku u kanuu proći duž cijele tržnice, cjenkati se i kupovati direktno iz kanua. Zatim odlazimo prema Kanchanaburiju, obilazimo most na rijeci Kwai. Nakon kratkog obilaska odlazimo brodom prema plutajućim bungalovima koji se nalaze u prekrasnom okruženju (fotografije bungalova u fotogaleriji). Večera i druženje, noćenje.
 

5. dan (12.03.2019.) KANCHANABURI – BANGKOK – CHIANG MAI
Nakon doručka, slobodno vrijeme za kupanje u rijeci Kwai i uživanje u predivnom okruženju u kojem se nalaze plutajući bungalovi. Odlazimo prema NP Erawan gdje ćete imati slobodno vrijeme za plivanje ispod slapova i šetnju prekrasnom prirodom te razgledavanje 7 slapova koji se nalaze u sklopu ovog nacionalnog parka. Nakon uživanja u Erewanu slijedi vožnja direktno na aerodrom na let za Krabi – Ao Nang. Predviđeni polazak je u 21.00h s predviđenim dolaskom u 22:15h.  Transfer i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme, noćenje.


6. dan (13.03.2019.) CHIANG MAI – Elephant sanctuary
Doručak. Dan ćemo provesti u utočištu u druženju sa spašenim slonovima.  Uživat ćemo u danu koji uključuje hranjenje slonova s mnoštvo voća i kupanje u blatu. Po dolasku presvlačimo se u lokalnu odjeću te smo spremni za uživanje u drušvu ovih prekrasnih životinja.  Naš iskusni vodič upoznat će nas sa svim bitnim informacijama o ponašanju slonova i kako im pružiti odgovarajuću brigu. Pomoći ćemo pripremiti hranu i zdrave poslastice za slonove kako bismo ih mogli nahraniti. Napokon je došlo vrijeme i za druženje sa slonovima. Tijekom tog vremena imat ćete priliku promatrati njihovo ponašanje. Cijelo vrijeme našeg druženja sa slonovima okruženi smo predivnim krajolikom vrijednim divljenja. Došlo je vrijeme za oproštaj, odlazimo na tradicionali ručak u tajlandski buffet. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.
 

7. dan (14.03.2019.) CHIANG MAI – Chiang Rai – Golden Triangle
Doručak. Odlazimo na fakultativni izlet tijekom kojeg ćemo posjetiti sela sjevernog Tajlanda i prijeći granicu u Laos. Pozdravljamo Chiang Mai i polako krećemo prema Chiang Rai, zaustavljajući se na vrućim izvorima Mae Kajan kako bi smo doživjeli sve čari iscjeljujuće vode. Put nastavljamo posjetom poznatom hramu Wat Rong Khun i divotama koje pruža bijeli vanjski prostor usađen u zrcalenom staklu. Ulazimo u „Golden Triangle“ (Zlatni trokut) da bismo vidjeli grad Chiang Saen. Prije vožnje na brodu duž rijeke Mekong (po izboru) uživat ćemo u ručku u poznatom restoranu. Prelaskom u Laos odlazimo na tržnicu na otoku Don Sao te posjećujemo Muzej kuće Opium kako bismo saznali više o opijumu i zašto je nekoć bio toliko dragocjen i skup kao zlato. Po povratku u Chiang Mai iskoristit ćemo priliku i stati u jedno od plemenskih sela kako bismo upoznali ljude plemena Long Neck. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.


