Travel with us...

BALI&KUALA LUMPUR

12 days
BALI&KUALA LUMPUR
Departures: 26.12.2019 - 06.01.2020 Price from 12.100 kn

Itinerary1. dan (26.12.2019.) ZAGREB – DOHA – DENPASAR (Bali)
Okupljanje u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji za Dohu u 08.40h s predviđenim dolaskom u 16.10h. Nastavak putovanja prema Baliju, predviđen polazak je u 17.15h s predviđenim dolaskom u Densparu u 08.05h (+1).  
 

2. dan (27.12.2019.) DENPASAR – UBUD (Bali)
Po dolasku transfer u hotel u Ubud. Službeni check in u 14.00h. Nakon smještaja u hotel, odmor i uživanje na hotelskom bazenu u prekrasnoj prirodi koja nas okružuje, lokalnim specijalitetima i druženju s grupom. Noćenje.
 

3. dan (28.12.2019.) UBUD  – The Beauty of Kintamani 
Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet do obližnjeg sela Batubulana kako bismo pogledali tradicionalni ples Barong i Kris koji simbolizira borbu dobra i zla. Odlazak do sela Celuk gdje ćemo vidjeti proces proizvodnje srebra i mogućnost povoljne kupnje srebrnog i zlatnog nakita. Polazak prema selu Mas koje je poznato po proizvodnji tradicionalnih suvenira od drveta (balinežanske maskote). Po planu je polazak za Kintamani, prekrasni planinski resort s kojeg se pruža veličanstven pogled na vulkan Batur i jezero. U sklopu izleta obići ćemo i sveti izvor Tampak Siring za kojeg lokalno stanovništvo vjeruje da daruje vječnu mladost, zatim ćemo prošetati vrtom začina i vidjeti proces proizvodnje najskuplje kave na svijetu - tzv. kopiluwaka. Povratak u hotel, slobodno vrijemeza uživanje na bazenu. Noćenje.
 

4. dan (29.12.2019.) UBUD  – Tegallalang – KUTA (Legian)
Doručak, check out iz hotela. Odlazak na fakultativni izlet. Tijekom ovoga izleta snimit ćete najnevjerojatnije fotografije zato oslobodite memoriju na mobitelima i fotoaparatima! Danas krećemo prema Tegallalangu, rižinim poljima! Prošetat ćemo poljima, vidjeti kako seljani okopavaju rižu i čuti zanimljive priče o uzgoju i rastu ove najvažnije azijske žitarice. Nakon obilaska rižinih polja vraćamo se u bus i krećemo prema najpoznatijim ljuljačkama na svijetu – Bali swing! Sljedećih par sati uživamo u pogledu na balinežansku prirodu, hladnim voćnim koktelima, ljuljačkama i bird love nestu! Polazak prema Legianu, dolazak u hotel u večernjim satima. Smještaj u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.
 

5. dan (30.12.2019.) LEGIAN  Mengwi – Alas Kedaton – Tanah Lot Sunset Tour
Doručak. Slobodno jutro za vlastiti program. U poslijepodnevnim satima (oko 14h) polazak na fakultativni izlet Mengwi – Alas Kedaton – Tanah Lot Sunset Tour. Poludnevni izlet započinje posjetom hramu Mengwi gdje je sagrađen poznati Taman Ayun za princa Tabanana u 17. stoljeću. Nakon obilaska hrama, imat ćete priliku družiti se s majmunima u svetoj šumi majmuna Alas Kedaton. Kako majmunčiće privlače stvari koje bliješte, preporučujemo da nakit, sunčane naočale i odjeću sa cirkonima spremite za neki drugi put! Slijedi posjet spektakularnom Tanah Lot Templeu gdje uživamo u zalasku sunca. Hram je sagrađen na vrhu stijene na Indijskom oceanu, nekoliko stotina metara od obale. Uživajte u pogledu kako se teški valovi razbijaju o masivnu stijenu. Za večer vam predlažemo opuštanje i odmor na plažama Balija u neposrednoj blizini našega hotela. Noćenje.
 

