Putujte s nama...

ATENA ADVENTURA

5 dana | Putovanje avionom
ATENA ADVENTURA
Polasci: 12.03.2020 - 16.03.2020 Cijena od 4.180 kn

Program putovanja

PROGRAM PUTOVANJA


1. DAN

ZAGREB – ATENA


Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Polazak zrakoplova na liniji A3781 (Aegean Airlines) u 9.50 sati s dolaskom u Atenu u 12.35 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela te prijava i smještaj u hotel u centru grada. Nakon prijave i smještaja u sobe, slijedi odlazak s voditeljem putovanja u prvu orijentacijsku šetnju središtem grada. Atena je najstarija prijestolnica zapadnog svijeta, najveći je grad Grčke i jedan od najpoznatijih turističkih gradova u svijetu. Antička Atena poznata je po demokraciji važnoj za današnje čovječanstvo, kolijevka je europske civilizacije, omiljena je destinacija za sve ljubitelje mitologije, a ime je dobila po grčkoj božici snage i mudrosti. Ovo je grad od 5 milijuna stanovnika, no njihov lagani način života i smirenost daju sasvim drugačiji dojam o veličini grada. U Atenu posjetitelji dolaze kao bi vidjeli ostatke antičke kulture, ali i kako bi se opustili te isprobali neke od najpoznatijih gastronomskih delicija poput musake, tjestenine s mljevenim mesom i bešamelom – pastisio, janjetine isjeckane na kockice – suovlaki, baklave ili vasilopite koja se priprema za Novu godinu. Barovi rade do 04:00, a noćni klubovi najkasnije do 06:00 sati, volite li se zabavljati svakako ćete se dobro provesti, a najveći izbor barova, kafića i noćnih klubova nalazi se u četvrtima Thissio, Kolonaki, Syntagma i Psirri u središtu grada. Povratak u hotel. Noćenje.

Polazak 12.03.2020.: Polazak zrakoplova na liniji A3781 (Aegean Airlines) u 16.00 sati s dolaskom u Atenu u 19.20 sati po lokalnom vremenu.

2. DAN

ATENA i RT SOUNION


Doručak. Odlazak u razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu (doplata za ulaznicu za Akropolu – 20 EUR). Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne slijedi vožnja slikovitom obalom Saronskog zaljeva do glasovitog rta Sounion, poznatog po Posejdonovu hramu i jedinstvenoj lokaciji na najjužnijem rtu poluotoka Atike. Tu se Menelaj zaustavio na svom putovanju iz Troje, a kralj Egej bacio u more koje je tako dobilo njegovo ime (doplata za ulaznicu za Posejdonov hram – 8 EUR). Poznat po iznimnoj lokaciji, Rt Sounion je nezaobilazna točka pri posjetu Ateni. Poslije posjeta rtu povratak u Atenu. Večera u hotelu. Noćenje.

3. DAN

ATENA – (fakultativni izlet DELFI i BIZANTSKI MANASTIR HOSIOS LOUKAS)


Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet (uz doplatu) s lokalnim vodičem do Delfa. Najznačajnije grčko svetište Delfi nastalo je na obroncima planine Parnassos i posvećeno je starogrčkom bogu sunca i umjetnosti Apolonu. Antički Grci vjerovali su da je tamo središte svijeta i dolazili su u Delfe po savjet proročici Pitiji, ali i na najstarije panhelenske igre, preteče Olimpijade. Slijedi obilazak poznatog bizantskog manastira Hosios Loukas koji se smatra jednim od najvažnijih spomenika srednjovjekovne bizantske arhitekture, zbog čega je, zajedno sa samostanima Nea Moni (Kios) i Dafni, 1990. godine upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Manastir se nalazi na slikovitom obronku planine Helikon, a osnovao ga je pustinjak Velečasni Sveti Luka Heladski, u ranom 10. stoljeću, čije se relikvije još uvijek čuvaju u prostorijama manastira. U poslijepodnevnim satima povratak u Atenu. Večera u hotelu. Slobodna večer za vlastite programe i aktivnosti. Noćenje.

