Putujte s nama...

KUBA

15 dana | Putovanje avionom
KUBA
Polasci: 27.01.2019 - 10.02.2019 Cijena od 11.500 kn

Program putovanja


1. dan (27.01.2019.) ZAGREB – PARIZ – HAVANA 
Okupljanje u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji za Pariz u 09.00h s predviđenim dolaskom u 11.05h. Nastavak putovanja prema Havani. Predviđeni polazak je u 14.10h, a dolazak u 18.35h. Transfer i smještaj u „casu particular“. Nakon što se smjestimo i kratko predahnemo odlazimo na zajedničku večeru. Noćenje.

 

2. dan (28.01.2019.) HAVANA 
Prvi dan programa krećemo opušteno, kako je slobodan dan predlažemo zajednički odlazak na plažu kako biste se odmorili od putovanja avionom (fakultativno). Uživamo u morskim plodovima, mojitu, suncu, moru... Vraćamo se u Havanu, kratki odmor nakon čega odlazimo na zajedničku večeru. Noćenje.

 

3. dan (29.01.2019.) HAVANA 
Nakon doručka odlazak u razgled grada. Tijekom razgleda obilazi se stari dio Havane, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Capitolio, katedrala, palače, ulica Obispo. Nakon obilaska slobodno vrijeme. Noćenje.

 

4. dan (30.01.2019.) HAVANA – Vinales
Odlazak na fakultativni izlet s oldtimerima, polazak je nakon doručka u 7 ujutro, a povratak u večernjim satima. Prvo zaustavljanje je na vidikovcu s kojeg puca pogled na cijelu dolinu i Mogote - specijalni oblik stijena iz kojih raste drveće i žbunje. Spuštamo se u selo Vinales gdje nas čeka stručni vodič koji će nas provesti kroz selo i pokazati okolicu. Odlazimo u kuću jednog mještana koji će nas poslužiti kavom i pokazati kako se prave cigare koje ćete kasnije moći zapaliti. Ukoliko vam se kava ili cigare budu svidjele moći ćete ih otkupiti od domaćina, koji ih prodaju po povoljnim cijenama. Nastavljamo sa šetnjom do naših automobila te odlazimo do restorana gdje će nam biti organiziran ručak, nakon čega ćemo se uputiti prema indijanskoj pećini, kratka šetnja unutar špilje i vožnja brodićem. Povratak u Havanu, noćenje.

 

5. dan (31.01.2019.) HAVANA – Hemingway house + Cabrio oldtimer tura po Havani
Nakon doručka odlazak na fakultativni posjet Hemingway house, kuća u kojoj je boravio dok je živio na Kubi. Kuća u čijem se dvorištu nalazi i njegov brod kojim je u selu Cojimar, sa svojim prijateljima Kubancima, išao u ribolov. Poslije njegovog samoubojstva, njegova tadašnja žena, poklonila je kuću vladi Kube kako bi kuća postala muzej. Obilazak je u pratnji stručnog vodiča koji do detalja objašnjava cijelu kuću kao i kulu koja je izgrađena tijekom Hemingway-evog boravka u kući kako bi mogao pisati. Kula ima predivan pogled na grad. U kući čak možete vidjeti i zatvorenu bocu vode Vichy koja je donesena iz Francuske. Povratak u Havanu i odlazak cabrio odltimerima na jednosatnu vožnju po Malenconu, Vedadu i ostatku Havane. Po povratku odlazimo u hotel Nacional na koktele i šetnjom po Maleconu se vraćamo u case. Slobodno vrijeme, noćenje.

 

6. dan (01.02.2019.) HAVANA
Slobodan dan za uživanje po gradu u vlastitom programu. Noćenje.

 

7. dan (02.02.2019.) HAVANA – TRINIDAD
Nakon doručka odlazimo prema Trinidadu u koji stižemo u popodnevnim satima, smještaj u casi particulares. Slobodno vrijeme, noćenje.

 

8. dan (03.02.2019.) TRINIDAD
Slobodan dan za uživanje i odmor na predivnim pješčanim plažama. Noćenje.