6. dan (31.12.2019.) LEGIAN
Doručak. Slobodan dan za individualne programe razgleda. Provesti posljednji dan u godini uz opuštanje na pješčanoj plaži idealan je način za oprostiti se sa „Starom“ i punih baterija ući u Novu godinu! Tropski novogodišnji party potrajat će do jutarnjih sati! Sretna Nova 2020. godina! Noćenje.
 

7. dan (01.01.2020.) LEGIAN
Prvi dan Nove 2020. godine putnici će provesti kako sami žele! Oni kojima je nakon cjelonoćnog partyja potreban odmor prvi će dan Nove godine provesti u odmaranju, dok će oni odmorniji slobodno vrijeme iskoristiti za istraživanje brojnih još neotkrivenih kutaka divnog Balija ili za kupnju suvenira svojima najmilijima. Što god odabrali, uživat ćete u prvom danu Nove 2020. Noćenje.
 

8. dan (02.01.2020.) LEGIAN – West Nusa Penida   
Nakon doručka, u 6:15h polazak na otok Nusa Penida (fakultativno), najveći od tri otoka na jugoistočnoj obali Balija. Ovdje ćete uživati u prekrasnom krajoliku kojem je lokalno stanovništvo posvećeno, nezaboravnim plažama - Angel Billabong Beach, Broken Beach i Klingking Beach, u odličnoj hrani i snorkellingu u Crystal Bayu. Ovaj izlet pruža cjelovito iskustvo upoznavanja otoka Nusa Penide dajući vam priliku da upoznate novu perspektivu rajskog odmora. Povratak u hotel predviđen je u 17:45h. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 

9. dan (03.01.2020.) DENSPARA (Bali) – KUALA LUMPUR (Malezija)
Transfer na aerodrom, ukrcaj na let za Kuala Lumpur s predviđenim polaskom u 07.00h i dolaskom u 09.50h. Transfer u hotel, smještaj u hotel (check in u 14.00h). Slobodno vrijeme za obilazak grada, noćenje u hotelu.
 

10. dan (04.01.2020.) KUALA LUMPUR – izlet Malacca
Doručak. Polazak na fakultativni izlet u Malaccu – gradić udaljen oko dva sata vožnje od Kuala Lumpura. Malacca je 2008. godine upisana na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji kao povijesni grad koji je 500 godina bio mjestom kulturne razmjene zapada i istoka o čemu svjedoči multikulturna ostavština ovoga grada. Povijesna jezgra Malacce smještena je na mjestu stare obale na kojoj se nalazi nizozemski trg, kineska četvrt i Brdo sv. Pavla s ruševinama portugalske utvrde A Famosa (portugalski za "Slavna") – najstarije europske utvrde u Aziji od koje su ostala samo mala vrata - Porta de Santiago. Danas ćemo još razgledati i Malacca Museum, Floating Mosque, Bukit China i Traditional Malay House. Povratak u Kuala Lumpur. Slobodno vrijeme, noćenje.
 

11. dan (05.01.2020.) KUALA LUMPUR – City tour + Batu cave
Nakon doručka odlazak u razgledavanje Kuala Lumpura (fakultativno). Razglednicu ovoga mladog grada čini kontrast tradicionalne arhitekture i modernih nebodera od kojih razgledavamo King Palace, National Monument, National Mosque, Old Railway Station, Independence Square, Thean Hou (Chinese) Temple, Petronas Twin Tower - Photo stop, Handicraft Center & Berrly's Chocolate Outlet. Nakon razgleda grada zaputit ćemo se prema obližnjim Batu pećinama – vapnenačkoj stijeni s nekoliko spilja i hinduističkih hramova. Po završetku razgleda, slobodno vrijeme za individualne programe do transfera na aerodrom. Soba na raspolaganju do samog transfera u 22.30h.
 

