Putujte s nama...

INDIJSKA AVANTURA U DRUŠTVU JASENA BOKE

15 dana | Putovanje avionom
INDIJSKA AVANTURA U DRUŠTVU JASENA BOKE
Polasci: 06.11.2021 - 20.11.2021 Cijena od 11.100 kn

Program putovanja

1. dan (06.11.2021.) ZAGREB – ISTANBUL – NEW DELHI
Polijetanje zrakoplova na liniji za Istanbul u 09.10h s predviđenim dolaskom u Istanbul u 13.20h. Nastavak putovanja na let za Delhi u 20.50h s predviđenim dolaskom u 05.15h (+1).
 

2. dan (07.11.2021.) NEW DELHI – City tour
Nakon prolaska carinskih formalnosti slijedi transfer i smještaj u hotelu u Paharganju, najzanimljivijem starom dijelu grada.

Delhi – indijska prijestolnica s više od 20 milijuna stanovnika i urbanom tradicijom starijom od tri milenija, bezbroj puta razaran i ponovno građen iz pepela. Legendarna prijestolnica Pandavas iz Mahabharate, Delhi je danas, zajedno s novim dijelom New Delhijem, multimilijunski grad koji nikad ne spava. Bio je središte brojnih kultura i carstava koji su se izmjenjivali u Indiji, a svaka od njih ostavila je gradu svoje spomenike. Delhi je danas kulturni biser, a njegov stari dio čine četvrti malih ulica, tijesno stisnutih dućana i bazara  koji su svojim mirisima, aromama i bojama stalan napad na osjetila: miris masala začina i indijskih štapića, aromatičnih ulja i  egzotičnih jela, miješa se s atraktivnim bojama sarija i dovikivanjem prodavača. Koliko god uličice bile uske, na njima nesmetano u isto vrijeme prometuju automobili, rikše, taksiji i pretrpani autobusi. Usred svega krave mirno, neuznemiravane automobilskim trubama, najglasnijima na svijetu, meditiraju nad svojim obrokom, bilo da su odbačene novine, plastična kesa, list kupusa ili jabuka sa štanda uličnog prodavača.

Nakon odmora u hotelu krećemo u upoznavanje starog dijela grada. Kako smo noć proveli na zrakoplovu nećemo pretjerati s razgledanjem već prvog dana, bit će to “take it easy” poslije podne. Nezaobilazna džamija Jama Mashid, jedna od najvećih u Indiji, djelo Shaha Jahana, istog vladara koji je stvorio Taj Mahal, izgrađena je sredinom 17. stoljeća i jedan je od najljepših primjera mogulske arhitekture. Nakon džamije upustit ćemo se u istraživanje starog Delhija biciklama-rikšama (fakultativno), jedinim prijevoznim sredstvom koje se može provući kroz uske ulice. Slijedi posjet još jednom biseru mogulske arhitekture Humayanovoj grobnici (UNESCO). Oni zainteresirani za shopping mogu predvečer provjeriti  što nude egzotični indijski dućani. Slijedi zasluženi odmor u hotelu. Noćenje.
 

3. dan (08.11.2021.)  NEW DELHI – City tour
Nakon doručka krećemo na fakultativni razgled grada. Počinjemo od New Delhija, novog dijela grada kojega su projektirali Britanci Lutyens i Sir Herbert Baker 1931. godine. Zamišljen kao gradski vrt simetričnih ulica i širokih parkova, New Delhi mnoge podsjeća na Europu. Grobovi, mauzoleji, avenije, ljetne kućice i sjenovite aleje, sve je to ostatak britanske vizije Indije. Veliki bulevar Rajpath proteže se do India Gatea, a svratit ćemo i do Rashtrapati Bhavana, nekadašnje kraljevske rezidencije, a danas doma aktualnog predsjednika Indije Ram Nath Kovinda, te obići Conaught place, srce Novog Delhija. Slijedi posjet južnom dijelu grada gdje se nalazi minaret Qutab izgrađen u 13. stoljeću, koji je sa svoja 72, 5 metra drugi najveći minaret u Indiji i zasluženo se nalazi na UNESCO-ovoj listi. Posjetit ćemo i posljednje počivalište Mahatme Gandhija, a večer završavamo posjetom fascinantnom hramu Sikha Gurudwara Bangla Sahib, gdje ćemo se upoznati s osnovnim činjenicama o još jednoj indijskoj religiji. Noćenje u hotelu.

