Travel with us...

TAJLAND-NOVA GODINA 2020.

12 days | Putovanje avionom
TAJLAND-NOVA GODINA 2020.
Departures: 26.12.2019 - 06.01.2020 Price from 11.400 kn

Itinerary

1.dan (26.12.2019.) ZAGREB – DOHA – BANGKOK
Sastanak u zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniju za Dohu u 16.05h s predviđenim dolaskom u 23.35h. Nastavak putovanja prema Bangkoku, predviđen polazak je u 02.40h (+1) s predviđenim dolaskom u Bangkok u 13.15h (+1).  


2. dan (27.12.2019.) BANGKOK
Po dolasku u Bangkok transfer u hotel i smještaj u sobe. Opuštajuća šetnja, masaže, upoznavanje s azijskom kuhinjom, običajima i vježbanje „waija“ – tradicionalnog tajlandskog pozdrava sa skupljenim dlanovima i laganim spuštanjem glave prema sugovorniku. Navečer predlažemo grupni odlazak u Khao San – poznatiji kao backpackerski ghetto zbog iznimno pristupačnih cijena, mnoštva klubova i restorana te bogatog uličnog programa. Noćenje.


3.dan (28.12.2019.) BANGKOK – City tour
Nakon doručka odlazimo na fakultativno razgledavanje grada, počinjemo s impresivnom Kraljevskom palačom. U sklopu palače nalazi se i  najznačajniji budistički hram u Tajlandu – Wat Phra Kaeo – hram Bude od Žada (Emerald Buddha). Odijevanje mora biti konzervativnijeg tipa (duge hlače, majice s rukavima, zatvorene cipele). Kompleks Wat Phra Kaewa sadrži model bezvremenskog kambodžanskog Angkor Wata. Kompleks je podignut za vrijeme kralja Mongkuta budući da su, pokušavajući u Bangkok za kralja transportirati originalni Angkor Wat, mnogi Sijamci smrtno stradali. Razgled Wat Phoa – hram Ležećeg Bude, najstarijeg i najvećeg hrama u Bangkoku. Kip Ležećeg Bude dug je 46 metara i visok 15 metara te je navodno cijeli napravljen od zlata. Budizam, indijska religija iz 5. stoljeća prije Krista, postala je državna religija Kraljevine Tajland. Danas se 95% Tajlanđana izjašnjava budistima, a to je najviše traga ostavilo upravo na sakralnom graditeljstvu. Nakon kraćeg odmora za ručak odlazimo u obilazak hrama Wat Arun ili „hrama zore“, s pagodom visokom oko 80 metara. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Predlažemo zajednički noćni izlazak u jedan od nekoliko klubova koji se nalaze upravo u ulici gdje je hotel. Noćenje.


4.dan (29.12.2019.) BANGKOK  Plutajuća tržnica Damnoen Saduak – KRABI – AO NANG
Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet. Prva stanica je jedinstveni Maeklong Railway Market, sljedeća stanica je Floating market koji se nalazi na pola puta do Kanchanaburija. Imat ćete priliku u kanuu proći duž cijele tržnice, cjenkati se i kupovati direktno iz kanua. Poslije plutajuće tržnice imat ćete priliku družiti se i kupati sa slonovima u kampu. Nakon uživanja u društvu ovih divnih životinja slijedi vožnja direktno na aerodrom na let za Krabi – Ao Nang. Predviđeni polazak je u 22:00h s predviđenim dolaskom u 23:15h.  Transfer i smještaj u hotel u Ao Nangu. Slobodno vrijeme. Noćenje.


5. dan (30.12.2019.) AO NANG – 7 islands Sunset Tour
Doručak, slobodno vrijeme za opuštanje na nepreglednim pješčanim plažama i visokim vapnenačkim stijenama: odmaranje na plaži ili alternativa pasivnom odmoru – rock climbing! Obližnji Railay i Ao Nang jedne su od najpoznatijih destinacija za rock climbing. Poslijepodnevni program započinje odlaskom na fakultativni izlet 7 islands Sunset Tour na kojemu ćemo, kako ime kaže, doživjeti zalazak sunca na jednom od mnogobrojnih otoka. Posjetit ćemo Phra Nang spilju i poznatu Railay plažu, Taming otok gdje ćemo se zaustaviti na snorkelingu među mnoštvom tropskih ribica u potrazi za Nemom. Od ostalih otoka posjećujemo Si island, Poda island, poznati Chicken island specifičnog izgleda, zatim Tup island s kojega je moguće propješačiti do Chicken islanda putem prirodne naslage pijeska. Bufet večera planirana je na Poda islandu uz zapanjujući zalazak sunca. Slijedi neopisiv doživljaj gledanja planktona blizu Railay plaže uz mogućnost kupanja. Transfer do hotela. Noćenje.


