Linija 9401

Prava putnika, prtljaga i kućni ljubimci

Prava putnika

Informacije:

  UREDBA (EU) br. 1177/2010 o pravima putnika kada putuju morem

  Prava putnika u pomorskom prijevozu i unutarnjoj plovidbi  [letak]Prtljaga

  • Na liniji Zadar - Premuda - Silba - Olib i obratno maksimalna dopuštena prtljaga iznosi 20 kg po putniku i to besplatno.
  • Putnik ima pravo ponijeti (npr. 1 žensku ručnu torbu ili ruksak ili 1 laptop ili 1 torbu za spise) + kofer maksimalne težine do 20kg
  • Osim toga, putnik koji putuje s djetetom (do 3 g. starosti) ima pravo na:
    1 dječja kolica
  • Bolesne i invalidne osobe smiju također ponijeti:
    1 par štaka i / ili ortopedsko pomagalo ili bilo koju drugu protetsku napravu
  • Sav višak prtljage putnik neće moći ukrcati na brod.


Kućni ljubimci

Miatours je prijatelj Vaših kućnih ljubimaca

Kućni ljubimci smiju se prevoziti samo ako ne predstavljaju opasnost ili smetnju za putnike ili brod. Ne smije ih se unositi u zatvorene putničke prostorije već se prevoze u za to određenim spremnicima.
Psi moraju imati brnjicu (izuzev psa vodiča ). Mačke moraju biti u kutijama, a ptice u krletkama. Za pse i mačke vlasnici moraju imati uvjerenje o obveznom cijepljenju.

Vlasnici preuzimaju rizik i odgovornost za eventualne štete na putovanju prouzročene od strane životinja. Brodar ne odgovora za bilo kakve ozljede životinja nastale tijekom putovanja.
Životinje moraju putovati u propisanom spremniku uz uvjet da je spremnik dovoljno velik da životinja u njemu može stajati. Dno spremnika mora biti vodootporno ako kućnog ljubimca prevozite u vlastitom spremniku. Jedan putnik može imati sa sobom samo jedan spremnik sa životinjom.

Na katamaranu Princ Zadra raspoloživo je pet prikladnih spremnika za kućne ljubimce. U svaki može stati 2 manja ili jedan veći pas.