Putujte s nama...

FILIPINI

14 dana | Putovanje avionom
FILIPINI
Polasci: 10.11.2018 - 23.11.2018 Cijena od 11.850 kn

Program putovanja

1.dan (10.11.2018.) ZAGREB – DOHA – MANILA (Filipini)
Sastanak u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Dohu u 18:40h s predviđenim dolaskom u 01:00h (+1). Nastavak putovanja prema Manili s predviđenim polaskom u 02:55h i s predviđenim dolaskom u 16:35h (+1).
 

2.dan (11.11.2018.) MANILA
Po dolasku slijedi transfer i smještaj u hotel. U dogovoru s pratiteljem putovanja slijedi šetnja po Manili, upoznavanje s azijskom kulturom, zajednički odlazak na večeru i noćenje. Prijedlog je posjet Mall of Asia, poznatom po najboljoj hrani u Manili.
 

3.dan (12.11.2018.) MANILA
Nakon doručka odlazimo na fakultativno razgledavanje grada. Obilazimo staru gradsku jezgru Intramuros prepunu španjolske arhitekture iz doba kolonijalizma. Odlazimo do gradskog trga Rizal, najvećeg američkog groblja izvan SAD-a, kineskih vrtova, moderne četvrti Makati i najprestižnije manilske četvrti Bonifacio. Uživamo i u panoramskoj vožnji do zaljeva Manila. Noćenje.
 

4.dan (13.11.2018.) MANILA – izlet Tagaytay and Taal Volcano
Doručak. Polazak prema Tagaytay Cityju udaljenom na dva sata vožnje od Manile. Krećemo prema Volcano Islandu brodom gdje nas čekaju naši filipinski trekking vodiči kako bismo bez poteškoća stigli do vrha planine. Svi vulkani na Filipinima dio su Pacifičkog vatrenog prstena, a mi ćemo posjetiti drugi najaktivniji s 33 povijesne erupcije. Sve ove erupcije događale su se na vulkanskom otoku, koji se nalazi usred jezera Taal. Jezero je nastalo pretpovijesnim erupcijama između 140.000 do 5380 pr. Kr. Vulkan i jezero predstavljaju jedan od najslikovitijih i atraktivnijih prizora na Filipinima. Dolazak u Manilu u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme i noćenje.
 

5.dan (14.11.2018.) MANILA – PUERTO PRINCESA – EL NIDO (Palawan)
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastiti program do transfera na aerodrom u 11.00h. Polijetanje zrakoplova na liniji za Puerto Princesa (Palawan) predviđeno je u 13.45h s predviđenim dolaskom u 15.15h. Transfer kombijima do El Nida. Dolazak u El Nido u večernjim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 

6.dan (15.11.2018.) EL NIDO
Doručak. Jedan od 7107 filipinskih otoka je i Palawan koji se proteže na 650 km. Odlazak na fakultativni izlet brodom u Veliku i malu lagunu. Pripremite se za hop-on-hop-off avanturu i danu u kojem ćete istraživati smaragdne lagune i potopljene krške špilje. Najvažniji accessorise za današnji dan je – badić jer uživamo u netaknutim plažama, ronjenju i istraživanju podvodnog svijeta. Netaknuta priroda, ljubazni domaćini i fantastični riblji restorani! Šećemo obalom i upijamo atmosferu. Noćenje.
 

7.dan (16.11.2018.) EL NIDO
Doručak. Danas odlazimo na hop-on-hop-off izlet brodom kako bismo vidjeli što više otoka, otočića i predivnih špilja koje se kriju u El Nidu. Izlet započinjemo sa Snake Island, zatim se krećemo prema Entalula Beach, vidjet ćemo i Cudugnon Cave, Cathedral Cave te Pinagbuyutan Island. Noćenje.

 

8.dan (17.11.2018.) EL NIDO – PUERTO PRINCESA
Nakon doručka, transfer za Puerto Princesu (vožnja 5-6 sati). Po dolasku smještaj u sobe i slobodno vrijeme. Noćenje.
 

9.dan (18.11.2018.) PUERTO PRINCESA
Doručak. Slobodan dan, preporučujemo odlazak na fakultativni izlet u Sabang. Noćenje.
 

10.dan (19.11.2018.) PUERTO PRINCESA – CEBU CITY – OSLOB
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastiti program do transfera na aerodrom u 10.30h. Polijetanje zrakoplova na liniji za Cebu predviđeno je u 12.40h s predviđenim dolaskom u 13.55h. Transfer kombijima do mjesta Oslob, vožnja prema hotelu, smještaj u sobe i noćenje.
 