 

4. dan (09.11.2021.) NEW DELHI – JAIPUR (Rajasthan)
Nakon doručka slijedi vožnja autobusom do kraljevskog grada Jaipura, srca Rajasthana. Smještaj u hotelu. Rajasthan, zemlja suprotnosti. Čudesne doline i planine, jezera i pustinje, snažna kultura te krvava povijest u kojoj su maharadže često ratovali na suprotstavljenim stranama – za ili protiv mogulskih careva u Delhiju. Mnogobrojne palače danas su uglavnom prenamijenjene u hotele. Grad je 1727. osnovao maharadža Jai Singh II pomno planirajući njegov pravilni raspored. Šarenilo, raskoš, probušeni nosevi i uši mladih Indijski, prodavači svega i svačega, tetovaže od kane, vrućina i egzotika – sve je to Jaipur. Slobodno poslijepodne za laganu šetnju gradom. Tko želi može (fakultativno) s Bokom na večeru u tipični ulični restoran. Oni još uvijek nespremni na šok indijske ulice i hrane koju nudi mogu večerati u ”sigurnijem” i nešto skupljem restoranu. Noćenje.
 

5. dan (10.11.2021.) JAIPUR (Rajasthan)
Nakon doručka krećemo na fakultativnu turu Jaipurom i okolicom. Nakon Palače vjetrova (Hawa Mahal) nastavljamo do Ambera, grada starijeg od Jaipura. Danas je to dvorac-palača smješten na visokoj stijeni koju ćemo svladati jašući na slonovima, jeepovima, ili pješice, ako vam slon nije omiljeno prijevozno sredstvo. Posjet kompleksu na vrhu i nezaobilaznoj Palači zrcala Shish Mahal. Nakon pauze za ručak nastavljamo turu posjetom spektakularnoj Gradskoj palači, u kojoj i danas žive aktualni maharadža i njegova obitelj. U blizini palače nalazi se zvjezdarnica Jantar Mantar (UNESCO) gdje je Sawai Jai Singh II početkom 18. stoljeća izgradio čak 19 instrumenata za praćenje zvijezda, među kojima je i najveći na svijetu savršeno precizni sunčani sat, a svi oni i danas savršeno funkcioniraju. Predvečer nastavljamo do izuzetno fotogenične palače vjetrova Jal Mahal kako bismo svjedočili igri boja koja prati zalazak sunca. Za zainteresirane moguć je posjet tradicionalnoj tvornici (naravno i dućanu) tekstilnih proizvoda. I ako niste shoppingholičar teško ćete odoljeti radžastanskom tekstilu. Nakon ispiranja prašine u grlu pivom na hotelskoj terasi s pogledom na Jaipur slijedi noćenje.
 

6. dan (11.11.2021.) JAIPUR – PUSHKAR (Rajasthan)
Nakon doručka nastavljamo put autobusom za Pushkar, jedno od svetih mjesta na koje hodočasti svaki hindus i najstariji grad u Indiji, Pushkar je zaista posebno mjesto. Brojni indijski mitovi opisuju stvaranje svetog jezera oko kojeg je smješten ovaj neveliki grad: prema jednom Šiva je toliko plakao nakon gubitka voljene žene Sati da su se od njegovih suza stvorila dva jezera, jedno u Pushkaru, drugo u današnjem Pakistanu. Prema drugom mitu jezero je nastalo kad je Brahma ispustio lotosov cvijet, odatle i ime Pushkar, koje u sanskritu znači plavi lotosov cvijet. Smještaj u hotelu i kratki odmor. Nakon toga prošetat ćemo uskim ulicama i pridružiti se slavljenju Hindu bogova uz obale jezera koje je najintenzivnije za zalaska sunca. Alkohola, mesa i jaja u ovom svetom gradu nema, ali su neki drugi opijati legalni i serviraju se uz jelo, kao desert. Kako su marihuana, hašiš i slične stvari u Hrvatskoj zabranjene, mi, naravno, nećemo pasti  u napast da uz večeru na terasi restorana s pogledom na jezero isprobamo slavni i osvježavajući marijuana lassi, (jogurt izmiješan s marihuanom) i tako se opustimo! Noćenje u hotelu.
 