8. dan (15.03.2019.) CHIANG MAI – Hike and bike tour
Doručak. Ovu fakulativnu turu započinjemo u 9:00 ujutro vožnjom do baze naše današnje avanture, pri dolasku na odredište imamo sigurnosni brifing te opremanje sigurnosnom opremom. Nakon uspješne obuke započinjemo avanturu pješačenja do starog sela Hmong Hill Tribe na vrhu Nacionalnog parka Doi Pui. Putovanje nas vodi kroz zapanjujuću džunglu, s ogromnim autohtonim Mai Yai stablima. Nakon otprilike 3 sata hoda, konačno dolazimo do odredišta: vrha nacionalnog parka, koji doseže visinu od 1400 m. Na samom vrhu, u obližnjem selu čekaju nas bicikli i oprema. Nakon zaslužene pauze, počinjemo naše spuštanje kroz nacionalni park na brdskim biciklima prema jezeru Huay Tung Tao, udaljenom oko 2 sata vožnje. Za razliku od uspona, gravitacija nas nagrađuje s cool vožnjom nizbrdo s pogledom na prekrasnu Mae Ping Valley. Kratka pauza na jezeru idealna je za osvježavanje i odmor uz lagani kasni ručak i hladna pića. Prije sjedanja u kamion i odlaska, pozdravljamo se s Nacionalnim parkom. Naš avanturistički dan završavamo povratkom u hotel koji je planiran između 15:30 - 16:30 sati. Slobodno vrijeme, noćenje.
 

9. dan (16.03.2019.) CHIANG MAI – AO NANG
Doručak, slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Predlažemo da jutro prije leta iskoristite za tečaj kuhanja "Thai food." Prvo ćemo posjetiti lokalnu tržnicu s kuharom kako bismo saznali više o domaćem tajlandskom povrću, začinskom bilju i začinima te kupili potrebne sastojke za naš sat kuhanja. Nakon dobro obavljenog shopping-a odlazimo do škole gdje slijedi odabir jela koja biste željeli pripremati te odlazak do radne jedinice i finalne pripreme. Dan ćemo iskoristit za pripremu tradicionalnih jela, poput ukusne domaće juhe i slastica, kao što je slatka ljepljiva riža s mangom, slastica koja i najveće slatkoljupce ostavlja bez teksta. Nakon uspješnog pripremanja obroka od 4 slijeda uz pomoć lokalnog kuhara, slijedi uživanje u slasnom osobnom pripremljenom ručku. Povratak u hotel i transfer na aerodrom. Predviđeni polazak je u 16.05h s predviđenim dolaskom u Chinag Mai u 18:00h.  Transfer i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme, noćenje.
 

10. dan (17.03.2019.) AO NANG – 7 islands Sunset Tour
Doručak, slobodno vrijeme za opuštanje na nepreglednim pješčanim plažama i visokim vapnenačkim stijenama: odmaranje na plaži ili alternativa pasivnom odmoru – rock climbing! Obližnji Railay i Ao Nang jedne su od najpoznatijih destinacija za rock climbing. Poslijepodnevni program započinje odlaskom na fakultativni izlet 7 islands Sunset Tour na kojemu ćemo, kako ime kaže, doživjeti zalazak sunca na jednom od mnogobrojnih otoka. Posjetit ćemo Phra Nang spilju i poznatu Railay plažu, Taming otok gdje ćemo se zaustaviti na snorkelingu među mnoštvom tropskih ribica u potrazi za Nemom. Od ostalih otoka posjećujemo Si island, Poda island, poznati Chicken island specifičnog izgleda, zatim Tup island s kojega je moguće propješačiti do Chicken islanda putem prirodne naslage pijeska. Bufet večera planirana je na Poda islandu uz zapanjujući zalazak sunca. Slijedi neopisiv doživljaj gledanja planktona blizu Railay plaže uz mogućnost kupanja. Transfer do hotela. Noćenje.
 

11. dan (18.03.2019.) AO NANG – Kayaking
Doručak. Danas na rasporedu imamo puno aktivniji tempo - cjelodnevna vožnja kajacima i razgledavanje mnogih spilja. Uvod u razotkrivanje mnogih spilja unutar vapnenačkih stijena koje krase najčešće tajlandske razglednice započinjemo već rano ujutro. Polazak iz hotela i transfer u selo Bor Thor odakle krećemo u kajacima kroz šumu mangrova. Dah zastaje od mnogobrojnih stalaktita i stalagmita koje imamo priliku vidjeti, zato preporučujemo da sa sobom nosite dobar fotoaparat! Posjet još jednoj spilji Tham Pee Hua Tho koja broji veliki niz arheoloških artefakata i prethistorijskih slikarija. Ručak i odlazak u lagunu Tham Khao Wong i do tunela Tham Lod Nua. Budući da je dan bio naporan, planiran je zasluženi odmor i plivanje. Transfer do hotela, večera. Noćenje.
 