4. DAN

ATENA – (fakultativni izlet KORINTSKI KANAL – MIKENA – NAUPLION – EPIDAUR)


Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet autobusom u pokrajinu Argolidu, smještenu na poluotoku Peloponezu (uz doplatu). Vožnja obalnom cestom Saronskog zaljeva do Korintskog kanala, koji povezuje Egejsko s Jonskim morem. Kraće zaustavljanje za fotografiranje na mostu iznad kanala. Nastavak vožnje do “zlatom bogate“ Homerove Mikene. Razgled prvog i najstarijeg grada „kopnene Europe“: kiklopske zidine, Lavlja vrata, kraljevski krug grobova, ostaci megarona, velika Atrejeva riznica. Nastavak vožnje do Naupliona, prvog glavnog grada moderne Grčke, smještenog na obali mora. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Epidaura, svetišta boga Asklepija, grčkog boga liječništva. Razgled najvećeg starogrčkog kazališta, poznatog po odličnoj akustici. Povratak u Atenu, uz panoramski razgled luke Pirej. Večera u hotelu. U večernjim satima predlažemo odlazak do trga Sintagme, na razgled smjene predsjedničke garde ispred Parlamenta, te vožnju žičarom do vidikovca na brdu Likabetus, i uživanje u prekrasnom pogledu na svijetla Atene. Noćenje.

5. DAN

ATENA – ZAGREB


Doručak. Odjava iz hotela i organizirani transfer do zračne luke Atena. Po dolasku u zračnu luku prijava na izravan let za Zagreb u 8.10 sati na liniji A3780  (Aegean Airlines) s predviđenim dolaskom u Zagreb u 9.05 sati po lokalnom vremenu.

Povratak 16.03.2020:  Let za Zagreb u 14.00 sati na liniji A3780  (Aegean Airlines) s predviđenim dolaskom u Zagreb u 15.30 sati po lokalnom vremenu.
Osnovne informacije

BITNE NAPOMENE

 • Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
 • Minimalan broj putnika: 20
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.
 • Cijena i datum GARANTIRANOG aranžmana po osobi:

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na izravnoj liniji Zagreb – Atena – Zagreb
 • Zrakoplovne pristojbe (u iznosu od 1.190 kn)
 • 4 noćenja s doručkom u Ateni u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*/4* u centru grada
 • Transfere od/do zračne luke Atena
 • Cjelodnevni razgled grada i rta Sounion uz službenog gradskog vodiča
 • Voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • Jamčevinu i troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 1.090 kn
 • Boravišna pristojba: 1,50 € (hotel 3*) – 3 € (hotel 4*) po sobi i noćenju (plaćanje na licu mjesta u hotelu)
 • Ulaznice za arheološke lokalitete i muzeje
 • Troškove osobnih narudžbi
 • Putna osiguranja (preporučujemo)

Fakultativni sadržaji i izleti:

 • izlet OTOCI AEGINA, POROS I HYDRA: 640 kn (uključen transfer od hotela do luke ukrcaja i obrnuto)

 • izlet KORINTSKI KANAL – MIKENA – NAUPLION – EPIDAUR: 690 kn (uključene ulaznice za lokalitete)

Informativne cijene ulaznica: 

 • Akropola: 20 EUR (uključuje i ulaz u Dionizovo kazalište)
 • Novi muzej Akropole: 10 EUR
 • rt Sounion (Posejdonov hram): 8 EUR
 • Arheološki muzej: 6 EUR (1.11. – 31.3.); 12 EUR (1.4. – 31.10.)
 • žičara na Likabetus: 7,50 EUR

NAČINI PLAĆANJA

 • Gotovina, internet bankarstvo, opće uplatnice (30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
 • Kreditne kartice: jednokratno ( American Express, Diners Club, Maestro, Visa, MasterCard, Discover)
 • Kreditne kartice: obročno ( Amex, Diners i Master ZABA na 12 rata )
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje.
 • U slučaju obročnog plaćanja plaća se puni iznos aranžmana bez popusta.
 • Plaćanje putem web shopa PopustPlus ( zatražiti link za plaćanje prilikom prijave ) – American Express i Diners Club karticama, Master Card i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata, Ostalim karticama jednokratno