7. dan (12.11.2021.) PUSHKAR (Rajasthan)
Dan posvećen samo jednom - chillanju u gradu stvorenom za omiljenu (ne)aktivnost: opuštanje! Lutanje uskim uličicama u okolici svetog jezera u kojem se kupaju i mole hodočasnici izvanzemaljsko je iskustvo. Ako je duhovna Indija ono što vas zanima - na pravom ste mjestu. Ako su pak egzotika i bazaari vaš interes, opet ste na pravom mjestu: glavna ulica Pushkara raskošni je bazaar, a pogledate li bolje iza štandova ugledat ćete sigurno i nekog od posljednjih preostalih hipija koji su ovamo došli još krajem šezdesetih i zaboravili se vratiti. 

Stotine hramova nude neograničenu mogućnost obilaska i uživanja u energiji fascinantnog grada. Većina hramova relativno je nedavno izgrađena, nakon što ih je temeljito uništio mogulski kralj Aurangzeb, isti onaj koji je utamničio svog oca, tvorca Taj Mahala. S Jasenom Bokom možete posjetiti dva najpoznatija hrama, Višnuov i Brahmin. Dobar dio dana vjerojatno ćete provesti uz jezero, promatrajući bogati hodočasnički život i svete ljude posvećene meditaciji, ali ako ste dinamičan tip možete se provozati žičarom do obližnjeg brda s odličnim pogledom na jezero i grad. U kasno poslijepodne fakultativna tura u pustinju na devama. Zalazak sunca u radžastanskoj pustinji vizualni je spektakl koji se ne propušta. Noćenje u hotelu.
 

8. dan (13.11.2021.) PUSHKAR – FATEHPUR SIKRI  AGRA
Nakon ranog doručka vožnja prema Agri. Na putu ćemo se zaustaviti u gradu duhova, Fatehpur Sikriju, još jednom indijskom spomeniku koje se nalazi na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Ovo je prvi planski sagrađen grad mogulskih vladara u Indiji, ali je iz ne sasvim jasnog razloga vrlo brzo napušten i prepušten pustinji. Čudesnu arhitektonsku mješavinu indijske, perzijske i islamske arhitekture upoznat ćemo obilaskom najpoznatijih znamenitosti, Buland Darwaza, Akbarove palače, Panch Mahala i obližnje, još uvijek korištene, džamije. Nastavak putovanja prema Agri u koju stižemo uvečer. Smještaj u hotel. Noćenje.
 

9. dan (14.11.2021.)  AGRA  TAJ MAHAL – LUCKNOW
U samu zoru, kad je najljepši, idemo na fakultativni izlet kako bismo vidjeli remek djelo i spomenik ljubavi, monumentalni Taj Mahal kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jahan u čast svojoj ljubljenoj ženi. Gradnja je započela u 17. stoljeću i trebalo je 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad preko 20.000 majstora i radnika. Grobnica-mauzolej starija od 350 godina izgrađena je u čast Mumtaz Mahal, žene koja je umrla rađajući četrnaesto dijete Shahu Jahanu koji joj je odlučio posvetiti ovaj spomenik ljubavi. I veličanstveni Taj Mahal danas se nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske kulturne baštine, a fotografije koje tog jutra slikate godinama će zauzimati počasno mjesto u vašim kolekcijama i krasiti vaše Facebook profile. No, nije Agra samo Taj Mahal. Nakon kasnog doručka slijedi razgledanje impresivne Agra tvrđave i njezinih bogatih palača, još jednog mogulskog bisera na popisu UNESCO-a. Nastavljamo putovanje autobusom prema Lucknowu, najvećem gradu i prijestolnici indijske savezne države Uttar Pradesh. Dolazak u večernjim satima. Noćenje u hotelu.
 