12. dan (19.03.2019.) AO NANG – Ko Phi Phi
Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet brodom na poznato otočje Ko Phi Phi. Krećemo iz Ao Nanga i dok se neki sunčaju na gliseru, drugi uživaju na snorkelingu i razgledavaju grebene u jatu tropskih ribica. Odlične rice noodlese pojest ćemo na Ko Phi Phi Donu i nasmiješeni krenuti na druženje s malim kradljivcima sunčanih naočala – makakijima na Monkey islandu. Nakon kratkog obilaska odlazimo na prekrasni Bamboo Island gdje možete uživati na plažama s bijelim pijeskom. U večernjim satima povratak u Ao Nang. Noćenje.
 

13. dan (20.03.2019.) AO NANG – Rafting & zipline
Nakon doručka, za sve ljubitelje adrenalina, danas je predviđen odlazak na fakultativni izlet - rafting i zipline, gdje će se moći uživati u 9 km dugoj rafting turi te iznimno uzbudljivom zipline spustu. Povratak u hotel predviđen je u 17.00h. Navečer, u slobodno vrijeme, predlažemo odlazak u Krabi na night market gdje možete probati mnoštvo tajlandske ulične hrane te vidjeti raznovrsnu ponudu zabavljača i prodavača odjeće, nakita, suvenira i rukotvorina. Noćenje.
 

14. dan  (21.03.2019.) AO NANG – BANGKOK 
Doručak, transfer na aerodrom na let za Bangkok s predviđenim polaskom u 08.35h  i s predviđenim dolaskom u 09.55h. Po dolasku u Bangkok transfer u hotel i smještaj u sobe. Slobodan dan za vlastiti program. Noćenje.
 

15. dan (22.03.2019.) BANGKOK – DOHA
Slobodan dan za uživanje u vlastitom programu do transfera na aerodrom. Transfer na međunarodni aerodrom na let za Dohu, polijetanje zrakoplova predviđen je u 19.35h s predviđenim dolaskom u 23.25h.

 

Osnovne informacije

Plaćanje putovanja moguće je i na kartice i to:

1.) od 4 do 6 rata za:

 • American Express: 5,31% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
 • Visa PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 4,50% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro Zagrebačke banke: 4,10% skuplje + PDV na kamate
   

2.) od 7 do 12 rata za:

 • American Express: 7,12% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
 • Visa PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 6,00% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro Zagrebačke banke: 5,20% skuplje + PDV na kamate

*Postoji mogućnost kartičnog plaćanje do 12 rata Mastercard PBZ karticom (ovisi o ugovoru između banke i vlasnika kartice).


3.) od 13 do 24 rate za:

 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 9,00% skuplje + PDV na kamate
   

Prilikom prijave, za potvrdu rezervacije, putnik uplaćuje 20% cijene aranžmana (ukoliko u programu nije navedeno drugačije).

U slučaju da Hrvatski klub putnika zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za siguran polazak je 14), ne vrši povrat iznosa naknade banke za kartično plaćanje (provizija za kartično plaćanje i PDV na kamate).


Loyalty Club: 1 bod
Status: Prijave u tijeku
Rok prijave: 01.02.2019
Trajanje: 15 dana
Polazak: 08.03.2019
Povratak: 22.03.2019
Grad polaska: Zagreb
Voditelj: Kristijan Iličić
Vrsta putovanja: Grupno putovanje
Veličina grupe: 26 osoba
Šifra putovanja: T-6-2019
Ukupna cijena putovanja: 9.850,00 HRK / osobi

9.850,00 HRK / osobi

Prijava na ovo putovanje vlasnicima Loyalty Club kartice donosi 1 bod na kartici
Cijena zrakoplovne karte može se mijenjati ovisno o promjeni takse i tečaja do datuma izdavanja karte.