12. dan (06.01.2020.) KUALA LUMPUR – DOHA – ZAGREB 
Prijava na let za Dohu s predviđenim polaskom u 02.05h i s predviđenim dolaskom u Dohu u 05.15h. Nastavak putovanja prema Zagrebu predviđeno je u 07.40h, a predviđeni dolazak je u 11.55h. Nakon toga slijedi povratak u normalni život i početak planiranja novog putovanja u organizaciji Hrvatskog kluba putnika!

  

 Basic information

Cijena putovanja uključuje:

 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb - Denpasar (Qatar Airways - aviokompanija, s presjedanjem u Dohi)
 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Kuala Lumpur - Zagreb (Qatar Airways - aviokompanija, s presjedanjem u Dohi)
 • zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Denspara (Bali) - Kuala Lumpur (AirAsia - aviokompanija, direktan let)
 • dva noćenja u Ubudu u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • pet noćenja u Legianu u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • dva noćenja + kasni check out u Kuala Lumpuru u hotelu 4* s doručkom (1/2 u dvokrevetnoj sobi)
 • transfere po programu putovanja
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja 
 • jamčevinu
 • majicu Hrvatskog kluba putnika

 

Cijena ne uključuje:

 • fakultativne izlete i razgledavanja s lokalnim vodičima na engleskom jeziku (informativne cijene fakultativnih izleta niže u tekstu)
 • doplatu za 1/1 sobu 3.500,00 kn
 • napojnice za lokalne vodiče (nisu obvezne, po želji)
 • putno zdravstveno osiguranje i polica od otkaza putovanja (preporučamo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena organizacije putovanja uključuje"

 

Važne napomene:

 • Ukoliko putnik želi osiguranje od otkaza putovanja dužan ga je ugovoriti s bilo kojom osiguravajućom kućom u roku od 72 sata nakon uplate prve rate ili cijelog iznosa putovanja (vremenski rok za ugovaranje police je postavljen od strane osiguravajućih kuća). Policu možete ugovoriti preko naše agencije prilikom prijave na putovanje.
 • Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) i ishođenje vize odgovoran je isključivo putnik.
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje.
 • U slučaju nepotpunih, netočnih ili promjenjenih osobnih podataka putnik je dužan pravovremeno obavijestiti agenciju. U protivnom, ukoliko poslani podaci ne budu točni, putnik je sam odgovoran za sve dodatno nastale troškove.
 • Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, putnik je dužan sam snositi trošak ishođenja novih dokumenata
 • Organizator ima obvezu pružiti odgovarajuću pomoć putniku u poteškoćama, a osobito u izvanrednim okolnostima, u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći. Ako je putnik poteškoću prouzročio namjerno ili nepažnjom, organizator može za pomoć u smislu primjerenih informacija o zdravstvenim službama, lokalnim tijelima i konzularnoj pomoći, ili pri uspostavljanju daljinske komunikacije i pri pronalaženju alternativnih putnih aranžmana naplatiti razumnu naknadu koja ne može biti viša od stvarnih troškova organizatora.
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
 • Hrvatski klub putnika nema obavezu spajati solo putnike/putnice u zajedničku sobu radi smanjenja troškova. Sve solo putnike/putnice pokušat ćemo spojiti s drugim solo putnikom/putnicom (po spolu i godinama), ukoliko ne bude moguće potrebno je nadoplatiti 1/1 sobu, i to najkasnije 45 dana prije polaska na putovanje. U slučaju da se od 45 dana prije putovanja do polaska na putovanje ipak prijavi solo putnik/putnica, Hrvatski klub putnika će u potpunosti vratiti uplaćeni novac za nadoplatu za jednokrevetnu sobu solo putniku/putnici koja je izvršila uplatu za navedeno. Za spajanje solo putnika/putnica potrebno je odobrenje oba solo putnika/putnice. Ukoliko drugi putnik/putnica odbije spajanje s drugim solo putnikom/putnicom, Hrvatski klub putnika nema obaveza prema drugom solo putniku/putnici, već putnik/putnica mora nadoplatiti 1/1 sobu.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Putnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana uz plaćanje primjerene naknade za raskid ugovora ili, prema potrebi, standardnih naknada za raskid ugovora koje zahtijeva organizator.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed sadržaja.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Hrvatski klub putnika d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Hrvatskog kluba putnika.
 • Kategorizacija smještajnog kapaciteta odgovara lokalnoj službenoj lokalnoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda. 
 • U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj, agencija zadržava pravo promjene cijene (cijene su formirane prema prodajnom tečaju eura Privredne banke Zagreb d.d. na dan 15.02.2018.).
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje.
 • Rok u kojem će putnik biti obaviješten o otkazivanju putovanja ako za putovanje nije prijavljen dovoljan broj putnika je 20 dana prije početka putovanja.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
 • Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.
 • Minimalan broj putnika: 14 