10. dan (15.11.2021.) LUCKNOW
Lucknow je poznat kao multikulturalni grad umjetnosti i centar šijitske kulture, ali i središnje mjesto indijske pobune 1857. protiv britanskih okupatora. Nakon doručka poludnevno fakultativno razgledanje najznačajnijih spomenika grada, spektakularnih šijitiskih vjerskih građevina, Bara Imambara i Chota Imambara te grandioznih gradskih vrata Rumi Darwaza. Predvečernja šetnja arhitektonski zanimljivim starim gradom posvjedočit će o multikulturalnosti ovog grada.
 

11. dan (16.11.2021.) LUCKNOW – VARANASI
Nakon doručka nastavljamo putovanje autobusom prema Varanasiju, dolazak u poslijepodnevnim satima. Varanasi je sveti grad kojeg kao idealno mjesto smrti vidi svaki pravi hindus. Naime, posreći li vam se da umrete u Varanasiju rješavate se samsare, vječnog kruga ponovnog rađanja i mjesto u nekom ekvivalentu hinduskog raja osigurano vam je! Takav motiv tjera milijune ljudi na samrti baš u Varanasi pa su obale svetog Gangesa pune Indijaca koji sretni i u miru sa sobom očekuju smrt, a miris na lomačama spaljenih tijela onih koji su ovdje uspjeli umrijeti lebdi nad cijelim gradom. Noćenje u hotelu.
 

12. dan (17.11.2021.) VARANASI – City tour 
Neposredno pred zoru odlazimo na Ganges (fakultativno) kako bismo najbolje osjetili svetu Indiju. Izlazak Sunca nad svetom rijekom, trenutak najjače duhovne aktivnosti na obali promatrat ćemo iz broda vozeći se rijekom.  Iako je to vrijeme kad tisuće hodočasnika obavljaju svoje jutarnje "pročišćavanje" osjećaj je zapanjujuće smirujući, a ritualno kupanje i molitva hodočasnika u svetoj rijeci nezaboravan su doživljaj. Fotografijama koje toga jutra snimite „davit“ ćete rodbinu i prijatelje godinama – s puno razloga.  Slijedi dirljivo iskustvo posjeta mjestu gdje hindusi kremiraju svoje mrtve, a kroz koje će nas provesti jedan od ljudi čiji je to posao. Vraćamo se u hotel na kasni doručak i odmor, nakon čega ćemo posjetiti hramove Vishwanath, poznat pod imenom Zlatni hram i hram Majka Indija. Oni zainteresirani za shopping mogu organizirano rikšama do tradicionalnog indijskog dućana, ostali mogu u hotel ili u šetnju gradom. Slobodno poslijepodne za samostalno razgledanje i upijanje doživljaja duhovne Indije, susreti sa svetim ljudima i onima koji se zbog turista takvim pretvaraju.

Predvečer se vraćamo na obalu Gangesa kako bismo prisustvovali Ganga Aarti,  živopisnoj Hindu ceremoniji molitve za majku Gangu i zahvale bogovima. Nakon toga oni koji žele doživjeti Ganges noću, mogu s Bokom (fakultativno), brodom na vesla, još jednom zaploviti rijekom kako bi vidjeli gatove Varanasija pod noćnom rasvjetom. Nakon svega, pod dubokim dojmom onoga što ste vidjeli otrgnite se od Gangesa i nađite put do hotela i zasluženog noćenja.
 

13. dan (18.11.2021.) VARANASI DELHI
Da Varanasi nije samo sveti hinduistički grad uvjerit ćemo se nakon doručka kad odlazimo u obližnji Sarnath, jedno od 4 najsvetija mjesta budizma. Tu je Buda po prvi put objavio svoje učenje nakon što je dosegnuo prosvjetljenje, a iako je od nekadašnje veličine ovog svetog mjesta nakon prolaska brojnih osvajača koji su napadali potkontinent malo ostalo, mjesto još uvijek odiše spokojom i bogato je budističkim stupama i hramovima. Oni zainteresirani za tibetanske suvenire ovdje će doći na svoje. Nakon posjete Sarnathu produžujemo za zračnu luku odakle, insallah, polijećemo za Delhi u 16.00h s predviđenim dolaskom u 17.50h. Transfer do hotela. Slobodna večer u Delhiju. Noćenje.
 

