Putujte s nama...

Šri Lanka & Maldivi

15 dana | Putovanje avionom
Šri Lanka & Maldivi
Polasci: 24.02.2020 - 09.03.2020 Cijena od 13.600 kn

Program putovanja

1. dan (24.02.2020.) ZAGREB – ISTANBUL – COLOMBO (Šri Lanka)
Sastanak u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Istanbul predviđeno je u 09:10h s predviđenim dolaskom u 13:15h. Nastavak putovanja prema Colombu, predviđen polazak je u 02:10h (+1), s predviđenim dolaskom u Colombo u 15:25h (+1).
 

2. dan (25.02.2020.) COLOMBO – KANDY
Po dolasku u Colombo, odlazimo privatnim busom prema gradu Kandy. Na putu prema Kandyju zaustavit ćemo se u Spice gardenu gdje ćete vidjeti kako raste ananas, kardamon, cimet, vanilija, papar i mnogi ostali začini te izbliza promatrati način kako se lokalci penju na stabla kokosa. Vjerujemo da ćete se iznenaditi kada vidite kako izgledaju stabla mnogih biljaka koje svakodnevno koristite u prehrani! Nastavak putovanja prema Kandyju, po dolasku smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.
 

3. dan (26.02.2020.) KANDY
Nakon doručka odlazimo na fakultativni obilazak grada, posjetit ćemo Hram Zuba (The Tooth Temple). Riječ je o poznatom budističkom hramu gdje se navodno čuva gornji lijevi Budin očnjak, a zašto upravo taj hram čuva ima važnu ulogu u političkom životu Šri Lanke, čut ćete od vodiča. Nakon obilaska hrama krećemo u posjet čuvenom Botaničkom vrtu (Royal Botanical Garden) s preko 4000 vrsta biljaka! Od orhideja i palmi do medicinskog i začinskog bilja: izgubite se u širokoj lepezi boja i mirisa! Slijedi slobodno vrijeme i noćenje.
 

4. dan (27.02.2020.) KANDY – SIGIRIYA Dambulla
Nakon doručka, check out iz hotela i krećemo privatnim autobusom prema Sigiryi, smještaj u hotelu. Odlazimo na fakulativni izlet u Dambullu u kojoj se nalazi preko 80 različitih hramova od kojih su neki ugrađeni u špilje, posjećujemo Dambulla Cave Temple, najočuvaniji i najveći hram na Šri Lanci. Ovaj znameniti hram nalazi se pod UNESCO-vom zaštitom od 1991. godine. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.
 

5. dan (28.02.2020.) SIGIRIYA – Nacionalni park Minneriya
Nakon doručka odlazimo prema Sigiriyi kako bismo posjetiti Lion rock, vulkansku stijenu koja se proteže na visini od 200 metara i na kojoj se nalazi drevni hram budističkih svećenika. Sa stijene se pruža prekrasni pogled na središnji dio Šri Lanke i na obližnje vrtove koji su dio kompleksa. Nakon Sigiriye zaputit ćemo se na poludnevni fakultativni izlet u Nacionalni park Minneriya koji je poznat kao jedno od najvećih okupljališta azijskih slonova na svijetu. Tijekom posjeta imat ćete priliku vidjeti oko 300 slonova u krdu uz Minneriya jezero. Riječ je o najvažnijem lokalitetu gdje se okupljaju divlje životinje, a područje je prepoznato i ustanovljeno još od 3. stoljeća. Noćenje u Sigiriyi.
 

6. dan (29.02.2020.) SIGIRIYA – NUWARA ELIYA
Nakon doručka zaputit ćemo se prema Nuwara Eliyiji. Po dolasku u Nuwara posjetit ćemo manju lokalnu plantažu čaja kako bismo pogledali proces dobivanja čaja i prošetali po samim plantažama. Nakon posjeta plantaži, smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 

7. dan (01.03.2020.) NUWARA  ELIYA – Little Adam's Peek trekking – TISSAMAHARAMA
Nakon doručka odlazimo prema željezničkom kolodvoru gdje ćemo vlakom u 08:55h krenuti prema Elli. Vožnja vlakom u Šri Lanci poseban je doživljaj jer ju prate predivni zeleni krajolici i nepregledne plantaže čajeva. Po dolasku u 12:30h u Ellu odlazimo na dvosatnu trekking turu (5 km), a ostatak grupe koji ne ide na trekking provest će slobodno vrijeme u Elli. Ime vrha dolazi od legende kako je upravo na ovom mjestu Adam napravio prve korake nakon izgona iz raja, dok druga priča kazuje kako leptiri pred kraj života dolaze uginuti upravo ovdje. Na putu do vrha uživat ćemo u šetnji kroz lokalno selo, plantažama čaja, a šećer slijedi na kraju: pogled s vrha. Nakon trekkinga nastavak vožnje prema Tissamaharami. Smještaj u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.
 