 

9. dan (04.02.2019.) TRINIDAD – otok Iguana
Nakon ranojutarnjeg doručka, odlazimo na izlet s katamaranom na otok Iguana gdje ćemo po dolasku uživati u snorkelingu (fakultativno). Na otoku ćemo uživati u morskim delicijama kao što su škampe i jastozi, nakon čega odlazimo u kratki obilazak otoka na kojem obitavaju velike iguane. Povratak u Trinidad, slobodno vrijeme. Noćenje.

 

10. dan (05.02.2019.) TRINIDAD – plivanje s dupinima – Cienfuegos – Santa Clara
Nakon doručka slijedi odlazak na jedan od najpopularnijih izleta (fakultativno). Odlazimo prvo do delfinarijuma, koji se nalazi na plaži i u kojem ćete imati priliku plivati s dupinima (dodatno se plaća). Nakon prekrasnog druženja s tim posebnim životinjama slijedi odlazak u kraći obilazak Cienfuegosa. Pauza za ručak pa nastavak puta za Santa Claru gdje ćemo posjetiti mauzolej najpoznatijeg svjetskog revolucionara - Che Guevare. Po razgledu mauzoleja slijedi povratak u Trinidad. Noćenje.

 

11. dan (06.02.2019.) TRINIDAD – Vallle de los Ingenios
Nakon doručka slijedi odlazak na izlet s konjima kroz dolinu Vallle de los Ingenios (fakultativno). Ovaj izlet uključuje i upoznavanje lokalne gastronomije tijekom ručka na ranču nakon čega slijedi nastavak puta prema vodopadima. Povratak u Trinidad.  Slobodno vrijeme za individualne programe. Noćenje.
 

12. dan (07.02.2019.) TRINIDAD – HAVANA
Nakon doručka odlazimo prema Havani, dolazak je predviđen u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme, noćenje.
 

13. dan (08.02.2019.) HAVANA
Zadnji dan je predviđen za ugodnu šetnju u već poznatom gradu i kupovinu suvenira, obilazak muzeja... Noćenje.
 

14. dan (09.02.2019.) HAVANA – PARIZ
Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Polijetanje zrakoplova na liniju za Pariz predviđeno je u 20.55h s predviđenim dolaskom u 11.50h (+1).


15. dan (10.02.2019.) PARIZ – ZAGREB
Nastavak putovanja prema Zagrebu, predviđen polazak je u 15.15h s predviđenim dolaskom u 17.10h.

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA:  Hrvatski klub putnika d.o.o. turistička agencija, ID kod: HR-AB-22-110054569 

  

Osnovne informacije

Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • osam noćenja u Havani u casi particular s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • pet noćenja u Trinidadu u casi particular s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja
 • pratitelja putovanja od slijetanja u Havanu
 • majicu Hrvatskog kluba putnika
 • troškove organizacije putovanja
 • jamčevinu


Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb - Havana - Zagreb (s uključenim pristojbama)
   

Cijena ne uključuje:

 • izradu vize za Kubu (mogućnost posredovanja agencije)
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu cca. 2.100 kn
 • napojnice za lokalne vodiče (nije obvezno, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"

     

Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Zdravstveno osiguranje je obavezno za ulazak u Kubu!
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • U Havani i Trinidadu imate mogućnost nadoplate noćenja u hotelu umjesto u casi particular.
 • Sve solo putnike pokušat ćemo spojit s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 17.05.2018.).
 • Najmanji broj prijavljenih: 14 putnika.


Informativne cijene fakultativnih izleta:

 • Fakultativni izlet oldtimerima u dolinu Vinales - 70,00 eura (uključeno u cijenu: oldtimer, vozač i benzin, ulaznica, ručak, lokalni vodič)
 • Fakultativni razgled Hemingwayeve kuće + cabrio odltimer tura po Havani - 45,00 eura (uključeno u cijenu: najam oldtimera, vozač i benzin, ulaznica, lokalni vodič)
 • Fakultativni izlet s konjima kroz dolinu Vallle de los Ingenios - 25,00 eura (uključeno u cijenu: konj i lokalni vodič)
 • Fakultativni izlet sa katamaranom na otok Iguana - 65,00 eura (uključeno u cijenu: transfer do marine, ručak, katamaran)
 • Fakultativni izlet Cienfuegos - Santa Clara - plivanje s dupinima -  55,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, ulaznica u delfinarijum, ručak / u cijenu nije uključeno: plivanje s dupinima se plaća na ulazu 55,00 eura)