 

Dodatne napomene vezane za putovanje:

 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Bali - Indoneziju nije potrebna od 2015. godine. Prilikom dolaska na Bali putnici trebaju imati isprintanu zrakoplovnu kartu kojom dokazuju imigracijskom centru na aerodomu da se vraćaju s Balija u roku od 30 dana.
 • Za državljane Republike Hrvatske viza za Maleziju nije potrebna.
 • Lokalni vodiči su na engleskom jeziku!
 • U Ubudu hotel se nalazi u širem centru grada, gosti na raspolaganju imaju vanjski bazena, spa centar, restoran i caffe bar.
 • U Legianu hotel se nalazi u blizini Legain/Kuta plaže, gosti na raspolaganju vanjski bazen, pool bar, spa centar, teretanu, restoran i caffe bar.
 • U Kuala Lumpuru hotel se nalazi u užem centru grada, gosti na raspolaganju imaju vanjski bazen, teretanu, restoran, pool bar i uslugu pranja rublja.
 • Sobe u svim hotelima su dvokrevetne s odvojenim ili bračnim krevetima.
 • Svi hoteli imaju besplatan wifi.
 • Osoba na trećem ležaju: na upit.
 • Primjetna je razlika u standardu, običajima, usluzi i prijevoznim sredstvima .
 • Za letove Zagreb - Doha - Zagreb, aviokompanija Qatar Airways koristi ove tipove zrakoplova Airbus A320 / A320p / A321.
 • Za letove Doha - Denpasar/ Kuala Lumpur - Doha, aviokompanija Qatar Airways koristi ove tipove zrakoplova Airbus A340-600 /  A380-800 (quad-jet) (A388).
 • Za letove Densapara (Bali) - Kuala Lumpur, lowcost aviokompanija AirAsia koristi ove tipove zrakoplova Airbus A318 / A319 / A320 / A321 (obrok nije uključen na letu).

 

Informativne cijene fakultativnih izleta po osobi:

 • Fakultativni izlet The Beauty of Kintamani - 45,00 eura (u cijenu je uključeno: privatni prijevoz, vozač i gorivo, ulaznice, lokalni vodič)
 • Fakultativni izlet Tegallalang - rižina polja - 65,00 eura (u cijenuje uključeno: prijevoz, vozač i gorivo, ulaznice, lokalni vodič / u cijenu nije uključena ljuljačka - 35,00 usd)
 • Fakultativni izlet West Nusa Penida - 75,00 eura (cijena uključuje: prijevoz, vozača i gorivo, ručak, prijevoz brzim brodom)
 • Fakultativni izlet Mengwi / Alas Kedaton / Tanah Lot Sunset Tour - 40,00 eura (u cijenu je uključeno: prijevoz, vozač i gorivo, ulaznice, lokalni vodič)
 • Fakultativni izlet u Malaccu - 50,00 eura (cijena uključuje: prijevoz, lokalnog vodiča, ulaznicu za muzej, vodu, ručak) 
 • Fakultativni city tour Kuala Lumpur + Batu Cave - 25,00 eura (cijena uključuje: prijevoz i lokalnog vodiča /cijena ne uključuje: ulaznice)