6. dan (31.12.2019.) AO NANG
Doručak. Slobodan dan. Provesti posljednji dan u godini uz opuštanje na pješčanoj plaži, idealan je način za oprostiti se sa „Starom“ i punih baterija ući u Novu godinu! Proslavu ćemo započeti zajedničkom gala večerom u hotelu uz bogati raznovrsni meni i zabavni pogram u organizaciji hotela. Nakon večere kreće tropski novogodišnji party koji će potrajat do ranih jutarnjih sati! Sretna Nova 2019. godina! Noćenje u hotelu.


7. dan (01.01.2020.) AO NANG
Prvi dan Nove 2019. putnici će provesti kako sami žele! Slobodno vrijeme će oni kojima je nakon cjelonoćnog partyja potreban odmor, prvi će dan Nove godine provesti u odmaranju na plaži, dok će oni odmorniji iskoristiti za istraživanje brojnih još neotkrivenih kutaka divnog Ao Nanga. Što god odabrali, uživat ćete u prvom danu Nove 2019. Noćenje u hotelu.


8. dan (02.01.2020.) AO NANG  – Kayaking
Doručak. Danas na rasporedu imamo puno aktivniji tempo - cjelodnevna vožnja kajacima i razgledavanje mnogih spilja. Uvod u razotkrivanje mnogih spilja unutar vapnenačkih stijena koje krase najčešće tajlandske razglednice započinjemo već rano ujutro. Polazak iz hotela i transfer u selo Bor Thor odakle krećemo u kajacima kroz šumu mangrova. Dah zastaje od mnogobrojnih stalaktita i stalagmita koje imamo priliku vidjeti, zato preporučujemo da sa sobom nosite dobar fotoaparat! Posjet još jednoj spilji Tham Pee Hua Tho koja broji veliki niz arheoloških artefakata i prethistorijskih slikarija. Ručak i odlazak u lagunu Tham Khao Wong i do tunela Tham Lod Nua. Budući da je dan bio naporan, planiran je zasluženi odmor i plivanje. Transfer do hotela. Noćenje.


9. dan (03.01.2020.) AO NANG – Ko Phi Phi
Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet brodom na poznato otočje Ko Phi Phi. Krećemo iz Ao Nanga i dok se neki sunčaju na gliseru, drugi uživaju na snorkelingu i razgledavaju grebene u jatu tropskih ribica. Odlične rice noodlese pojest ćemo na Ko Phi Phi Donu i nasmiješeni krenuti na druženje s malim kradljivcima sunčanih naočala – makakijima na Monkey islandu. Nakon kratkog obilaska odlazimo na otočić Ko Phi Phi Leh, preciznije na poznatu plažu Maya bay gdje je Leonardo DiCaprio snimao film „Žal“, a nakon poznate plaže odlazimo na prekrasni Bamboo Island gdje možete uživati na plažama s bijelim pijeskom. U večernjim satima povratak u Ao Nang. Noćenje.


10. dan  (04.01.2020.) AO NANG – KRABI – BANGKOK 
Doručak, transfer na aerodrom na let za Bangkok s predviđenim polaskom u 08.35h  i s predviđenim dolaskom u 09.50h. Po dolasku u Bangkok transfer u hotel i smještaj u sobe (check in u 14.00h). Slobodan dan za vlastiti program. Noćenje.


11. dan  (05.01.2020.) BANGKOK – DOHA
Doručak, check out iz hotela najkasnije do 12:00h. Slobodan dan za uživanje u vlastitom programu do transfera na aerodrom u 15:30h. Transfer na međunarodni aerodrom na let za Dohu, polijetanje zrakoplova predviđen je u 19.35h s predviđenim dolaskom u 23.25h.


12. dan (06.01.2020.) DOHA – ZAGREB
Nastavak putovanja prema Zagrebu s predviđenim polaskom u 02.00h i s predviđenim dolaskom u u 06.15h po lokalnom vremenu. 

