Travel with us...

Peru & Bolivija-Tragovima Inka

16 days | Putovanje avionom
Peru & Bolivija-Tragovima Inka
Departures: 23.05.2019 - 07.06.2019 Price from 13.300 kn

Itinerary

.dan (23.05.2019.) ZAGREB VENECIJA – AMSTERDAM – LIMA (Peru)
Sastanka u Zagrebu, transfer (nije uključen u cijenu) u Veneciju. Polijetanje zrakoplova na liniji za Amsterdam u 06.00h s predviđenim dolaskom u 08.00h. Nastavak putovanja prema Limi s predvđenim polaskom u 12.35h s predviđenim dolaskom u Limu u 18.10h. Transfer i prijava u hotel. Nakon kratkog odmora odlazak u kratku šetnju, slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.
 

2. dan (24.05.2019.) LIMA 
Nakon doručka slijedi odlazak na fakultativno razgledavanje glavnog grada Perua, koji je nekoć bila poznata i pod nazivom „Grad kraljeva“, a danas se nalazi pod zaštitom je UNESCO-a zbog prekrasne kolonijalne arhitekture. Krećemo lokalnim gradskim autobusom, kako biste doživjeli svakodnevni život stanovnika Lime, prema starom dijelu grada: Plaza Mayor sa prekrasnom palačom vlade, gradskom vijećnicom te nadbiskupskom palačom i katedralom te crkvom San Francisco iz 17. stoljeća. Zatim se lokalnim gradskim autobusom vraćamo u modernu četvrt Miraflores gdje nam se nalazi hotel i odakle se pruža prekrasan pogled na Pacifik (mogućnost surfanja na valovima i paragliding). Po dolasku slobodno vrijeme i za večer preporučujemo odlazak na Agua Magic Show s fontanama. Noćenje.
 

3. dan (25.05.2019.) LIMA – CUSCO 
Nakon doručka transfer na aerodrom na let za Cusco. Predviđen polazak je u 09:50h, s predviđenim dolaskom u 11:10h. Po dolasku transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme za prilagodbu na visinsku bolest jer se Cusco nalazi na visini od 3 416 metara nadmorske visine. Odmaranje i uživanju u restoranima i caffe barovima koji su otvoreni u starim kolonijalnim zgradama. Noćenje.
 

4. dan (26.05.2019.) CUSCO 
Nakon doručka odlazak na walking turu obilaska Cusca. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastiti program. Noćenje.
 

5. dan (27.05.2019.) CUSCO – SVETA DOLINA INKA
Nakon doručka odlazak na dvodnevni  fakulativni izlet, prvi dan obilazimo Moray, Maras i Salt mines u sklopu kojeg ćemo posjetiti i tržnicu, radionice i družiti se sa lokalcima u Chincherou.  U Ollantaytambou se ukracavamo na vlak za Aguas Calientes. Smještaj u hotelu, slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.
 

6. dan (28.05.2019.) MACHU PICCHU – CUSCO
U ranim jutarnjim satima u 05.30h odlazak na fakultativni izlet Machu Picchu. Transfer autobusom do ulaza u “Izgubljeni grad Inka” – Machu Picchu. Nakon ulaza, slobodno vrijeme za obilaženje Machu Picchu nakon čega krećemo u obilazak izgubljenog grada u društvu vodiča koji će nam pokušati dočarati nekadašnji život njegovih stanovnika i običaje, razloga zbog kojeg su Inke izgradile ovaj grada baš ovom mjestu i samu funkciju grada u to vrijeme. Hrabriji i spremniji će se u to vrijeme pokušati popeti na vrh, planine koja stoji u pozadini Machu Picchu, Huyana Pichu odakle seže fascinantni pogleda na Machu Picchu. Nakon razgledavanje "Izgubljenog grada", vraćamo se natrag u gradić Aguas Calientes u podnožju, gdje imamo slobodno vrijeme za večeru, nakon čega se ukrcavamo na vlak. Povratak u Cusco, noćenje.
 

7. dan (29.05.2019.) CUSCO 
Slodan dan za uživanje u prekrasnom Cuscu, mogućnost odlaska na fakultativni izlet Rainbow mountains. Noćenje.
 

8. dan (30.05.2019.) CUSCO – PUNO
Nakon doručka check out iz soba, transfer na autobusni kolodvor, gdje se ukrcavamo na autobus za Puno, sa predviđenim terminom polaska u 08:00h. Autobus prilagođen za duge vožnje (udobna i široka sjedala).  Dolazak u Puno predviđen je u 15:30h. Smještaj u hotelu, slobodno vrijeme. Noćenje.

               
9. dan (31.05.2019.) PUNO
Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet na Plutajuće otoke na jezeru Titicaca. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.
 

10. dan (01.06.2019.) PUNO – LA PAZ (Bolivija)
Nakon doručka krećemo prema La Paz, predviđeno vrijeme polaska je u 07:00, dok je vrijeme dolaska previđeno ranim popodnevnim satima (16.00h), transfer do hotela. Nakon smještaja u hotel i kratkog odmora, slobodno vrijeme za odmor od putovanja. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.
 