8. dan (02.03.2020.) NP YALA
Nakon doručka krenut ćemo na poludnevni fakultativni obilazak privatnim autobusom do Nacionalnog parka Yala. Park nosi titulu najljepšeg parka na Šri Lanci, a lokalci vole reći da je posjet ovom parku iskustvo epskih proporcija jer imate priliku približiti se neukroćenom svijetu divljih životinja. Bilo da ste strastveni ljubitelj prirode ili da prvi put posjećujete ovako bogat životinjski lokalitet zbog želje da upoznate divlju prirodu, otići ćete s novopronađenim smislom života iz ovog predivnog doma veličanstvenog endemskog leoparda! Nakon obilaska parka slijedi povratak u hotel. Noćenje.
 

9. dan (03.03.2020.) TISSAMAHARAMA – MATARA – GALLE – COLOMBO
Nakon doručka krenut ćemo privatnim autobusom prema Matari kako bismo kratko obišli hram Parey Dewa (Rock in Water). Nakon obilaska hrama krećemo prema gradu Galle kako bismo fakultativno razgledali grad. Galle je izvrstan primjer utvrđenog kolonijalnog gradića u jugoistočnoj Aziji s građevinama u kojima se miješaju elementi europske arhitekture s južnoazijskom tradicijom (city tour 2 sata). Ukoliko ne želite na city tour imate 2 sata slobodno vremena u Galleu ili na obližnjoj plaži. Polazak prema Colombu, smještaj u hotel. Noćenje.
 

10. dan (04.03.2020.) COLOMBO – MALE (Maldivi)
Doručak, u 08.00h odlazimo na fakultativni obilazak Colomba do 09:30h. Povratak u hotel, slobodno vrijeme do transfera na aerodom na let za Male. Polijetanje zrakoplova predviđeno je u 21:15h  s predviđenim dolaskom u 22:15h po lokalnom vremenu. Po dolasku transfer na otok Maafushi, smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 

11. dan (05.03.2020.) MALDIVI
Nakon doručka odlazimo na fakultativni poludnevni izlet brodom, uživamo u snorkelingu u društvu kornjača i tropskih riba. Ručak na pješčanom sprudu nakon čega nastavljamo s izletom i uživamo u društvu dupina. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.
 

12. dan (06.03.2020.) MALDIVI
Nakon doručka odlazimo na fakultativni poludnevni izlet "Shark point snorkeling". Ovaj jedinstveni izlet pružit će vam priliku da zaronite u blizini neagresivnih morkih pasa "nurse shark", a nakon snorkelinga posjećujemo još jedan obližnji otok i uživamo u predivnim plažama. Povratak u hotel predviđen je u ranim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 

13. dan (07.03.2020.) MALDIVI
Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni boravak u resortu "Adaaran Prestige Vadoo", gdje ćemo uživati na predivnim plažama. Full day visit uključuje ručak i neograničenu konzumaciju pića. Pogled ispred vas će biti upravo onaj kakav svi zamišljamo kad zamislimo Maldive, kućice na moru, pješčana plaža i tirkizno more. Predvečer ćemo imati priliku vidjeti kako morski psi dolaze na hranjenje. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.
 

14. dan (08.03.2020.) MALE  ISTANBUL
Polijetanje zrakoplova na liniji za Istanbul, predviđeno je u 23:35h  s predviđenim dolaskom u 06:20h po lokalnom vremenu.
 

15. dan (09.03.2020.)  ISTANBUL  ZAGREB
Nastavak putovanja prema Hrvatskoj s predviđenim polaskom iz Istanbula u 08:05h i s predviđenim dolaskom u Zagreb u 08:15h.

Osnovne informacije

Cijena putovanja uključuje:

 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb - Colombo - Male - Zagreb  (Turkish Airlines - aviokompanija, s presjedanjem u Istanbulu)
 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Colombo - Male (SriLankan Airlines - aviokompanija, direktan let)
 • dva noćenja u Kandyu u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenje u Sigiryi u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • jedno noćenje u Nuwara Eliya u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Tissamaharami u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • jedno noćenje u Colombu u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • četiri noćenja na Maldivima u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi) 
 • kartu za vlak Nuwara Eliya - Ella
 • kopnene i morske transfere po programu putovanja
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja 
 • jamčevinu


Cijena putovanja ne uključuje:

 • izradu on line vize za Šri Lanku
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (informativne cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu 4.800,00 kn
 • dodatne usluge – ulaznice za sve objekte i jeep safari ture u nacionalnim parkovima
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"


Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata.
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Hrvatski klub putnika nema obavezu spajati solo putnike/putnice u zajedničku sobu radi smanjenja troškova. Sve solo putnike/putnice pokušat ćemo spojiti s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu, i to najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje. U slučaju da se od 45 dana prije putovanja do polaska na putovanje ipak prijavi solo putnik/putnica, u potpunosti će se vratiti uplaćeni novac za nadoplatu za jednokrevetnu sobu solo putniku/putnici koja je izvršila uplatu za navedeno. Za spajanje solo putnika/putnica potrebno je odobrenje oba solo putnika/putnice. Ukoliko drugi putnik/putnica odbije spajanje s drugim solo putnikom/putnicom, Hrvatski klub putnika nema obaveza prema drugom solo putniku/putnici, već putnik/putnica mora nadoplatiti 1/1 sobu. .
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smiještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. 
 • U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 10.10.2020.).
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Rok u kojem će putnik biti obaviješten o otkazivanju putovanja ako za putovanje nije prijavljen dovoljan broj putnika je 20 dana prije početka putovanja.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 14 

 

Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Šri Lanku je potrebna, za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik (ishoduje se on line).
 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Maldive je potrebna, za ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik (ishoduje se besplatno po dolasku).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Na Šri Lanci hoteli se nalaze u užem centru grada, a na Maldivima hotel se nalazi na otoku Maafushi i smješten je na plaži.
 • Sobe u svim hotelima su dvokrevetne s odvojenim ili bračnim krevetima
 • Svi hoteli imaju besplatan wifi.
 • Osoba na trećem ležaju: na upit
 • Primjetna je razlika u standardu, običajima, usluzi i prijevoznim sredstvima 
 • Za letove Zagreb - Istanbul - Zagreb, aviokompanija Turkish Airlines koristi ove tipove zrakoplova Airbus A320 / A320p / A321
 • Za let Istanbul - Colombo, aviokompanija Turkish Airlines koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A330-300
 • Za let Colombo - Male, aviokompanija SriLankan koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A330-300
 • Za let Male - Istanbul, aviokompanija Turkish Airlines koristi ovaj tip zrakoplova Airbus A350-900

Brigu o vizama prepustite našem VIZNOM ODJELU.


Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:

 • Fakultativni city tour Kandya - 15,00 eura (cijena uključuje lokalnog vodiča i prijevoz privatnim autobusom, ulaznice se plaćaju na ulazu)
 • Fakultativni izleti Dambula & Sigiriya - 35,00 eura (cijena uključuje lokalnog vodiča i prijevoz privatnim autobusom, ulaznice nisu uključene u cijenu, plaćaju se na ulazu)
 • Nacionalni park Minneriya - ulaznica 25,00 USD + jeep safari tura 45,00 USD half day tour (1/6 u džipu) - ulaznice i jeep safari tura plaćaju se na ulazu
 • Fakultativni trekking Litle Adams Peek - 10,00 eura (cijena uključuje lokalnog vodiča i prijevoz privatnim autobusom do lokacije početka trekkinga)
 • Nacionalni park Yala -  ulaznica 25,00 USD + jeep safari tura 40,00 USD half day tour - ulaznice i jeep safari tura plaćaju se na ulazu
 • Fakultativni city tour Gallea i Colomba - 20,00 eura (cijena uključuje lokalnog vodiča i prijevoz privatnim autobusom, ulaznice za objekte se plaćaju na ulazu)
 • Fakultativni poludnevni izlet brodom - 25,00 eura (cijena uključuje: lokalnog vodiča, prijevoz brodom, ručak,  opremu za snorkeling i podvodne fotografije)
 • Fakultativni poludnevni izlet "Shark point snorkeling" - 50,00 euro (cijena uključuje: lokalnog vodiča, prijevoz brodom, ručak i opremu za snorkeling)
 • Fakultativni cjelodnevni izlet "Adaaran Prestige Vadoo" - 110,00 euro (cijena uključuje: prijevoz brodom, ručak i neograničena konzumacija svih pića - na Maldivima se alkohol smije konzumirati isključivo u zatvorenim resortima na privatnim otocima)


Cijene ulaznica:

 • Hram Zuba (Kandy) -  7,50 eura
 • Botanički vrt (Kandy) - 7,50 eura
 • Lion rock (Sigiriya) - 25,00 eura 
 • Dambulla Cave Temple - 7,50 eura

*Cijene ulaznica koje su navedene u eurima su orijentacijske prirode, te se iste plaćaju u lokalnoj valuti.