14. dan (19.11.2021.) DELHI
Vaš posljednji dan u Indiji slobodan je za vlastiti program u Delhiju i nadoknadu svega onoga što ste propustili u ovom gradu prije desetak dana. Vrijeme da zapanjeni shvatite da ste do prije samo nekoliko dana - a prije iskustva Indije - bili sasvim drugi čovjek/žena, još neupućeni u čudo kojem ste svjedočili. Idealno vrijeme za ispijanje čaja u nekoj lokalnoj čajani, promatranje života koji žuri pored vas i sređivanje dojmova. Ili za ludu posjetu najpoznatijem bazaru začina u ovom dijelu svijeta do kojeg će vas Jasen Boko dovesti metroom. Indijskim! Ili pak za posljednju kupovinu indijskih suvenira. Ili za… Posljednji večernji/noćni sati u hotelu idealni su za ispijanje piva u restoranu na krovu i prepričavanje „lovačkih priča“ preživljenih posljednjih dana. Odmor u sobama do transfera u zračnu luku.
 

15. dan (20.11.2021.) NEW DELHI – ISTANBUL – ZAGREB
U prvim jutarnjim satima transfer na aerodrom na let za  Istanbul s predviđenim polaskom u 06.55h i predviđenim dolaskom u Istanbul u 11.30h. Posljednja prilika za shopping zaboravnima, iako Duty Free u zračnoj luci u Istanbulu baš i nema indijske suvenire. Nastavak putovanja s predviđenim polaskom iz Istanbula u 18.50h i predviđenim dolaskom u Zagreb u 19.00h po lokalnom vremenu. Nakon toga slijedi povratak u normalni život i početak planiranja novog putovanja u Indiju!

 

Osnovne informacije

Cijena putovanja uključuje:

 • povratnu zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb - Delhi (Turkish Airlines - aviokompanija, s presjedanjem u Istanbulu)
 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Varanasi - Delhi (IndiGo - aviokompanija, direktan let)
 • četiri noćenja u Delhiju u hotelu 3* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Jaipuru u hotelu 4* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Pushkaru u hotelu 4* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • jedno noćenje u Agri u hotelu 4* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Lucknow u hotelu 4* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Varanasiju u hotelu 4* s doručkom (1/2 u standardnoj dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja
 • jamčevinu

 

Cijena ne uključuje:

 • izradu vize za Indiju (mogućnost ishođenja od strane agencije)
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (informativne cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu 2.900 kn
 • testiranja za Covid-19
 • napojnice za lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučujemo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"

 
Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Hrvatski klub putnika nema obavezu spajati solo putnike/putnice u zajedničku sobu radi smanjenja troškova. Sve solo putnike/putnice pokušat ćemo spojiti s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu, i to najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje. U slučaju da se od 45 dana prije putovanja do polaska na putovanje ipak prijavi solo putnik/putnica, Hrvatski klub putnika će u potpunosti vratiti uplaćeni novac za nadoplatu za jednokrevetnu sobu solo putniku/putnici koja je izvršila uplatu za navedeno. Za spajanje solo putnika/putnica potrebno je odobrenje oba solo putnika/putnice. Ukoliko drugi putnik/putnica odbije spajanje s drugim solo putnikom/putnicom, Hrvatski klub putnika nema obaveza prema drugom solo putniku/putnici, već putnik/putnica mora nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator ima pravo na promjenu hotele na putovanju ali da budu kategorizacije kako je navedeno u uvjetima i mora obavijestiti sve putnike o nastaloj promijeni najkasnije 48h prije putovanja.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Po pravilima Qatar Airwaysa za grupna putovanja nije moguće napraviti on line check in za let, već je check in moguć isključivo na šalteru na aerodromu. Hrvatski klub putnika uvijek dostavi Qatar Airwaysu popis putnika zajedno s informacijama tko putuje u paru te ukoliko ima posebnih zahtjeva oko obroka na letu. Hrvatski klub putnika nema ovlasti raditi raspored sjedenja u avionu, već je to isključivo u nadležnosti Qatar Airwaysa. Ukoliko dođe do situacije da parovi ne sjede zajedno onda je moguće zatražiti promjenu prilikom check-ina na aerodromu ili zamoliti stjuardesu u zrakoplovu. Naš voditelj će biti putnicima na raspolaganju, ali Hrvatski klub putnika se ograđuje i ne odgovara za greške zrakoplovne kompanije. Prigovor je moguće uputiti direktno Qatar Airwaysu.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
 • U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 14.05.2021.).
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Rok u kojem će putnik biti obaviješten o otkazivanju putovanja ako za putovanje nije prijavljen dovoljan broj putnika je 20 dana prije početka putovanja.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 14
   

Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Indiju je potrebna, za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik (mogućnost posredovanja agencije).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sobe u svim hotelima su standardne dvokrevetne s odvojenim ili bračnim krevetima.
 • Svi hoteli imaju besplatan wifi.
 • Osoba na trećem ležaju: na upit.
 • Primjetna je razlika u standardu, običajima, usluzi i prijevoznim sredstvima.
 • Postoji mogućnost nadoplate veće kategorizacije sobe u hotelima
 • Službeni check in u svim hotelima je u 14:00h, a check out u 12:00h (ukoliko popunjenost hotela omogući check in će biti ranije od službeno predviđenog)
 • Limit za prtljagu na letovima zrakoplovne kompanije Qatar Airwaysa je 30kg + 7kg za ručnu prtljagu. Limit za prtljagu na letu zrakoplovne kompanije IndiGo je 23kg + 7kg za ručnu prtljagu (dimenzija 55 x 35 x 25 cm).
 • Za letove Zagreb - Doha - Zagreb, aviokompanija Qatar Airways koristi ove tipove zrakoplova Airbus A320 / A320p / A321
 • Za letove Istanbul - Delhi - Istanbul, aviokompanija Qatar Airways koristi ovaj tip zrakoplova Boeing 777-300ER (twin-jet)
 • Za letove Varanasi - Delhi, lowcost aviokompanije IndioGo koristi ove tipove zrakoplova Airbus Boeing 737-800 (twin-jet) / A320

 
Brigu o vizama prepustite našem VIZNOM ODJELU.


Hoteli na putovanju:

 • U Delhiju noćimo u hotelu Grand Godwin 3*. Gosti na raspolaganju imaju restoran, uslugu pranja rublja, fen. Hotel je izabran radi dobre lokacije.
 • U Jaipuru noćimo u hotelu The Fern Residency Jaipur 4*. Gosti na raspolaganju imaju vanjski bazen, teretanu, restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.
 • U Phuskaru noćimo u hotelu Moti Mahal - A Heritage Haveli 4*, gosti na raspolaganju imaju vanjski bazen, restoran, uslugu pranja rublja, fen.
 • U Agri noćimo u hotelu Howard Plaza The Fern 4*, gosti na raspolaganju imaju vanjski bazen, teretanu, spa centar, restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.
 • U Lucknow noćimo u hotelu Gemini Continental 4*, gosti na raspolaganju imaju restoran, bar, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.
 • U Varanasiju noćimo u hotelu Hotel Surya - Kaiser Palace 4*, hotel se nalazi u nekadašnjoj palači kraljevske obitelji Nepala. Gosti na raspolaganju imaju vanjski bazen, teretanu, spa centar, restoran, uslugu pranja rublja, fen, sef u sobi.

   

Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:

 • Fakultativni dvodnevni obilazak Delhija - 25,00 eura (u cijenu je uključeno: prijevoz i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice)
 • Fakultativni obilazak Jaipura i utvrde Amber - 25,00 eura (u cijenu je uključeno: prijevoz i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice i nadoplata za slonove)
 • Fakultativni obilazak Pushkara i izlet na devama u pustinju - 30,00 eura (u cijenu je uključeno: prijevoz, jahanje deva, najam rikše i lokalni vodič)
 • Fakultativni obilazak Taj Mahala, Fatehpur Sikrija i tvrđave Agra - 25,00 eura (u cijenu je uključeno: prijevoz i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice)
 • Fakultativni dvodnevni obilazak Varanasija - 25,00 eura (u cijenu je uključeno: prijevoz, najam broda i lokalni vodič / u cijenu nije uključeno: ulaznice)