11. dan (02.06.2019.) LA PAZ – izlet «CESTA SMRTI» 
Nakon doručka odlazak na fakultativni izlet «Cesta smrti». Pripremite se za uspon na 4700 m,odakle se krećemo spuštati do Amazone. Prvih 20-ak kilometara se vozimo po asfaltiranoj cesti, sa pauzama. Zadnjih 38km se vozimo po 'pravoj' Cesti smrti, koja nije asfaltirana, većinom je široka oko 3,5m. Iznad nas su okomite litice obrasle u gusto raslinje, visoke i po 300m, a ispod jednako tako strme litice koje poniru i do 800m u dubinu. Cijelo vrijeme vožnje biciklima, radimo pauze, te nam vodiči daju korisne savjete. Poslušajte ih! Krajolik koji nas okružuje cijelo vrijeme je neopisiv, istovremeno surov i prekrasan. Avanturu završavamo u džungli Amazone na 1200 m, nakon 65km i cca 5 sati. Popijte pivo, skinite se u kupači i chilajte uz bazen uz zvukove džungle! Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje. *Oni koji ne žele ići na izlet „CESTA SMRTI“ imaju slobodan dan u La Pazu ili mogućnost da idu na izlet ali da se voze u autobusu koji je pratnja biciklistima.
 

12. dan (03.06.2019.) LA PAZ – SALAR DE UYUNI 
Nakon doručka, odlazak na 2-dnevni fakultativni izlet na slano jezero, polazak autobusom do Oruroa  u 08.30h. Dolazak u Oruro (željeznička stanica) i polazak vlaka u 15.30h prema gradu Uyuni (Southern Express vlak-Expreso del sur). Dolazak u Uyuni u 22:20h, transfer sa stanice u hotel. Smještaj. Noćenje.
 

13. dan (04.06.2019.) SALAR DE UYUNI – LA PAZ
Polazak iz hotela i početak izleta posjetom Salar de Uyuni, razgledavanje rukotvorina od soli u Colchani (mjesto/selo), hrpa (“planina”) soli, rupa (“ponora?”) od vode. Nastavak posjeta  Incahuasi otoku koji se nalazi u srcu slanog jezera  i poznat je po divovskim kaktusima. Ručak na otoku. U popodnevnim satima prelazak Salar do vulkana Tunupa, posjet okolnim naseljima, naselju Chantani gdje je smješten zanimljiv ruralni (seoski) muzej. Navečer povratak u Uyuni. Prijevoz do autobusnog kolodvora. Polazak u 19:00, dolazak u La Paz sljedećeg dana u ranim jutarnjim satima. Smještaj u hotel.
 

14. dan (05.06.2019.) LA PAZ 
Dolazak u ranim jutarnjim satima, smještaj u hotel. Nakon doručka odlazimo na fakultativni obilazak La Paza, vožnja žičarom i kraj ostavljamo obilazak Mjesečeve doline. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.
 

15. dan (06.06.2019.) LA PAZ – LIMA – AMSTERDAM
Nakon doručka, transfer na aerodrom na let za Limu u 07.56h s predviđenim dolaskom u 09.05h. Slobodno vrijeme, predlažemo odlazak u Limu. Predviđeno vrijeme polaska prema Amsterdamu je u 20.00h, s predviđenim dolaskom u 15.25h (+1).
 

16. dan (07.06.2019.) AMSTERDAM – VENECIJA – ZAGREB
Nastavak putovanja iz Amsterdama prema Veneciji s predviđenim polaskom u 20.35h s predviđenim dolaskom u 22.20h. Po dolasku transfer za Zagreb.

Basic information

Cijena organizacije putovanja uključuje:

 • dva noćenja u Limi u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • četiri noćenja u Cuscu u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja u Punu u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • četiri noćenja u La Pazu u hotelu 3* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • zrakoplovnu kartu Lima - Cusco 
 • autobusnu kartu Cusco - Puno - La Paz  (široka i udobna sjedala)
 • transfere po programu putovanja
 • pratitelja putovanja od slijetanja u Limu
 • majicu Hrvatskog kluba putnika
 • troškove organizacije putovanja
 • jamčevinu


Cijena zrakoplovne karte uključuje:

 • zrakoplovnu kartu Venecija - Lima / La Paz - Lima - Venecija (s uključenim pristojbama i presjedanjem u Amsterdamu)


Cijena ne uključuje:

 • povratni transfer do aerodroma u Veneciji 
 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu cca. 2.200,00 kn
 • dodatne usluge
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"


Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća).
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • Sve solo putnike koji ne žele platit 1/1 sobu, spojit ćemo s drugim solo putnikom (po spolu i godinama).
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik. Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijenu su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 12.10.2018.).
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishodenja novih dokumenata.


Informativne cijene fakultativnih izleta:

 • izlet na Machu Picchu - 345,00 USD (uključeno u cijenu: transferi, povratna karta za vlak, ulaznice za Sacred Valley i Machu Picchu, noćenje u Aguas Calientesu + doručak) + 15$ nadoplata za uspon na Huayana Picchu 
 • izlet Rainbow Mountain - 50,00 USD (uključeno u cijenu: transferi, lokalni vodič, ulaznica, ručak - mogućnost nadoplate 30,00 usd za konja)
 • izlet iz Puna na jezero Titicaca + Plutajući otoci - 55,00 USD (uključeno u cijenu: transferi, lokalni vodič, ulaznice, prijevoz brodom)
 • vožnja biciklom Cestom smrti - 75,00 USD (uključeno u cijenu: najam bicikla i kompletne opreme, transfer do lokacije i natrag, lokalni vodič, snack, ručak, voda, ulaznica za park se plaća na licu mjesta 7,5$)
 • dvodnevni izlet Salar de Uyuni - 90,00 USD (uključeno u cijenu: prijevoz do Orura, karta za vlak do Uyunia, noćenje u hotel, tura džipom po Salaru, ručak, voda, autobusna karta Uyuni - La Paz)