Basic information

Cijena putovanja uključuje:

 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb - Denpasar (Qatar Airways - aviokompanija, s presjedanjem u Dohi)
 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Kuala Lumpur - Zagreb (Qatar Airways - aviokompanija, s presjedanjem u Dohi)
 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Denspara (Bali) - Kuala Lumpur (AirAsia - aviokompanija, direktan let)
 • dva noćenja u Ubudu u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • pet noćenja u Legianu u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja + kasni check out u Kuala Lumpuru u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja 
 • jamčevinu
 • majicu Hrvatskog kluba putnika

 

Cijena ne uključuje:

 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (informativne cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu 3.500,00 kn
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"

 

Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Hrvatski klub putnika nema obavezu spajati solo putnike/putnice u zajedničku sobu radi smanjenja troškova. Sve solo putnike/putnice pokušat ćemo spojiti s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu, i to najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje. U slučaju da se od 45 dana prije putovanja do polaska na putovanje ipak prijavi solo putnik/putnica, Hrvatski klub putnika će u potpunosti vratiti uplaćeni novac za nadoplatu za jednokrevetnu sobu solo putniku/putnici koja je izvršila uplatu za navedeno. Za spajanje solo putnika/putnica potrebno je odobrenje oba solo putnika/putnice. Ukoliko drugi putnik/putnica odbije spajanje s drugim solo putnikom/putnicom, Hrvatski klub putnika nema obaveza prema drugom solo putniku/putnici, već putnik/putnica mora nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. 
 • U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 15.02.2018.).
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Rok u kojem će putnik biti obaviješten o otkazivanju putovanja ako za putovanje nije prijavljen dovoljan broj putnika je 20 dana prije početka putovanja.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 14 

 

Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Bali - Indoneziju nije potrebna od 2015. godine. Prilikom dolaska na Bali putnici trebaju imati isprintanu zrakoplovnu kartu kojom dokazuju imigracijskom centru na aerodomu da se vraćaju s Balija u roku od 30 dana.
 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Maleziju nije potrebna.
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • U Ubudu hotel se nalazi u širem centru grada, gosti na raspolaganju imaju vanjski bazena, spa centar, restoran i caffe bar.
 • U Legianu hotel se nalazi u blizini Legain/Kuta plaže, gosti na raspolaganju vanjski bazen, pool bar, spa centar, teretanu, restoran i caffe bar.
 • U Kuala Lumpuru hotel se nalazi u užem centru grada, gosti na raspolaganju imaju vanjski bazen, teretanu, restoran, pool bar i uslugu pranja rublja.
 • Sobe u svim hotelima su dvokrevetne s odvojenim ili bračnim krevetima.
 • Svi hoteli imaju besplatan wifi.
 • Osoba na trećem ležaju: na upit.
 • Primjetna je razlika u standardu, običajima, usluzi i prijevoznim sredstvima .
 • Za letove Zagreb - Doha - Zagreb, aviokompanija Qatar Airways koristi ove tipove zrakoplova Airbus A320 / A320p / A321.
 • Za letove Doha - Denpasar/ Kuala Lumpur - Doha, aviokompanija Qatar Airways koristi ove tipove zrakoplova Airbus A340-600 /  A380-800 (quad-jet) (A388).
 • Za letove Densapara (Bali) - Kuala Lumpur, lowcost aviokompanija AirAsia koristi ove tipove zrakoplova Airbus A318 / A319 / A320 / A321 (obrok nije uključen na letu).

 

Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:

 • Fakultativni izlet The Beauty of Kintamani - 45,00 eura (u cijenu je uključeno: privatni prijevoz, vozač i gorivo, ulaznice, lokalni vodič)
 • Fakultativni izlet Tegallalang - rižina polja - 65,00 eura (u cijenuje uključeno: prijevoz, vozač i gorivo, ulaznice, lokalni vodič / u cijenu nije uključena ljuljačka - 35,00 usd)
 • Fakultativni izlet West Nusa Penida - 75,00 eura (cijena uključuje: prijevoz, vozača i gorivo, ručak, prijevoz brzim brodom)
 • Fakultativni izlet Mengwi / Alas Kedaton / Tanah Lot Sunset Tour - 40,00 eura (u cijenu je uključeno: prijevoz, vozač i gorivo, ulaznice, lokalni vodič)
 • Fakultativni izlet u Malaccu - 50,00 eura (cijena uključuje: prijevoz, lokalnog vodiča, ulaznicu za muzej, vodu, ručak) 
 • Fakultativni city tour Kuala Lumpur + Batu Cave - 25,00 eura (cijena uključuje: prijevoz i lokalnog vodiča /cijena ne uključuje: ulaznice)