Putujte s nama...

KUBA-CUBA AUTENTICA -NOVA GODINA 2021

12 dana
KUBA-CUBA AUTENTICA -NOVA GODINA 2021
Polasci: 27.06.2022 - 27.06.2022 Cijena od 11.900 kn

Program putovanja

1. dan (30.12.2020.) ZAGREB – ISTANBUL – HAVANA 
Okupljanje u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji za Istanbul u 19.55h s predviđenim dolaskom u 00.15h. Nastavak putovanja prema Havani. Predviđeni polazak je u 02.05h, a dolazak u 07.05h. Transfer i smještaj u „Casa particular“.
 

2. dan (31.12.2020.) HAVANA 
Prvi dan programa krećemo opušteno, kako je slobodan dan predlažemo zajednički odlazak na plažu kako biste se odmorili od putovanja avionom (fakultativno). Uživamo u morskim plodovima, mojitu, suncu, moru... Vraćamo se u Havanu, kratki odmor nakon čega odlazimo na zajedničku večeru i nezaboravni doček Nove 2021. godine. Noćenje.
 

3. dan (01.01.2021.) HAVANA 
Jutro slobodno za odmor od proslave Nove godine, a nakon ručka odlazak u razgled grada. Tijekom razgleda obilazi se stari dio Havane, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Capitolio, katedrala, palače, ulica Obispo. Nakon obilaska slobodno vrijeme. Noćenje.
 

4. dan (02.01.2021.) HAVANA – Vinales
Odlazak na fakultativni izlet prema Vinalesu, polazak je nakon doručka u 7 ujutro, a povratak u večernjim satima. Prvo zaustavljanje je na vidikovcu s kojeg puca pogled na cijelu dolinu i Mogote - specijalni oblik stijena iz kojih raste drveće i žbunje. Spuštamo se u selo Vinales gdje nas čeka stručni vodič koji će nas provesti kroz selo i pokazati okolicu. Odlazimo u kuću jednog mještana koji će nas poslužiti kavom i pokazati kako se prave cigare koje ćete kasnije moći zapaliti. Ukoliko vam se kava ili cigare budu svidjele moći ćete ih otkupiti od domaćina, koji ih prodaju po povoljnim cijenama. Nastavljamo sa šetnjom do našeg autobusa te odlazimo do restorana gdje će nam biti organiziran ručak, nakon čega ćemo se uputiti prema indijanskoj pećini, kratka šetnja unutar špilje i vožnja brodićem. Povratak u Havanu, noćenje.
 

5. dan (03.01.2021.) HAVANA – Hemingway house + Cabrio oldtimer tura po Havani
Nakon doručka odlazak na fakultativni posjet Hemingway house, kuća u kojoj je boravio dok je živio na Kubi. Kuća u čijem se dvorištu nalazi i njegov brod kojim je u selu Cojimar, sa svojim prijateljima Kubancima, išao u ribolov. Poslije njegovog samoubojstva, njegova tadašnja žena, poklonila je kuću vladi Kube kako bi kuća postala muzej. Obilazak je u pratnji stručnog vodiča koji do detalja objašnjava cijelu kuću kao i kulu koja je izgrađena tijekom Hemingway-evog boravka u kući kako bi mogao pisati. Kula ima predivan pogled na grad. U kući čak možete vidjeti i zatvorenu bocu vode Vichy koja je donesena iz Francuske. Povratak u Havanu i odlazak cabrio odltimerima na jednosatnu vožnju po Malenconu, Vedadu i ostatku Havane. Po povratku odlazimo u hotel Nacional na koktele i šetnjom po Maleconu se vraćamo u case. Slobodno vrijeme, noćenje.
 

6. dan (04.01.2021.) HAVANA – TRINIDAD
Nakon doručka odlazimo prema Trinidadu u koji stižemo u popodnevnim satima, smještaj u casi particulares. Slobodno vrijeme, noćenje.
 

7. dan (05.01.2021.) TRINIDAD – otok Iguana
Nakon ranojutarnjeg doručka, odlazimo na fakultativni izlet s katamaranom na otok Iguana gdje ćemo po dolasku uživati u snorkelingu. Na otoku će nam servirati ručak paelllu s morskim delicijama nakon čega uživamo na ovom malom otoku prepunom iguana. U 16.00h smo ponovno u Trinidadu. Slobodno vrijeme. Noćenje.


8. dan (06.01.2021.) TRINIDAD – plivanje s dupinima – Cienfuegos – Santa Clara
Nakon doručka slijedi odlazak na jedan od najpopularnijih izleta (fakultativno). Odlazimo prvo do delfinarijuma, koji se nalazi na plaži i u kojem ćete imati priliku plivati s dupinima (dodatno se plaća). Nakon prekrasnog druženja s tim posebnim životinjama slijedi odlazak u kraći obilazak Cienfuegosa. Pauza za ručak pa nastavak puta za Santa Claru gdje ćemo posjetiti mauzolej najpoznatijeg svjetskog revolucionara - Che Guevare. Po razgledu mauzoleja slijedi povratak u Trinidad. Noćenje.
 