11.dan (20.11.2018.) OSLOB – Whale shark watching
Doručak. Današnji dan mnogima će ostati u dugom pamćenju! Provest ćemo ga uživajući na izletu broj 1, barem sudeći prema TripAdvisoru. Danas plivamo uz bok nježnom divu Osloba - kitopsini. Za sve one manje hrabre, alternativa je ostati na brodu i ipak uživati u pričama vodiča, tropskom voću i suncu. Uživanje u plažama nakon izleta. Prijedlog je izlet na magični netaknuti otočić Sumilon, u blizini mjesta gdje ronimo s kitopsinama - filipinska verzija Bola na Braču. Povratak u hotel i noćenje.
 

12.dan (21.11.2018.) OSLOB – Kawasan falls – CEBU CITY
Doručak. Nakon doručka polazak prema Badianu, mjestašcu pokraj kojega se nalaze Kawasan slapovi. Po dolasku na slapove prolazimo kroz Matutinao rijeku uz lagani polusatni trekking uzbrdo. Dolazimo do prvih slapova, a ostatak vremena provodimo na canyoneeringu, divljenju prekrasnom pejzažu i smirujućoj atmosferi. Nakon izleta noćenje u Cebu. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 

13.dan (22.11.2018.) CEBU CITY – MANILA – DOHA
Doručak i transfer na aerodrom odmah nakon doručka. Polijetanje zrakoplova na liniji za Manilu predviđeno je u 10.30h s predviđenim dolaskom u 12:00h. Slijedi transfer na međunarodni terminal. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu, predviđeno je u 18:35h s predviđenim dolaskom u 23:15h.
 

14.dan (23.11.2018.) DOHA – ZAGREB
Nastavak putovanja s predviđenim polaskom iz Dohe u 01:35h i predviđenim dolaskom u Zagreb u 06:30h.

Osnovne informacije

Cijena putovanja uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Zagreb - Manila - Zagreb  (s uključenim pristojbama i presjedanjem u Dohi)
 • zrakoplovne karte Manila - Puerto Princesa - Cebu - Manila (s uključenim pristojbama)
 • tri noćenja u Manili u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • tri noćenja u El Nidu u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenje u Puerto Princesa u hotelu 4* s doručkom  (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Oslobu u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • jedno noćenje u Cebu City u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja i autobusne karte 
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku 
 • majicu Hrvatskog kluba putnika
 • troškove organizacije putovanja 
 • jamčevinu
   

Cijena putovanja ne uključuje:

 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu cca. 3.000,00 kn
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje
   

Mogućnost nadoplate smještaja:

 • Seaside Villa with Queen Bed (El Nido) + Suite (Puerto Princesa) - na raspolaganju 2/2 - 350,00kn (nadoplata po osobi za 5 noćenja) 
 • Queen Villa with Garden View (El Nido) + Suite (Puerto Princesa) - na raspolaganju 1/1 - 550,00kn (nadoplata po osobi za 5 noćenja)
   

Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sve solo putnike pokušat ćemo spojit s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 09.03.2018.).
 • Najmanji broj prijavljenih: 14 putnika.
   

Informativne cijene fakultativnih izleta:

 • Fakultativni poludnevni city tour Manila - 25,00 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vodič, privatni prijevoz / u cijenu nisu uključene: ulaznice za Casa Manila 2 eura i Fort Santiago 2 eura)
 • Fakultativni izlet Taal Volcano - 65,00 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vodič, privatni prijevoz, ulaznica za Palace in the Sky, vožnja brodom i ručak)
 • Fakultativni izlet Whaleshark - 30,00 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vodič, ulaznica, ronilačka oprema i povratni transfer iz hotela)
 • Fakultativni izlet Kawasan falls - 25,00 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vodič, transfer, ulaznica i ručak) / Kawasan falls s canyoneeringom - 45,00 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vodič, transfer, ulaznica, najam motora i dodatna oprema)
 • Fakultativni cjelodnevni izlet Big Lagoon Small Lagoon - 25,00 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vodič, ručak, voda, ručnici za plažu, oprema za ronjenje)
 • Fakultativni cjelodnevni izlet Matinloc Shrine Helicopter Island - 30,00 eura (u cijenu je uključeno: lokalni vodič, ručak, voda, ručnici za plažu, oprema za ronjenje)