9. dan (07.01.2021.) TRINIDAD
Slobodan dan za uživanje i odmor na predivnim pješčanim plažama. Noćenje.
 

10. dan (08.01.2021.) TRINIDAD – HAVANA
Nakon doručka odlazimo prema Havani, dolazak je predviđen u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme, noćenje.


11. dan (09.01.2021.) HAVANA – ISTANBUL
Transfer na aerodrom. Polijetanje zrakoplova na liniju za Istanbul predviđeno je u 08.35h s predviđenim dolaskom u 08.35h.


12. dan (10.01.2021.)  ISTANBUL – ZAGREB
Po dolasku u Istanbul možete se na licu mjesta prijaviti na besplatnu city turu Istanbula (u 10:00h) u organizaciji Turkish Airlines, više o city tour pod UVJETIMA. Nastavak putovanja prema Zagrebu, predviđen polazak je u 18:50h s predviđenim dolaskom u 19:00h.

Osnovne informacije

Plaćanje organizacijskog dijela putovanja moguće je i na kartice i to:

1.) od 4 do 6 rata za:

 • Visa Premium (ex. American Express): 5,31% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
 • Visa PBZ: 3,32% skuplje + PDV na kamate
 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 4,50% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro Zagrebačke banke: 4,10% skuplje + PDV na kamate


2.) od 7 do 12 rata za:

 • Visa Premium (ex. American Express):  7,12% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
 • Visa PBZ: 5,28% skuplje + PDV na kamate
 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 6,00% skuplje + PDV na kamate
 • Maestro Zagrebačke banke: 5,20% skuplje + PDV na kamate

*Postoji mogućnost kartičnog plaćanje do 12 rata Mastercard PBZ karticom (ovisi o ugovoru između banke i vlasnika kartice).


3.) od 13 do 24 rate za:

 • Mastercard i Visa Zagrebačke banke: 9,00% skuplje + PDV na kamate

 

Prilikom prijave, za potvrdu rezervacije, putnik uplaćuje 20% cijene aranžmana (ukoliko u programu nije navedeno drugačije).

U slučaju da Hrvatski klub putnika zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za siguran polazak je 14), ne vrši povrat iznosa naknade banke za kartično plaćanje (provizija za kartično plaćanje i PDV na kamate).

 

Zrakoplovna karta plaća se partnerskoj agenciji "NOMAGO" koja je specijalizirana za prodaju avionskih karata. Plaćanje avionske karte uz gotovinsko i transakcijsko plaćanje, moguće je i na kartice:

Diners jednokratno 4 % skuplje + PDV na kamate,
Diners karticom od 2 do 6 rata, tada je 5 % skuplje + PDV na kamate,
                           od 7 do 12 rata, tada je 6 % skuplje + PDV na kamate.

Master jednokratno 3 % skuplje + PDV na kamate,
Master od ZGB 3 rata, tada je 6 % skuplje + PDV na kamate,
                           6 rata, tada je 7% skuplje + PDV na kamate,
                           9 rata, tada je 9 % skuplje + PDV na kamate,
                          12 rata, tada je 10 % skuplje + PDV na kamate.


Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • pet noćenja u Havani u privatnom smještaju "Casa particular" s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • četiri noćenja u Trinidadu u privatnom smještaju "Casa particular" s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja
 • jamčevinu
   

Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • povratnu zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb - Havana (Turkish Airlines - aviokompanija, s presjedanjem u Istanbulu)
   

Cijena organizacije putovanja ne uključuje:

 • izradu vize za Kubu (vizu izdaje Hrvatski klub putnika)
 • izradu vize za Tursku (potrebna za city tour Istanbula - mogućnost posredovanja agencije)
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima (informativne cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • city tour Istanbul  besplatna tura u organizaciji Turkish Airlinesa)
 • doplatu za 1/1 sobu 2.400 kn
 • napojnice za lokalne vodiče (nije obvezno, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"
 • city tour Istanbula u organizaciji Turkish Airlinesa (besplatna)

 

Brigu o vizama prepustite našem VIZNOM CENTRU.


Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Hrvatski klub putnika nema obavezu spajati solo putnike/putnice u zajedničku sobu radi smanjenja troškova. Sve solo putnike/putnice pokušat ćemo spojiti s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu, i to najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje. U slučaju da se od 45 dana prije putovanja do polaska na putovanje ipak prijavi solo putnik/putnica, Hrvatski klub putnika će u potpunosti vratiti uplaćeni novac za nadoplatu za jednokrevetnu sobu solo putniku/putnici koja je izvršila uplatu za navedeno. Za spajanje solo putnika/putnica potrebno je odobrenje oba solo putnika/putnice. Ukoliko drugi putnik/putnica odbije spajanje s drugim solo putnikom/putnicom, Hrvatski klub putnika nema obaveza prema drugom solo putniku/putnici, već putnik/putnica mora nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Po pravilima Turkish Airlinesa za grupna putovanja nije moguće napraviti on line check in za let, već je check in moguć isključivo na šalteru na aerodromu. Hrvatski klub putnika uvijek dostavi Turkish Airlinesu popis putnika zajedno s informacijama tko putuje u paru te ukoliko ima posebnih zahtjeva oko obroka na letu. Hrvatski klub putnika nema ovlasti raditi raspored sjedenja u avionu, već je to isključivo u nadležnosti Turkish Airlinesa. Ukoliko dođe do situacije da parovi ne sjede zajedno onda je moguće zatražiti promjenu prilikom check-ina na aerodromu ili zamoliti stjuardesu u zrakoplovu. Naš voditelj će biti putnicima na raspolaganju, ali Hrvatski klub putnika se ograđuje i ne odgovara za greške zrakoplovne kompanije. Prigovor je moguće uputiti direktno Turkish Airlinesu.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. 
 • U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 19.02.2020.).
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Rok u kojem će putnik biti obaviješten o otkazivanju putovanja ako za putovanje nije prijavljen dovoljan broj putnika je 20 dana prije početka putovanja.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 14Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Kubu je potrebna, za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik (vizu izdaje Hrvatski klub putnika).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Zdravstveno osiguranje je obavezno za ulazak u Kubu!
 • Postoji mogućnost nadoplate noćenja u hotelu umjesto u casi particular. Prosječna cijena za noćenje u hotelu 3-4 zvjezdice je 150-200 eura (imajte na umu da kategorizacija nije po europskim standardima).
 • Sve case se nalaze u samom centru grada
 • *Casa particular je oblik privatnog smještaja na Kubi, u apartmanima domaćina. Svaka casa ima dvije privatne sobe koje dijele (privatnu) kupaonicu. Domaćini vam spremaju doručak te su na raspolaganju po potrebi (pranje rublja i slično). Ukoliko želite doživjeti autentičnu Kubu, onda je ovo putovanje upravo za vas.
 • Osoba na trećem ležaju: nije moguće
 • Case nemaju wifi.
 • Primjetna je razlika u standardu, običajima, usluzi i prijevoznim sredstvima.
 • Službeni check in u svim casama je u 14:00h, a check out u 12:00h (ukoliko popunjenost omogući check in će biti ranije od službeno predviđenog)
 • Limit za prtljagu na letovima zrakoplovne kompanije Turkish Airlines je 30kg + 8kg za ručnu prtljagu (dimenzija 55 x 40 x 23 cm)
 • Za letove Zagreb - Istanbul - Zagreb, aviokompanija Turkish Airlines koristi ovaj tip zrakoplova Airbus Airbus A320
 • Za letove Istanbul - Havana - Istanbul, aviokompanija Turkish Airlines koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A330-200

 

Smještaj na putovanju:

 • U Havani noćimo u privatnom smještaju "Casa particular". Gosti na raspolaganju imaju uslugu pranja rublja, fen, ručnike.
 • U Trinidadu noćimo u privatnom smještaju "Casa particular". Gosti na raspolaganju imaju uslugu pranja rublja, fen, ručnike.

   

Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:

 • Fakultativni izlet u dolinu Vinales - 70,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, ulaznica, ručak i lokalni vodič)
 • Fakultativni razgled Hemingwayeve kuće + cabrio odltimer tura po Havani - 55,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz oldtimerom s vozačem, ulaznica i obilazak muzeja uz kustosa)
 • Fakultativni izlet sa katamaranom na otok Iguana - 75,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz,plovidba katamaranom i ručak)
 • Fakultativni izlet Cienfuegos - Santa Clara - plivanje s dupinima -  60,00 eura (uključeno u cijenu: prijevoz, ulaznica u delfinarijum, ručak / u cijenu nije uključeno: plivanje s dupinima se plaća na ulazu 50 cuc / cca 45,00 eura)

 

CITY TOUR ISTANBUL by TURKISH AIRLINES 
Imate mogućnost iskoristiti besplatnu city tour Istanbula u organizaciji Turkish Airlines između letova tijekom presjedanja u Istanbulu. Razgledavanje je besplatno i u potpunoj organizaciji Turkish Airlinesa, te Hrvatski klub putnika nije organizator city toura niti je izlet uključen u cijenu paket aranžmana. Turkish Airlines pruža mogućnost organizirane privatne ture jedino u slučaju da je minimalno 25 putnika, ukoliko je manje od 25 putnika zainteresirano ili ukoliko je naša grupa manja od 25 putnika onda se putnici mogu pridružiti na njihovim redovnim polascima s ostalim putnicima. City tour uključuje i besplatan ručak. Više o samoj city tour i polascima možete pronaći na stranici Turkish Airlines.  
 

VIZA ZA TURSKU
Za državljane Republike Hrvatske viza za Tursku je potrebna, stoga ukoliko ste zainteresirani za City tour Istanbul potrebno je ishodovati vizu. Viza se izdaje on line i cijena je 36,05 usd. Ukoliko želite posredovanje agencije, potrebno je podnijeti zahtjev našem VIZNOM CENTRU, a naknada za posredovanje iznosi 100,00 kuna po vizi. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.